Battery pack, 24V

Hallo mensen,

Ik ben nieuw hier op het forum. Binnenkort ga ik een robot maken, en nu ben ik op zoek naar accu's. Ik weet nog niet precies welke ik wil hebben, en wellicht kan ik jullie hulp daarbij gebruiken.
Als ik de piekstromen van de twee motoren en de servo bij elkaar optel dan kom ik op 28 Ampere. De motoren zijn 24 volt. Een accu van 4-5 Ah moet voldoende zijn. In mijn zoektocht ben ik de volgende drie battery packs tegen gekomen die mij wel interessant leken:

http://www.superdroidrobots.com/shop/item.aspx?itemid=852
Bij deze zaak bestel ik ook mijn motoren.

http://www.all-battery.com/longnimh24v4200mahbatteryfore-bikesscooters…
Iets lagere capaciteit, maar wel een stuk goedkoper. En volgens de specificaties zijn hoge stromen mogelijk.

http://www.batteryspace.com/nimhbatterypack24v4200mah10x2scbattery30am…
Met temperatuursensor, maar de continue ontlaadstroom is te laag dus eigenlijk valt ie al af.

Nu is mijn vraag of er een merkbaar verschil in kwaliteit is tussen dit soort accu's.
Ik heb ook een beetje mijn twijfels over de continue ontlaadstromen die ze aankunnen. Bij de ene accu is dit 5A, bij de andere 40A. Onder- of overschatten die fabrikanten hun accu, of kan dit inderdaad zo verschillend zijn?
Zijn er ook bedrijven in Nederland die dit soort battery packs leveren? Ik heb ze namelijk nog niet kunnen vinden. Omdat ik twee accu's en een lader nodig heb kan dit wel wat in de verzendkosten schelen.

Alvast bedankt voor de reacties!

Martijn

Je kan ook een LiPo accu eraan hangen: http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/uh_viewItem.asp?idProduct=763… Hier kun je continu 80A trekken, lijkt me wel genoeg ;). Je zal dan wel een LiPo lader moeten hebben.

Diverse projecten en experimenten: www.elexperiment.nl

Ik wilde wel graag NiMH hebben; met LiPo gaat er veel sneller iets mis, en dat houd me eigenlijk tegen om ze te gebruiken. Het verschil in gewicht is ook niet zo belangrijk.

Die accu waarnaar je linkte is trouwens niet duur, en servo's en dergelijke die ze daar verkopen zijn ook heel wat goedkoper dan dat ik ze tot nu toe tegen ben gekomen. Wel jammer dus dat ze geen NiMH accu's verkopen.

Maar bedankt voor het meedenken. ;)