Zelfbouw modelbouw motorregelaar

Gepost door Jeroen Vreuls op donderdag 24 augustus 2023

Nawoord

Het is echt een leuke regeling en met de beveiligingen die er op zitten zoals de failsafe functie, standby functie en de stroom meting, wordt er wel iets extra's toe gevoegd aan de veiligheid. Al hebben de nieuwere zender ontvangers tegenwoordig standaard een failsafe functie ingebouwd. De functie-LED is ook wel makkelijk, je kunt direct zien in welke mode de regelaar staat.

Je kunt natuurlijk ook andere H-brug types gebruiken, voor als je zelf iets maken niet ziet zitten. Er is genoeg te koop tegenwoordig. Je kunt ook een H-brug maken met MOSFET's voor nog meer vermogen en minder verliezen, maar het ligt er maar net aan welk type motor je gaat gebruiken. Met een zwaardere regelaar zou je zelfs een rolstoel motor kunnen bedienen, het is maar net wat je nodig hebt. Een drie-fase motor met een frequentie regelaar kan ook als je zou willen, de mogelijkheden zijn onbegrensd.

De regelaar werkt in principe met iedere modelbouw zender en ontvanger, dit omdat het ontvanger signaal te allen tijden tussen de 1 en 2 ms ligt.

Dit artikel is geschreven door Lambiek.

Reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst.

Als je ingelogd bent kun je een reactie plaatsen.