Koffiezetter

Halo
Ik heb over +- 3 jaar geleden een koffiezetter gekocht bij Aldi
die is nu defect het rode lampje brand nog in de schakelaar maar word niet meer warm , wat ik zelf al heb gedaan het toestel geopend en heb gezien dat het verwarming element ( Weerstand ) met het nameten defect was en ook dat er een thermische beveiliging van 240 Gr 10 Amp die tussen L1 en de weerstand was geplaatst , is die waarde niet teveel ? ook heb ik gezien dat aan de Bimetal een drukknop staat en die staat nu open ik heb die Bimetal ook door gemeten en die slaat volledig uit en als ik op de schakelaar druk van de Bimetal blijft die doorslaan , ik denk dat men die moet over hitten dat die dan terug open gaat is dat juist ?
Kan mij ook iemand zeggen waar ik eventueel zo,n weerstand en een Bimetal met ingebouwde drukknop kan vinden , ik denk dat de weerstand een waarde heeft van 1228 350W dat stond op het element .
De Link heb ik al gevonden waar het vandaan komt en heb dan in accessoires gaan zien maar niets te vinden van weerstanden of andere
Op voorbaat dank voor antwoord .

Ingevoerd op deze site http://www.vlindervrij.nl/glazenbol.htm "koffiezetter Aldi +/- 3 jaar geleden in de buurt van Mechelen met weerstand en een bimetal met ingebouwde drukknop"
Gaf als antwoord "Gossiemikkie dit is een moeilijke hoor !Kan iemand me een hint geven?".

[Bericht gewijzigd door S.Oldeerbout op 24 februari 2013 14:46:55 (16%)]

pa3gws

Golden Member

Het verwarmings element zal stuk zijn.
Koffie zetter is waarschijnlijk rijp voor de kliko.
Een nieuw element zou wel eens meer kunnen kosten dan een nieuwe apparaat bij de Aldi.

Ik ben gestopt met roken nu mijn schakelingen nog.

Jawel, je kwam vast uit bij dit topic :P

Je hebt tijd of je hebt geen tijd ! als je geen tijd hebt, waar is die dan gebleven ? http://www.ledverlichting-ledverlichting.nl

Beste Rapperder,

Je tekst is niet heel duidelijk; je zegt dat het verwarmingselement defect is (toch?), heb je dat direct op de aansluitingen van het element met een ohmmeter gemeten? Als je een lage weerstand meet dan is het element nog in orde, anders is het einde oefening, een nieuw element is duur (als het al verkrijgbaar is) en je kunt dan beter gaan kijken naar een nieuw apparaat.
Een andere mogelijkheid is de temperatuurzekering (thermische beveiliging), die onderbreekt het circuit als de temperatuur te hoog wordt. Dat doet hij maar één keer, daarna moet je hem vervangen. Soms schakelt zo'n temperatuurzekering uit door ouderdom, dan kun je hem vervangen, kosten ongeveer 1 euro. Je moet er wel zeker van zijn dat er geen andere defecten zijn waardoor de temperatuur te hoog oploopt, anders gaat de nieuwe ook kapot en ontstaan er gevaarlijke situaties. Het bimetaal gaat eigenlijk zo goed als nooit kapot. Bovendien denk ik dat dit bimetaal er in zit om de warmhoudplaat op een min of meer constante temperatuur te houden.
In alle gevallen: wees voorzichtig zodat er geen gevaarlijke dingen gebeuren na de "reparatie"!

Gijs.

Te laat, er waren anderen die sneller zijn!

Ten eerste er zijn verschillende personen die weten niet wat ik bedoel of zij verstaan er zelf niets van en rammelen er maar op los .
http://www.vlindervrij.nl/glazenbol.htm
Ten tweede als mijn tekst moeilijk te begrijpen is of dat ik fouten schrijf daar kan ik ook niets aan doen kwestie ouderdom en als dat zo is neemt mij dit niet kwalijk .
en om nu verder tegaan met koffiezetter ik heb op de weerstand gemeten
en die slaagde niets uit , had gedacht ik zet mijn meter op megohm dan zal hij wat iets uitslaan maar neen dan maar de stekkers losgemaakt van weerstand en die uitgemeten bleef het zelfde , zo dus element defect?
verder bimetaal met met drukknop ingebouwd gemeten slaat volledig door
In de hoop dit beter verstaanbaar is
Gr

Element meet oneindig, kortom die is door !
ik zou hier idd niet al te veel tijd (maar da's hobby)maar vooral geld in steken.

