centrale deurvergrendeling

Heb een probleem met de centrale deurvergrendeling van m'n opel corsa.Deze doet het 1 of 2 keer en daarna is het over.Pas als ik de desbetreffende zekering er uithaal en weer instop,doet 'ie het dus weer opnieuw 1 of 2 keer.Hoe kun je dit oplossen?

als je met de sleutel de deur opent, gaan dan ook de andere deuren elektrisch open? of werkt dit niet goed bij de bestuurders deur maar wel bij de passagiersdeur(en)? in geval 2 kan de opener van de bestuurdersdeur versleten zijn en niet goed zien waar deze staat met z'n contacten in de opener.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

De bestuurdersdeur(had schade) is afgelopen week vervangen door een andere schadevrije deur.Maar ook als je van binnen,zeg maar,aan dat palletje trekt,krijg je het zelfde verhaal.Heb de zekering vervangen door twee langere stekkertjes,verbonden met een draadje,met de gedachte dat de oude zekering misschien te weinig "vlees"had,maar resultaat is hetzelfde.

zijn de kabels wel goed nog, kan zijn dat met de schade ook de kabels zijn beschadigd in de scharnier bijv..

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Nee,die deur met schade is dus vervangen door een schadevrije deur.Wat ik dus niet begrijp is,dat als je de zekering er uit en weer in doet hij het weer even (2 keer) doet.

je schrijft niet of je de unit in het portier hebt overgezet of de gene gebruikt die in het vervangende portier zit.
de unit in je vervangende portier kan versleten zijn.

dat hij het 2 keer doet komt door de spannings toevoer (versleten contacten in de unit)

Arco

Special Member

Kan zijn dat het vergrendelmechanisme te zwaar loopt (loopt te veel stroom of eindschakelaar defect), waardoor hij ermee stopt.
Na zekering trekken reset de boel dan.

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - hard-, firm-, en software ontwikkeling: www.arcovox.com

goed luisteren bij de deur en vergelijken met de deur van de passagierskant kan uitsluitsel geven, of het ding te zwaar loopt bijv..

waar rook was, werkt nu iets niet meer