Verbruik meten van Jacuzzi

Hallo,

Eerst en vooral, ik ben een leek in elektronica. Sedert een maand hebben wij zonnepanelen gelegd 18 stuks voor 4300 Kwh per jaar. Sedert de zonnepanelen ben ik mijn meterstanden elke dag gaan controleren. Ik stel vast dat ik op nachttarief (21.00u tot 07.00 uur) rond de 8 Kwh per nacht verbruik. Ik ben bepaalde toestellen gaan meten met een energiemeter (in stopcontact). tot op heden stel ik vast dat mijn frigo 0.35 Kwh per nacht draait, mijn diepvries 0.45 Kwh en mijn waterbed rond de 1 Kwh per nacht. We hebben ook een jacuzzi die draait op 2x16 Amp zekeringen. Ik had graag daar ook het verbruik van gemeten via de zekeringen, wat stellen de specialisten hier voor om op en in een verstaanbare taal deze metingen uit te voeren op bvb 24 uur. Kan ik een zekering tussen steken die zwaar genoeg is die het verbruik meet en hoe doe ik dat het best? Alvast dank voor de antwoorden.

Dominique,

als je altijd rond de 8KWh zit, kan je dan de zekeringen van de jacuzzi niet afzetten/uittrekken en zien wat de impact is op de 8KWh?

Marc.

Beste Marc,

Dit is inderdaad een optie waarvoor dank, maar een ander idee was om eigenlijk constant te kunnen weten wat het verbruik is. De jacuzzi staat buiten en dan zal deze in de winter uiteraard meer verbruik hebben. Maar ik zal alvast eens beginnen met 1 nachtje de zekeringen af te leggen.

Mvg,
Dominique.