Miele vaatwasser G665 SC

Beste mensen,
In onze keuken staat een Miele G665 SC vaatwasmachine. Sinds een paar dagen wast deze de vaat niet goed schoon meer. Ik ben er inmiddels achter dat het water niet verwarmd wordt. En met koud water afwassen gaat uiteraard niet.
Ik heb de linker zijkant van de machine los liggen. Daarachter bevindt zich het verwarmings element van zo'n halve meter hoog.
Ik heb dat element doorgemeten en dat blijkt in orde te zijn. Er zitten ook twee clicksons op dat element, één onderaan en één iets boven het midden. Deze clicksons geven 0 Ohm en zijn dus in orde. De machine neemt wel water. Hoogstwaarschijnlijk zit er nog ergens een thermostaat en een waterniveau regelaar. Ik heb naar een schema gezocht maar kan dat niet vinden. Ik ben jaren witgoedmonteur geweest, maar ik heb tijdens die periode eigenlijk nooit vaatwassers gerepareerd. Daarvoor hadden we een vaatwasspecialist en ik was meer de specialist voor de gewone wasmachines. Nu hoop ik dat er een vaatwasspecialist meeleest die mij wat hints kan geven. Ik ben inmiddels gepensioneerd, maar vind het wel een uitdaging om deze reparatie zelf ter hand te nemen.

Mvg: Geert S.

Kijk eerst naar de besturing timer ervan. draadbreuk bij deurscharnier uitgesloten??

Na een paar flinke tikken op de pressostaat deed de verwarming het.
Ik ga morgen weer door. Uiteraard eerst controleren of het slangetje niet verstopt is en daarna gewoon vanaf begin het programma draaien en kijken wat er gebeurt.
Ik heb in ieder geval wel al een verdachte

Probleem opgelost. De pressostaat die de verwarming inschakelt was wat verlopen en stond veel te zwaar afgesteld. Daardoor werd er te weinig druk opgebouwd om het contact om te laten gaan. De stelschroef anderhalve slag lichter gezet en het werkt weer naar behoren.

Dan is er iets aan de hand met de transport pomp, schoep niet OK, filters verstopt of sproeiarmen verstopt. Kijk ook eens in het slangetje.. Terugregelen van pressotaat is niet echt verstandig, omdat vaatwasser kan gaan verwarmen zonder dat er water in zit!!!! DUS pas OP!!!

Ik denk eerder dat de pressostaat een beetje rot is, als hij wel afslaat voor waterinlaat en niet doorschakelt voor verwarming dan wordt het contact bediend. de afstelling iets verdraaien kan dan de boel wijzigen. Als het nu werkt zou ik toch even een nieuwe kopen.

Wat Lefert levert, levert anders geen mens.

DEOLDE, deze pressostaat is een hogedruk pressostaat welke op de transport pomp zit bij deze Mieles, dat is een andere welke nivo regelt.

Steen: het is geen veilige reparatie, indien aansturing defect raakt, kan machine altijd verwarmen, dat is toch niet de bedoeling??

Dat is zeker niet de bedoeling. Daarom heb ik de pressostaat opnieuw laten afregelen. De druk is inderdaad vij hoog. Je blaast hem niet zomaar met de mond naar het schakelpunt. De afwasborstel en teiltje kunnen weer in de kast. En iedreen bedankt voor het meedenken!

Op 29 september 2013 14:23:53 schreef Steen:
Daarom heb ik de pressostaat opnieuw laten afregelen. De druk is inderdaad vij hoog. Je blaast hem niet zomaar met de mond naar het schakelpunt. ….et me!

@Steen, we hebben het zelfde probleem zo te lezen, de vaatwasser verwarmt niet, neem wel water op.

Hoe krijg ik die linker zijplaat open? Ben van plan om het element door te meten en de pressostaat te controleren.

Of is er ergens een handleiding voorhanden.

niet verwarmen klinkt als de pressostaat op het pompchassis welke stuk is..

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Ja precies, conform hierboven aangegeven zal het waarschijnlijk niet liggen aan het verw. element.
Wil hem morgen openmaken, kan ik daar redelijk bijkomen. Het gereedschap hebben we verder wel.

als ik me herinner, kan de bodemplaat eraf en kun je er zo bij, toestel op de zijkant leggen. soms kun je er al bij vanuit de dorpel onder de deur.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Op voorwaarde dat we over hetzelfde type spreken als dat van TS:

  • Verwarmingselement te bereiken door linker paneel te verwijderen
  • Drukwachter te bereiken door frontplaat onderaan te verwijderen

Als het niet echt hoeft kan je beter je vaatwasser niet op zijn zijkant leggen.

Het ging erg makkelijk los. Zijplaat, 2 schroeven boven in. 1 achter het rubber van de deur en 1 stuks aan de achterzijde.
Onder plaat met 4 schroeven.
voorplaat met 2 boutjes, waar je bij kunt als de deur helemaal los is.

Ik had tijdens de demontage de vw op de zij liggen. Later zelfs nog even op de kop gezet om alles goed te kunnen zien.

Het bleek dat de clixon die de temperatuurbewaking doet er uitgeklapt is.
Deze heb ik gereset.
Daarnaast het ik de pressostaat slang gecontroleerd, deze bleek schoon. Maar mogelijk is deze wel blijven hangen. Nu klikt hij weer als je via het slangtje er druk op zet. Ook de watersproeiers waren niet lekker schoon.

Toen gaan proefdraaien met instelling 65gr: De machine werd weer warm! Echter wel erg warm. De zijkant van de machine werd > 80 gr. heet. Lijkt me iets te warm. Dat proefdraaien gedaan met een reinigingsmiddel in de machine.

Zit er een temperatuurvoeler in die de verwarming afschakeld? