Sommige V&A advertenties zijn hilarisch.


Op 11 november 2012 11:50:10 schreef Sine:
Dat is dus het probleem, dat kun je niet beoordelen.

Er staan advertenties bij van iemand van in de 60, die stopt met zijn hobby eb het spul liever naar hobbyisten ziet gaan.
Maar die goede man heeft 0 posts op het forum, moeten die advertenties dan ook weg ?

Da's inderdaad het probleem in een notedop.

Overigens denk ik dat je met een betere toelichting al veel kunt voorkomen; de huidige voorwaarden (die ongetwijfeld door niemand gelezen worden) zijn bijvoorbeeld verrassend vaag over 'commercieel/niet commercieel'.

Ik zou bij de tekst die je ziet voor het plaatsen van een advertentie (hier) iets toevoegen als 'Advertenties hoeven niet 'om niet', en winst maken is niet verboden, maar doe normaal. De meeste mensen zitten niet te wachten op uitgesoldeerde electronicacomponenten of andere oude lijken; als je voor meetapparatuur of componenten het onderste uit de kan wilt hebben, dan kun je prima terecht op marktplaats of ebay'.

Henry S.

Moderator

Op 10 november 2012 23:34:51 schreef markce:
Het zou prettig zijn als de v&A rubriek beter functioneerde, en niet als het putje van Marktplaats.

Pardon? Je wil niet weten wat er tussenuit gehaald wordt...

Op 11 november 2012 12:35:20 schreef alex278:
Ik zou bij de tekst die je ziet voor het plaatsen van een advertentie (hier) iets toevoegen als 'Advertenties hoeven niet 'om niet', en winst maken is niet verboden, maar doe normaal. De meeste mensen zitten niet te wachten op uitgesoldeerde electronicacomponenten of andere oude lijken; als je voor meetapparatuur of componenten het onderste uit de kan wilt hebben, dan kun je prima terecht op marktplaats of ebay'.

Dus toch meer regels... Waar je ook op iets biedt moet je je afvragen of de prijs realistisch is.

Vind je het te duur dan negeer je het toch?

73's de PA2HS - ik ben een radiohead, De 2019 CO labvoeding.
maartenbakker

Special Member

Misschien kan de goede man die drie apparaten nog wel bij Helmut Singer kwijt voor een bedrag richting zijn vraagprijs. Ik begreep dat ze daar soms niet alleen hele hoge vraagprijzen hebben maar ook redelijk hoog inkopen.

Verder lijkt me inderdaad dat V&A het heel aardig doet zoals het nu is.

[Bericht gewijzigd door maartenbakker op 11 november 2012 13:32:33 (15%)]

www.deficientie.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Op 11 november 2012 13:24:57 schreef Henry S.:

Dus toch meer regels... Waar je ook op iets biedt moet je je afvragen of de prijs realistisch is.

Vind je het te duur dan negeer je het toch?

Met dat argument kun je ook al jouw mod-acties overbodig verklaren >:)

En het gaat niet om 'meer regels', maar om 'meer context'.

Sine

Moderator

Nogmaals, niet te doen.

Wij als mods kunnen lang niet altijd inschatten wat iets waard is, het zelfde met wat je 'oude lijken' noemt, dat zijn misschien wel dingen waar mensen om staan te springen.

Niet doenbaar en gaan we ook niet doen, we hebben zo als mods onze handen al meer dan vol, het spul waar we duidelijk van zien dat het zooi is en wat duidelijk geen hobby meer is wordt er al uit gefilterd. Er mag ook nog iets voor de lezer overblijven.

Ik vind V&A prima zoals het is.

Ik heb er best leuke dingen vandaan.

Er staan wel eend onrealistische pijzen maar dat reguleert zichzelf. Dan wordt het toch niet vekocht. Maar soms weet de verkoper het niet. Ik stuur soms wel eens een mailtje als het echt "te" is en soms hoor je niks maar soms krijg ik antwoord en is even later de prijs realistischer of de omschrijving beter. Er stond een tijdje terug een Rigol die meer moest kosten dan ze nu nieuw zijn. Hij had hem nog gekocht toen ze veel duurder waren. Hij wist dat niet en paste de prijs aan.

