LG 32LE5300 half beeld licht paars

Beste forumleden, hoop dat jullie mij wegwijs kunnen maken zodat ik deze led tv zelf kan repareren.

Ok in het kort. Zoals jullie dit zelf al kunnen zien aan de afbeelding krijg ik dus links op het scherm paars tint kleur achtergroond precies de helft

ik heb achter gekeken en kan geen T-Con board vinden bij dit model zie afbeelding. Wat is nu de stappen plan. Wat kan ik doen om dit te kunnen repareren. Wat ik heb gedaan is Rib kabel voor links scherm losgehaald toen kreeg ik alles in het wit . Dus terug gestopt en weer paars kleur. zoals op de afbeelding

http://i62.tinypic.com/106j875.jpg

http://i59.tinypic.com/2uh3kw5.jpg

http://i61.tinypic.com/2cnwaw6.jpg

http://i58.tinypic.com/287q1l2.jpg

moet nog even oefenen met de afbeelding groote

[Bericht gewijzigd door Henry S. op woensdag 1 april 2015 19:47:21 (3%)

Er zijn twee opties: Tcon zit geintegreerd in moederbord, of zit in de rand van het scherm verwerkt. Ik denk eerder aan een slechte connector, maak deze eens goed schoon met een droge contact reiniger (niet vet!!)

Allereerst bedankt voor het wijzigen Henry S.

Smd? Welke connector bedoel je precies.nwem aan de linker op de foto wit lang naar beneden gaat. Misschien een idee om m te bestellen?

In welk moederbord zou die verwerkt zitten. Is dat de rechter met hdmi avi aansluitingen?

maartenbakker

Golden Member

Ik neem aan dat die twee witte kabels van de laatste foto beiden ergens het paneel in gaan. Als de kabel die aan de kant van het paarse beeld zit, slecht contact maakt zou je zo'n soort storing kunnen krijgen.

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

dus kabel reinigen met speciaal contact spray. mocht dat niet helpen andere kabel testen. Als dat dus ook niet help de rechter paneel op de afbeelding vervangen????
deze afbeelding
http://oi61.tinypic.com/2cnwaw6.jpg

maartenbakker

Golden Member

Met paneel bedoel ik de samenstelling van scherm, optische lagen, LCD, backlight, printplaten langs de rand waarop de verbindingen van de LCD aangehecht zijn. Als het reiningen van connectoren aan beide zijden van de platte kabel niet helpt, is de kans ongeveer 50/50 dat de hoofdprint (die jij bedoelt en waarop zo te zien de TCON ook zit - kan smd dat bevestigen?) of het paneel stuk zijn.

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Maarten, ik vermoed dat Tcon in het scherm zelf zit en scherm te entousiast schoongemaakt is en beschadigd is, meest voorkomende met tcon onderin..

Ha daar heb je een heel goede SMD. Hoeveel toestellen er tegenwoordig niet sneuvelen door vocht onder in het scherm .
Tja soms toestellen van nog geen half jaar en die zijn dan totall loss.
Van bovengenoemde klacht zou ik zeker de connectors reinigen met bijvoorbeeld contact WL. NOOIT contact spray gebruiken NOOIT

wat raden jullie nu aan? ik heb de contacten schoon gemaakt maar geen resultaat.

Kan ik nog proberen de tcon die in de scherm zit te bekijken . hoe doe ik dit?

of kan ik ik de mainboard testen, wat moet ik testen voor ik een andere mainboard bestel

wil graag zelf gaan onderzoeken en testen graag jullie tipss

dank je

Mainboard zit het niet in. Haal alle plastic randen van het scherm af en schroef de metalen lijst om het beeldscherm weg. Dan komt de tcon te voorschijn op de rand van het scherm.