Edit:bedankt voor die link....mijn glazenbol is toe aan een revisie :P

[Bericht gewijzigd door Gadget_inc op 24 februari 2013 15:46:51 (23%)]

Je hebt tijd of je hebt geen tijd ! als je geen tijd hebt, waar is die dan gebleven ? http://www.ledverlichting-ledverlichting.nl

Je verwarmingselement is zoals eerder gezegd en door jou zelf al aangegeven dus kapot. Zolang je geen nieuwe hebt ( en die zijn blijkbaar duur) heb je ook niks aan die andere zaken.

Wij kunnen jou daar niet mee helpen. Je hebt zelf al links gevonden over waar het vandaan komt maar wij weten alleen dat het een apparaat van de Aldi is.

Als je zinnige antwoorden wil, daar was die glazen bol een hint voor, dan vermeld je dingen als merk en type en geef je de eventuele links zodat wij kunnen kijken ipv zelf moeten gaan zoeken naar iets wat 3 jaar terug mogelijk alleen even in een actie door de Aldi werd verkocht.

www.pa4tim.nl, www.schneiderelectronicsrepair.nl, Reparatie van meet- en calibratie apparatuur, ook oud en exotisch
maartenbakker

Special Member

Aldi geeft redelijk goede garantie en coulance, dus probeer het eens daar.

Type en merk is leuk, maar in de praktijk is het een Quigg en made in China (de enige Duitse artikelen zijn hun stofzuigers). In dat geval zegt een foto van machine en element misschien meer.

www.deficientie.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Het bimetaal moet ook gesloten zijn, deze zal openen op een bepaalde temperatuur van het verwarmingselement en deze uitschakelen.

@fred101 van die glazenbol de wist ik niet maar nu wel bedankt voor tip
@Zylar mag die bimetaal niet met een verwarming blazer verhit worden dan moet die normaal toch terug open gaan denk ik , kan dat zo gedaan worden kwestie als dat onderdeel niet defect is dan kan ik die bij houden in mijn reservebank .
Gr

jahoor die kun je met een föhn of zoiets verwarmen, heb alleen geen idee welke temperatuur hij open springt

Bi-metaal in koude toestand gesloten !
is het element op temp. gaat deze open . enz. enz. enz.

Je hebt tijd of je hebt geen tijd ! als je geen tijd hebt, waar is die dan gebleven ? http://www.ledverlichting-ledverlichting.nl

iedereen bedankt nu kan ik verder maar graag had ik toch willen weten of dat niemand weet waar ik zo een bimetaal met drukknop ingebouwd kan vinden , al aan het zoeken geweest in Google maar niets te vinden of ik moest er naast zien .
Gr

Bedoel je nu een clickxon , of een bi-metaal ?
Maar als je element kaduuk is, waarom dan het probleem elders zoeken ?

Je hebt tijd of je hebt geen tijd ! als je geen tijd hebt, waar is die dan gebleven ? http://www.ledverlichting-ledverlichting.nl

Het kan zijn dat het clickxon word genoemd , waarom dat ik wil doen moest ik het element vervangen en nadien constateer ik dat de clickxon
de fout is geweest dat zou niet plezant zijn .
Gr

ALS je element oneindig ohm meet, dan is er daar iets mis. Dat kan niet anders.

Als je element "stuk" meet, dan is het hoogst waarschijnlijk een thermische zekering: De boel is te heet geweest en de zekering heeft er voor gekozen om zelf kapot te gaan ipv je huis in de fik te zetten.

Als je kan meten en nadenken is het handiger om eerst te meten en na te denken alvorens in de wilde weg onderdelen te gaan vervangen.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

@rew bedankt zo denk ik er ook over maar ik ben er zeker van dat dit element de geest heeft gegeven .
gr

[Bericht gewijzigd door Rapperder op 24 februari 2013 18:34:18 (46%)]

pa3gws

Golden Member

Op 24 februari 2013 18:32:39 schreef Rapperder:
maar ik ben er zeker van dat dit element de geest heeft gegeven.

Dus rijp voor de kliko.;-)

Ik ben gestopt met roken nu mijn schakelingen nog.
Je hebt tijd of je hebt geen tijd ! als je geen tijd hebt, waar is die dan gebleven ? http://www.ledverlichting-ledverlichting.nl

wat ik er nog van kan gebruiken dat leg ik opzij , zo rap gooi ik niets weg het kan misschien nog voor een ander toestel gebruikt worden .