Het is ook moeilijk in te schatten. Wat de ene oude troep vind is voor de ander veel geld waard. Ik heb voor 50 euro een Tek plugin gekocht ( niet via V&A) terwijl je de scopen ervoor meestal gratis nog niet kwijt kunt. Het is dat ik die plugins verzamel maar voor anderen is het oud ijzer.
Neem zo'n HP9100 dat ziet er uit als een oude computer, ik zou er een hlf jaar terug als ik er een zou zien nog geen 10 euro voor geven. Nu heb ik er een ter reparatie staan en blijken die dingen ( met hele beeldbuis) goud waard ( richting 5000 dollar)

www.pa4tim.nl, www.schneiderelectronicsrepair.nl, Reparatie van meet- en calibratie apparatuur, ook oud en exotisch

Op 11 november 2012 13:32:04 schreef maartenbakker:
....
Verder lijkt me inderdaad dat V&A het heel aardig doet zoals het nu is.

Helemaal mee eens, ben al tiental keren ingegaan op een aanbieding en elke keer werd dat correct en snel afgehandeld.

Maar ik vertik het om te bieden of er een bedrag op te plakken.
De verkopers moeten dat volgens mij zelf doen of toch een indicatie geven van het minimum bedrag dat ze ervoor willen.
Hoger - Lager was vroeger een heel populair spelprogramma op tv in BE, maar hier niet :p
Elkeen doet wat hij wilt natuurlijk..

LDmicro user.

Op 11 november 2012 13:24:57 schreef Henry S.:
[...]
Pardon? Je wil niet weten wat er tussenuit gehaald wordt...
[...]

Weet ik inderdaad niet, opmerking was ook niet bedoeld als kritiek maar een verzoek het aantrekkelijker te maken CO'ers. Moet iemand die nog nooit gepost heeft niet gewoon op marktplaats aanbieden?
Heel veel regels is niet handig, maar een klein drempeltje werkt prima heb ik gemerkt op een fotografie forum.

Ik zou het nog geeneens een 'drempeltje' of een 'regel' willen noemen, maar eerder een stukje contextverschaffing.

Sine

Moderator

Dat is leuk, maar dat is toch echt aan de aanbieder, als er nou honderden advertenties op zouden staan moet je daar misschien wat mee maar dat is zeker niet het geval.

Dat zijn telecom-analysers, bedoeld om netwerken uit te meten.
Een soort bit-errortesters. Waren performante toestellen zo'n 20 jaar geleden.
Ondertussen is de netwerkarchitectuur dusdanig geevolueerd dat die toestellen op de container terechtkomen.
Hedendaagse netwerken transporteren via Wave Division Multiplex 40 Gb/s.

De prijs 1000Eu is correct volgens de marktwaarde.
Al betwijfel ik dat er een markt voor is.
De telecombedrijven die nog Primay rate ISDN netwerken en 140 Mb CEPT netwerken in dienst hebben, hebben dergelijke toestellen zat.
En als hobbyist kun je er weinig mee.

Heel anders is bvb een spectrumanalyser. de analoge toestellen van zo'n 20 jaar oud worden stilaan betaalbaar als 2e hands.
Maar tis hetzelfde verhaal. AL gaan sommigen dan tot ver in het GHz gebied, de resolutie bandbreedte is met 100-300kHz, en zelfs 1MHz veel te klein om nog aan de huidige breedbandtechnieken te kunnen meten.
Degene die van de moderne evolutie afhaken en zich vastbijten in hun verleden in de hoop de tijd te kunnen stilzetten en hun tijd passeren met fm radio en zo heropnieuw uit te vinden hebben hier echter een droommeetinstrument aan.

M.VB heeft dezelfde advertentie ook op 2ehands.be gepost.
Ik hoop voor hem dat hij er op een eerlijke manier aangeraakt is.
Want de securitate van telecombedrijven is niet van de poes.

Ik ben een notoire onzinverkoper, want wat ik beweer past vaak niet in ieders kraam.

Een analyzer met een gelijksoortige functie heeft denk ik wel 7 jaar bij de BACO in ijmuiden gestaan. Begon op 250 Euro, laatste keer dat ik hem zag staan, zat er een stickertje op van 25 euro.

Het is inderdaad geen interessant apparaat voor de hobby.

meten is weten, weten is meten, maar hoe kan je weten wat je allemaal moet meten en weten.

