mp3 decoder

hoi
ik heb een probleem en ik hoop dat hier misschien iemand mij kan helpen

ik heb een harde schijf van iemand gekopieerd vol met mp3 muziek heel mooi, maar bij mij op de pc is deze muziek nu gecodeerd dus ik kan hem niet afspelen. nu heb ik mij laten vertellen dat de schijf die ik dus gekopieerd heb, is van bcm muzieksystemen .achterop de pc waar deze schijf uitkwam zat in de printerpoort een wit "ding" dat de muziek codeerd, nu komt mijn vraag is zoiets na te maken of kan ik de muziek decoderen met iets ????? ik weet het niet ben maar een dj het gaat hier over meer dan 10000 mp3 files. ben benieuwd. groeten wiro

Na het verhaal 3x te hebben gelezen, snap ik het een beetje.

Je hebt dus muziek van een "kroeg muziek computer" gekopieert. Hierbij wordt een soort abonoment afgeslooten bij BCM, en hun zetten dan regelmatig nieuwe muziek op de pc.

En jij wilt die op je eigen pc kunnen afspelen, maar dat kan niet omdat het is vergrendelt en der een zogenaamde dongle nodig is om het te beluisteren.

Ik ken dat hier moeilijk/niet aan te komen is. Ken je dat ding niet open maken, en eens kijke wat voor schakeling derin zit.

Ik weet ook niet of dit wel op dit forum mag omdat het hardstikke illigaal is.

sorry voor mijn onduidelijk verhaal.
maar of het illegaal is weet ik niet want die pc die is al meer dan 5 jaar oud en er lopen geen contracten meer met die firma . maar er zijn denk je geen standaard dongels voor te krijgen?

Hugo Welther

Moderator

Op 5 mei 2004 22:50:11 schreef wiro:
sorry voor mijn onduidelijk verhaal.
maar of het illegaal is weet ik niet want die pc die is al meer dan 5 jaar oud en er lopen geen contracten meer met die firma . maar er zijn denk je geen standaard dongels voor te krijgen?

Dan is het nog steeds illegaal. Copyrights gelden in Nederland voor een jaar of 70 en dat zit nog steeds op de muziek. En met 10.000 MP3-tjes op een HD wil ik niet graag de BUMA/STEMRA rechten betalen.
Zelf een "dongle" (niet dongel) maken is best wel mogelijk (PIC specialisten genoeg hier), maar weet je dan ook de softwaresleutel die in de dongle moet?
Een universele dongle bestaat niet.

Het enige dat tussen jou en je doel staat is alles wat jij jezelf verteld dat je het niet kan.

Op 5 mei 2004 22:28:36 schreef wiro:
ik heb een harde schijf van iemand gekopieerd vol met mp3 muziek heel mooi ... het gaat hier over meer dan 10000 mp3 files

Dat is een simpele questie -> illegaal. Je vraagt ons om jouw te helpen bij het kunnen lezen van muziekfiles die je illegaal in bezit hebt.

Spijtig genoeg kunnen en mogen wij jou in dat geval niet helpen. En naast het feit of die files wel of niet legaal zijn vraag ik me ook nog eens af of het simuleren en/of namaken van die zogenaamde dongle ook niet illegaal is.

Bachelor of Engineering -- Microcontrollers AVR, PIC (asm, C), PC applicaties (C, C++), Webpages (HTML, CSS, PHP, SQL), Rail-infra engineer

dus niemand kan mij hier mee helpen???????????

Probeer die MP3's eens te uncooken. (uncook.exe)
Je kan die MP3's toch wel afspelen ? Alleen klinkt heel gorgelend zeker ? Er zal heus wel een rip programma te vinden zijn ergens op internet. Of een software dongle.

RES