Stappenmotor van koelinstallatie

Hallo,
ik ben bezig om een testkast te maken om een stappenmotor van een klep in koel installatie te testen.Alleen loop ik tegen het volgende probleem aan.
Ik heb het programma al geschreven voor de PIC 16f877a het werkt ook dit heb ik getest dmv led,s.Maar ik weet niet wat nu het beste is om de motor mee aan te sturen,relay,s transistor,s,Fet,s ,IC (welke).Hier houd mijn kennis op.
Ik heb al gezocht op de site in de zoekfunctie,ook op Google vindt ik niet echt een goed antwoordt op mijn vraag.Mischien komt dat omdat het nogal grote motor is.
Hierbij wat gegevens:

Danfoss KVS 42 = Type klep
Bipolar-permant magnet = Er komen 4 draden uit
Max total power =(Voltage/current drive 5.5/1.3w)
Nominal Voltage (constant voltage drive 12Vdc)
Phase current ( ussing chopper drive 100mA)

Mag ik hier uit opmaken dat wanneer ik de motor 1 stap laat doen deze dan 100mA nodig heeft.Met een spanning van 12 Vdc.

Gr Voltrex

Als het niet kan zo als het moet,Dan moet het maar zo als het kan!

Ik ben bezig een applicatie (PIC16F887) af te ronden met een 24-volt Stepper en de A3979 van Allegro Microsystems. Aansturing vanuit de PIC is vrij eenvoudig. De driver kan tot 2,5A. Als je wilt, kan ik je een schema/appication note sturen.

Webshop voor Electronic Prototype | http://eProto.nl/

Hallo Plano,
Bedankt voor je snelle antwoordt,ik heb wel belang bij een schema.Ik heb nog een vraag over het IC is het er ook in een DIL uitvoering of alleen in SMD.

Gr Voltrex

Als het niet kan zo als het moet,Dan moet het maar zo als het kan!
GJ_

Moderator

Op 29 juli 2012 12:19:13 schreef voltrex:..het IC is het er ook in een DIL uitvoering of alleen in SMD...

Daar is nogal eens een mouw aan te passen hoor.
http://www.dickbest.nl/images/uploads/Print-SMD8-naar-DIL8.jpg

Het IC A3979 is helaas alleen in SMD verkrijgbaar. Elektor heeft wel een printje hiervoor die je zo kunt bestellen. Geef mij even je mailadres dan mail ik je dat artikel. Zie mijn web voor mailadres onderin.

Webshop voor Electronic Prototype | http://eProto.nl/