Ieder voordeel heb z'n nadeel. Als ik als digibeet mijn oude mooie Volvo wil verkopen wil ik die ook graag op het Volvoforum zetten. Als ik dan eerst 25 posts moet doen houdt het op.
Laat maar zoals het nu is en mijn respect voor de mods!

Het is toch bijzonder dat op een speciale elektronica site onder de rubriek meten van V&A slechts 8 items staan. En daar zijn we blijkbaar tevreden mee.

Neen de gebruikers zijn vaak zeer gehecht aan hun meetapparatuur ik in elk geval wel :-)

Je hebt tijd of je hebt geen tijd ! als je geen tijd hebt, waar is die dan gebleven ? http://www.ledverlichting-ledverlichting.nl

Natuurlijk heb ik ook gelachen om die apparaten van 1000 euro, vooral gezien die uitgebreide toelichting over "grapjassen" (wij?) en de nieuwwaarde.

Maar laat V&A alsjeblieft zoals het is. Ik heb daar best weleens vaker iets uitgeplukt van mensen die hier nog nooit op het forum geweest waren en wél iets interessants voor een goede prijs aan te bieden hadden. Daar hoeven ze van mij niet voor 'bij de community' te horen. En aan de andere kant van de streep heb voorbeelden voor je van CO-members die hier wel met enige regelmaat posten en bijvoorbeeld een rol 4148 in minimelf aanbieden tegen nieuwprijs. Of nog lachwekkender: tweedehands EEPROMs of torren met gekortwiekte pootjes. Ook tegen nieuwprijs. Dat vind ik persoonlijk minder nuttig dan onbekenden die toevallig een keerl wel iets interessants hebben staan.

@markce: De oudste van 19 oktober, en 6 van de acht van de maand november. Je kunt het ook een snel verloop noemen. Heel marktplaats staat vol met spul waar we allemaal geen interesse in hebben. Bedenk je ook dat het leuke spul hier soms binnen een half uurtje weg is. Of zoals gisterenavond een 6-vlaks krimptang voor adereindhulzen, binnen een kwartier.

If you want to succeed, double your failure rate.

Even over die siemens cpu?
Aangezien hij nog geen posts heeft
En de meeste hobbyisten doen geen siemens 416 weg voor een vriendenprijsje. Professionele verkoper?
Verder vind ik het niet echt een voorwerp voor CO

[Bericht gewijzigd door DK op 20 december 2012 07:59:44 (14%)]

Ik denk dat ie een rommel "partij" heeft gekocht/gekregen waar zo'n ding in zit.

Iemand had de electronica voorraad van een bedrijf tezamen met de stash van een hobbyist overgenomen. Blijk je toch verdomd weinig mee te kunnen. Die stond bij V&A en heb ik overgenomen. Eigenlijk ook dom: Daar kan je verdomd weinig mee. ZO'n hobbyist heeft allemaal onderdelen waar JIJ niks mee doet. Maar goed. Ik heb nu ZAT kleine condensatortjes. :-)

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
guidob

Overleden

Aangeboden: HP 209A Oscillator
Geplaatst door Goeievraag
Datum donderdag 20-12-2012 16:44
Woonplaats Omg. Leiden
Prijs € 1.500,00

Uhm

ik denk dat daar een "0" te veel staat in de prijs. €150.00 lijkt me eerder te kloppen

gezocht: nieuw potje " magische rook "

dat hoop ik ook
dezelfde staat voor 85(+28 verz) dollar op ebay :P

Ik zat er ook al naar te kijken. Maar goed, zal dus inderdaad een nul te veel zijn.

die heeft ie net van MP gevist voor €25 de schurk.

mvg.
florick

expert in percussive maintenance

Ach, dan heb je nog wat onderhandelingsruimte :).

Ik had 15 euro neer willen zetten...

Nu staat de goede prijs er.

Mijn posts dienen u in perfecte staat te bereiken. Mocht u op wat voor wijze dan ook ontevreden zijn, stuur dan de site, met post en leesdatum, naar: ongeldig@dres.nl

haha sorry, iets te snel geoordeeld. er stond er overigens wel eentje op Mp waar 25 op geboden is.

expert in percussive maintenance