Dag voor de Radio Amateur 2015

Gepost door Jeroen Vreuls op zondag 25 oktober 2015 · Bron: VERON

Dag voor de Radio Amateur 2015

Op zaterdag 7 november is de 55ste Dag voor de Radio Amateur, georganiseerd door de VERON (Vereniging voor Experimenteel Radio Onderzoek in Nederland). In de Americahal te Apeldoorn kun je dan terecht voor lezingen, een zelfbouwtentoonstelling en een onderdelenmarkt.


Er zijn een drietal lezingen gepland over WSPR, CoVersity en QRP-EME. Dit jaar is weer een "jeugdplein" ingericht, bedoeld om de jeugd kennis te laten maken met de radiohobby. Naast informatie is hier ook ruimte voor het solderen aan een projectje. Verder wordt traditioneel de Vonkenboerwedstrijd georganiseerd met de onderdelen morsevaardigheid, ladderwedstrijd (Nederlandse woorden in oplopende snelheid) en seinschrift.

Dag voor de Radio Amateur 2013Dag voor de Radio Amateur 2013

Op de onderdelenmarkt zijn nieuwe en gebruikte apparatuur en onderdelen te koop. Zelf in elkaar gestoken projecten zijn te aanschouwen in de zelfbouwtentoonstelling. De drie leukste of origineelste projecten zullen door het VERON fonds met een prijs beloond worden.

De Dag voor de Radio Amateur begint om 9:30 uur en duurt tot 17:00 uur. De kaartverkoop begint al om 09:00 uur. VERON leden betalen ¤ 8,00 om naar binnen te mogen. Voor niet-leden bedraagt de entreeprijs ¤ 9,00 en kinderen onder de 16 mogen gratis naar binnen. Parkeren op het terrein van de Americahal kost € 4,00. Kijk voor meer informatie op de site van VERON.

Reacties

Gepost door NKHteB op donderdag 29 oktober 2015 16:12:17

Bij de zelfbouwtentoonstelling op de balustrade, is ook een meethoek ingericht. Daar kan de frequentienauwkeurigheid en frequentiestabiliteit van uw frequentiebron op 10MHz gemeten worden met een nauwkeurigheid van beter dan 1.10e-11. Verder kan vermogen gemeten worden (max. 100W) en het uitgangsspectrum bekeken worden tot 6.5 GHz. Wel zelf een voeding meenemen en/of exotische verlooppluggen. Standaard verlooppluggen naar BNC, N en SMA zijn aanwezig. Tot ziens.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.