Miele wasautomaat W2653 Pauzeert ongevraagd

Onze Miele wasautomaat W2653 (bouwjaar 2003) vertoont kuren.
Op ca 45 minuten voor het einde van het programma lijkt het erop alsof er geen signaal wordt afgegeven dat er overgegaan moet worden op spoelen. De machine blijft eindeloos doorgaan met wassen maar gaat gewoon niet spoelen dus.
Dit alléén op het programma witte was (95 graden) en dus niet bij andere temperaturen.
En ook niet altijd maar op willekeurige momenten. Er valt ook geen regelmaat in te ontdekken.
De dealer weet het niet. Wie wel?

Bedoel je met spoelen het wegpompen van het water? Is het water warm?
Het kan zijn dat een verwamringselement stuk is waardoor de 95 graden niet wordt bereikt. De wasmachine blijft dan wachten totdat het water warm is en draait ondertussen door. Dit kan ook een probleem in de warmtesensor zijn.

Spanning staat en stroom gaat!

Inderdaad het water wordt niet weggepompt (alvorens te gaan spoelen). Er begint gewoon weer een nieuwe wasronde. En wéér een. En wéér een. Maar het water wordt wel degelijk warm. Daar mankeert het dus niet aan.

Warm of HEET!!! Want met 95 graden kan je het glas niet meer aanraken. Lijkt of op een defecte pomp, waterslot (want met alleen die temperatuur gaat machine gefaseerd de was afkoelen) of NTC. Geen knipperende LED in programma verloop??

Pomp zal niet stuk zijn als het op andere programma's wel lukt. De machine wacht waarschijnlijk dus op een conditie waaraan voldaan moet worden. Nu is het dus de vraag, wat doet de machine in het programma anders op 95 graden dan op een lagere temperatuur.

Spanning staat en stroom gaat!

De was afkoelen NA het wassen, dat is het enigste verschil. Maar Meander, ook wel eens een aantal pompen gehad die te veel uitzette met die temperatuur en niet meer rondging vanwege een te ingesleten asje. Het blijven trilpompjes....