tcrt5000 aansturen

Hallo iedereen,

Ik heb wat hulp nodig een vaag probleem op te lossen met een print die ik probeer het te gebruiken in een project van me. Het gaat om 2 sensors waar de signaal door de 2 IR leds gaan. Onder zie je een schema van hoe de print loopt met een foto. En daar naast hoe ik ze heb aangesloten.

http://www.r-junk.com/Data/CD%20Ejector/IRSensor.png
http://www.r-junk.com/Data/CD%20Ejector/Untitled.png

Nu zit er op pin 4 zoon 3volt als er niks voor de sensor zit en ik de 10k weerstand niet heb aangesloten, En op pin 6 zit er net geen 2 volt. Dit vind ik vreemd.
Als ik de weerstand aan sluit dan zijn de pins zo goed als 0, nu doe ik iets voor de sensors dan heeft pin 4 (weer eerst 3 volt op zat) 5 volt maar pin 6 heeft maar 2 volt. En dit snap ik niet waarom is dit niet gelijk, het object zit net zover van de sensor.

Graag hoor ik jullie ideeën hoe ik dit kan oplossen

Heb je de datasheet gelezen?

Zonder weerstanden meten heeft geen zin.

Met weerstanden meten dus, je weet dat de sensor op millimeters reageert? zie datasheet, ik zie ook een 0,5 tot 2,1 mA collector current bij dezelfde afstand (afwijking per sensor).

K7Jz: thanks voor de info. dat dacht ik wel dat je niet kan meten zonder weerstand. maar warom met weerstand heeft hij dan nog steeds een afwijking het object zit even ver van elkaar af zie foto.

http://www.r-junk.com/Data/CD%20Ejector/IMG_20130501_013635.jpg

dus met weerstanden als er iets voor zit dan heeft pin 4 5v er op staan en de andere maar een magere 2 volt maakt niet uit hoe dichtbij ik ga ik krijg niet meer dan 2 volt

Als ik de datasheet goed begrijp lijkt toch ook wel een behoorlijke afwijking tussen verschillende sensoren te zitten. Kan je de 10k niet vervangen door iets anders, 2k2? 10k is best hoog lijkt me.

Misschien pech dat er zoveel afwijking tussen dit setje zit? Of 1 is zo goed als kapot.

hmm ok, wel apart dat het zo erg is. na dan moet ik er maar me leven. bedankt voor de hulp.