windmeter

Ik ben op zoek naar een cup anemometer (windmeter). Deze wil ik met een microcontroller uitlezen welke ik nu al gebruik om mijn zonneschermen in en uit te sturen (dit gebeurd op dit moment alleen op tijdbasis).

Ik had op internet de volgende gevonden:
http://www.weerspecialist.nl/windmeter.htm
De verkoper wist me alleen niks over het gebruikte protocol te vertellen. Zijn er hier mensen die hier meer van afweten. Het mag natuurlijk ook een ander type anemometer zijn als het protocol om deze uit te lezen maar bekend is.

Een andere optie is wellicht het uitlezen van het weerstation van de overburen. Maar ook hiervan ken ik het protocol niet. En ik weet ook niet of het bereik van de zender groot genoeg is.

EricP

mét CE

Moet het draadloos? Zit waarschijnlijk een optische encoder, een reed contact of een HALL sensor in. Kun je die niet rechtstreeks aansluiten? Periode is een maat voor de windsnelheid.

Het hoeft niet draadloos te zijn. Met draad is waarschijnlijk makkelijker, dan kan ik het signaal met een klein extra controllertje (16F628A of zoiets) wel uitlezen en dan eventueel draadloos verzenden.

Zeker als je de absolute windsnelheid niet hoeft te weten, kun je het vrij simpel zelf bouwen. Asje met een paar halve bolletje eraan. Omwentelingen tellen, bv optisch zoals gezegd. Dan proefondervindelijk vaststellen wat het toerental is bij de windsnelheid waarop je wilt ingrijpen. PIC/AVR eraan om te tellen en schakelen.

"We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them" - Albert Einstein

Ik vond net dit op internet:
http://www.john.geek.nz/2011/07/la-crosse-tx20-anemometer-communicatio…

Misschien ga ik hier wel meer verder, is een betaalbare kant en klare windmeter.