Subwoofer /?/ Versterker /?/ Vraagje

Hoi mensen,

Ik ben zelf helemaal niet bekend op het gebied van caraudio. en ben ook niet van plan om het te gaan leren of iets dergelijks.
Wat ik graag wilde weten is het volgende:
Ik heb een JVC MP3 Radio met 12CD Wisselaar, 2 simpele front-speaker die aangelosten zitten op de radio. en ik heb een Sinus Live D 250 Subwoofer (2x 100 Watt staat erop dat ie is).
Hoe kan ik het beste die Subwoofer aansluiten op de radio. ik heb gezien dat de radio een subwoofer aansluiting (2 x tulp, wit/rood) heeft. als ik daarop de sub wil aansluiten moet er wel een versterker tussen hebben ze mij verteld. maar als er een versteker tussen moet, want wat voor versterker kan ik dan het beste pakken.
Op mijn subwoofer zitten 4 aansluitingen:
Links + en -, Rechts + en -
Als ik dan een versterker neem voor mijn sub, kan ik dan het beste een 2 kanaals versteker nemen of een 4 kanaals versteker om link + en - en rechts + en - allemaal gescheiden te hebben ???

Graag jullie reactie. ik weet nu niet wat of hoe ik het moet doen.

Ook kun je mij mailen met het antwoord..

Met vriendelijke groeten,

Colin Raaijmakers
colin@colinwebdesign.nl

het makkelijkst voor je is om gewoon een 2 kanaals versterker van continu 100 watt of iets in die richting te kopen. let er wel op dat je waarschijnlijk nog wel een schijdings filter er bij moet kopen. maar het kan ook zijn dat die al in je sub zit enof op je versterker.

de meeste problemen los je op door er geen probleem van te maken.. de rest heeft alleen wat tijd nodig

schijdingsfilter ??
filter voor hi / mid / low ?
als je dat bedoeld, ik heb aparte sub uitgang voor naar versterker op me radio

Jij hebt gewoon een 2 kanaals versterker nodig. Met een continue vermogen van minimaal 100Watt per kanaal.. Dus geen piek of PMPO maar continue.. Anders loop je het kans dat je versterker tegen de DC spaning aanloopt met de harde passages.. En dat daardoor je spoelen in je speakers gaan doorbranden.

Let wel even op bij het uitkiezen van een versterker op de impendantie.. Check even de impendantie van de speakers en koop dan je versterker.. Dit wil nog wel eens varieren tussen 2 en 8 Ohm..