Mini monitor op pc aansluiten

Hallo,

Ik heb een klein beeldschermpje (bedoeld voor achteruitrijcamera in auto). En die wil ik graag gebruiken als pc monitor. Mijn pc heeft een videokaartje met standaard vga uitgang. De monitor heeft 3 stekkers, rood (voeding, 12 volt), wit (v1 rca dvd aansluiting) en geel (v2 rca camera aansluiting).

Mijn vraag is of het mogelijk is deze mini monitor aan te sluiten op de vga uitgang van de pc. En als 2e vraag, of ik ook nog de 12 volt voeding uit de pc kan halen. Nu zit die op een eigen adapter, die 12 volt levert.

Ik heb een kabeltje gevonden waarmee de boel aan te sluiten is, maar voordat ik die koop in een webshop, zou ik graag willen weten of dat wel gaat werken. Ik zou dan de gele rca van de monitor aansluiten op de gele van die vga-verloopkabel (met een male-male tulpsnoertje ertussen).

Alvast dank voor het meedenken, en antwoorden.

Groet,
Electro-newbie.

zie dit topic:

http://www.circuitsonline.net/forum/view/125103

helaas werken die kabeltjes bijna nooit. omdat composiet video geloof ik 25 Hz is en Vga pas bij 50 begint. (48 in sommige gevallen). concreet moet je videokaart het dus aankunnen.

die kabeltjes zijn vaak meegeleverd voor bepaalde video recorders. die hebben 1 connector voor meerdere signalen. het is dus geen vga standaard.

verder moet je naar de beeldkwaliteit kijken, hd is het niet te noemen.

GMT+1

Hi Progger,

Thnx voor je snelle reactie! Het leek mij ook al te mooi om waar te zijn. Jammer dat het zo lastig moet zijn een willekeurige monitor aan te sluiten op een pc.

Ik onderzoek nog ff of een 2ehands videokaartje met tv-out nog een oplossing kan bieden. De beeldkwaliteit is niet zo belangrijk verder. Ik wil de monitor alleen gebruiken om foobar (muziek afspeel software) te kunnen zien, en bedienen.

Nu heb ik een standaard 15" monitor aangesloten op de pc, maar dat neemt een hoop onnodige ruimte in, van mijn audiomeubel. Die pc is alleen in gebruik voor opslag van wav en flac-bestanden, die ik dan via mijn hifi kan luisteren. Dacje van pc naar versterker en gaan.

Ik kwam ook al een mogelijkheid tegen om een smartphone als pc monitor te gebruiken, en dat zelfs draadloos. Als het met deze monitor niet wil lukken, ga ik dat maar proberen.

Groet,
Electro-newbie.

ik ken foobaar2000 wel. je kan altijd de http interface toevoegen. dan kun je via de webbrowser muziek selecteren. werkt beter als remote desktop denk ik.

de vraag is hoeveel pixels die monitor heeft. composiet is hoogstens 720x576, en de vraag is of het display ook zoveel pixels heeft.

deze zijn ook niet duur:
http://www.ebay.com/itm/HDMI-VGA-7-Inch-TFT-Monitor-Control-Driver-Boa…

[Bericht gewijzigd door Progger op zaterdag 18 april 2015 00:56:52 (24%)

GMT+1