verschil in mic's

hallo,
ik heb een vraag over die kleine micorfoontjes die in headsets zitten...namelijk, kan ik die voorversterken met de microfoonversterker (die ene met 2 transistors).
eh, de headset die ik heb is
de US-blaster headset 360 usb... overigens zitten er gewoon 2 jackjes aan....ik vond ergens op een duitse site dat er een condensator mic. in zat???

ehm, ik ben in alle vrolijkheid over het vinden van welke soort mic er in die headset zat, helemaal vergeten om ook de vraag te stellen waarmee ik dit topic geopend heb....
wat is het verschil tussen condensator mic en ehm die andere electret ofso?
dank

bij een condensatormicrofoon, heb je dus 2 platen van een condensator, waarbij er 1 kan bewegen. als je er dus in praat gaat dat plaatje meetrillen, waardoor de capaciteit (denkik) verandert. hierdoor verandert oko de capacitieve reactantie (zeg maar weerstand). doordat er in een condensatormic altijd een batterij zit, zal er afhankelijk van de capaciteit een andere stroom vloeien, dit veranderlijk signaal kan versterkt worden. ik geloof dat dat ongeveer het principe is van een condensatormicrofoon. als het fout is, zeg het dan even.
de andere microfoons werken zonder batterij omdat je zelf een stroom opwekt. een membraan met daaraan een spoel vast kan heen en weer bewegen (spoel zit rond permanente magneet) en hierdoor krijg je een fluxveranderen=>geïnduceerde spanning=> stroom. ook die veranderlijke stroom wordt dan weer versterkt.

De headset die je hebt heeft zeer waarschijnlijk een electret microfoontje. Dat is een condensator microfoontje met een ingebouwd versterkertje. Deze heeft een spanninkje nodig om te kunnen werken. De IC microfoonversterker is hiervoor zonder meer geschikt. Bij de andere voorversterkers moet via een aparte spanningsdeler een spanning op de ingang gezet worden. E.e.a. moet experimenteel worden vastgesteld.

ciao 4 now.....