PWM naar 0-10V

De tank vlotter die wij in een van onze machines gebruiken geeft een PWM signaal af van 3,5V. Met de controller waar op wij dit signaal in willen lezen is dit niet mogelijk.
Heeft iemand enig idee om van dit signaal een analoog signaal te maken dat ik deze wel in kan lezen?

Al vast bedankt

Daar zijn legio schemaatjes voor te vinden.
google even: converting pwm to 0-10v

Lowpass filter met eventueel een buffer erachter.

Uitrekenen filter:
http://sim.okawa-denshi.jp/en/CRlowkeisan.htm

Action expresses priorities LH

Als de analoge ingang een voldoende hoge impedantie heeft, is dat buffer misschien niet eens nodig. Een PWM signaal zal wel redelijk laag-impedant zijn, en een vlotter in een tank klinkt niet als iets waarbij de nauwkeurigheid heel erg belangrijk is.

Eventueel kun je die opamp natuurlijk wel gebruiken om het signaal nog te versterken, als dat nodig is.

Als de amplitude van het PWM signaal niet constant is, gaat deze constructie niet betrouwbaar werken. Wat je in dat geval wel zou kunnen doen, is een weerstand in serie zetten, met daarachter een diode naar de ground (of meerdere diodes in serie). De diode beperkt de topspanning dan tot ~0.7V (of meer als je meerdere diodes in serie zet), ook als de ingangsspanning een beetje varieert. De serieweerstand zorgt er dan voor dat er niet teveel stroom gaat lopen. Achter die weerstand en diode constructie zet je dan de schakeling die LetterHenk heeft getekend; een low-pass filter met een versterker. Met 2 extra weerstanden bij de opamp kun je het signaal vervolgens nog wat versterken.

Stel dat je 3 silicium diodes in serie zet, om op ~2.1V uit te komen, hoef je maar 5x te versterken om op 0-10V te komen. Zo'n schakeling zou wel een beetje gaan afwijken als de temperatuur erg zou varieren; als het warmer wordt, gaat de spanningsval over de diodes iets omlaag, waardoor de uitlezing ook lager wordt.

Een manager is iemand die denkt dat negen vrouwen in één maand een kind kunnen maken
Lambiek

Special Member

Hier heb je een voorbeeld:
http://www.uploadarchief.net/files/download/resized/voorbeeld%20mr.%20pet.jpg
Dit zou goed moeten werken, gebruik dit om kleppen aan te sturen via PWM. Alleen dan met een andere weerstand waarde.

Met deze weerstand waarde komt er van 0 tot 10VDC uit met een pwm signaal van 3.5VDC.

Als je haar maar goed zit, GROETEN LAMBIEK.