Beginnen met elektronica

Alleen berichten met de trefwoorden “breadboard” worden getoond. Alle berichten tonen

Waar kan je beginnen? Nou, het internet is oneindig. Maar welke kant ga je eigenlijk op? Eigenlijk maakt het in het begin niet zoveel uit de basis is altijd het zelfde, wet van Ohm, gelijk en wisselspanning, halfgeleiders etc.

Je kan zat gratis spul vinden waar je wijzer van zal worden. Op YouTube staan er een hoop dingen, je kan zat gratis ebooken vinden.

Kijk hier maar eens:

http://www.youtube.com/playlist?list=PL7987F30C41A9ADCB&feature=pl…
http://openbookproject.net/electricCircuits/

Je zou kunnen beginnen met het boek: Electronica voor dummies, ik vond hem wel goed. Goed genoeg voor een beginner. De meeste ebooks die je van het net afplukt zijn vaak in het Engels dus een mooie kans om je engelse taalvaardigheden omhoog te knallen. De tweede linkje is echt een aanrader voor iedereen.

Koop alleen de componenten die je nodig hebt, het beste kan je dat per project aanpakken. Dan koop je alles per 100 stuks in zo heb je een goede voorraadje in handbereik. Wat je alvast wel kan aanschaffen is een:

breadboard
montagedraad
soldeerstation + soldeertin
multimeter
componentenkast
etsbakkie + etsmiddel (natriumpersulfaat)

Wat componenten betreft moet je eerst kijken wat je nodig hebt als je toch niet kan wachten dan kan je zo een koolweerstand assortiment kopen, dat soort assortimenten heb je ook voor condensators, elco's, transistortjes, diodes en leds. Wat verder ook heel erg handig is om een tafelboor en tafelzaag te kopen.

HF virus is hier aanwezig!

Bedankt voor jullie reacties, ik zal het morgen eens uitebreid bekijken. Ik denk erover om te beginnen het pakket edu01 te kopen. Ik ga in het begin nog niet solderen eerst gewoon alleen op een breadboard, later ga ik printplaten maken/solderen etc. :)

15 jarige beginner