Sanken SPS021W info gezocht

Hoi,

Met de gedachte, nooit geschoten is altijd mis; ik heb hier een Sanken SPS021W power supply unit; een schakelende voeding behorende bij een Siemens telefooncentrale.

De voeding functioneerd niet meer; nu heb ik van dit model wel eens vaker de supply gerepareerd, totnogtoe bleef dit bij simpele defecte elco's. Maar, je raad het al, deze is lastiger.

Alle elco's al gecheckt, lijken ok. Alle onderdelen optisch bekeken, lijkt ook goed. Al wat rondom datasheets van IC's zitten zoeken, maar dat wordt snel lastig zonder schema's.

En daarmee kom ik dus tot mijn vraag; iemand die schema's/service manuals/.. van deze module heeft?

Hoi Bas,

Ben je ooit over deze voeding nog wijzer geworden? Ik heb eenzelfde voeding uit hetzelfde merk telefooncentrale.

Hij fluit mooi, maar daar is alles mee gezegd. Alle condensators lijken in tact, uiterlijk geen rare dingen verder. Aangezien het een knutselcentrale is, kan ik er toch niets aan verzieken :)

Dank,
Vincent

uit een siemens hicom of hipath centrale? janken klinkt of er secundair teveel stroom loopt ( gare elco ? ) of de elco primair die de voeding start is gaar. vaak een 47uf elcotje vlak bij een ic aan de primaire kant.

een schema zul je niet vinden, deze voedingen zijn custom made voor siemens.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Siemens Hicom 150e, beestje is hoogbejaard inmiddels ;).

Ik ga eens even kijken naar die elco's, wieweet!

Bedankt voor de tip!

Edit: 2x 47uf 100v gevonden op de printplaat.

Voor overzicht printplaat zie foto's (klik voor vergroting)

http://www.highpower.nl/cu/1.JPG

http://www.highpower.nl/cu/2.JPG

http://www.highpower.nl/cu/3.JPG

http://www.highpower.nl/cu/4.JPG

Henry S.

Moderator

47µF/100V (op de foto zie ik 47µF/200V - de primaire afvlakking) is nu niet een waarde die snel stuk gaat, ik zou eerder aandacht besteden aan kleine elco's.

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.

Hum, heb dit niet meer zo gevolgd; excuus voor de late reactie.

De voeding in kwestie heb ik opgegeven.. heb hem nog wel ergens in een doos liggen, maar zal geen werk meer in die voeding steken, enkel voor onderdelen wellicht.

De voeding opzich heb ik wel weer werkend gekregen (toch een rotte elco!), maar de ingebouwde oscillator (wat was het, 50Hz op 70 volt ofzo?) is dood. Ik vermoed dat er een fet/transistor door is, maar het begon al met al wat teveel tijd kosten, zeker door gebrek aan enig schema; de centrale is al vervangen door wat anders.

Bij deze voedingen welke ik heb gefixt waren het steeds rotte elco's. Uit m'n hoofd, bij de PCB uitgang-tabs zat een wat grotere welke ik 'n keer defect ben tegengekomen, en er staan ergens middenop de print twee vermogens-weerstanden, met daartussen een elco. Omdat de weerstanden heet worden was deze elco slecht geworden.

Onder de print zit een wit papier/karton achtig blad, bruine/zwarte op punten waar een elco staan maakt die elco al verdacht..

Fluiten is idd 'normaal' bij kappotte elco's. Als je rondom het regel-IC op de juiste pinnen meet met n scoopje zie je de bij het janken horende opstart pogingen van het IC, n soort zaagtand-vorm zegmaar.

Uiteindelijk is de betreffende centrale ook hier in de vuilnisbak verdwenen, was geen eer aan te behalen en 150,00 ex btw voor een vervangende voeding vond ik wel erg veel voor een knutselcentrale.

Bedankt allemaal voor het mee denken!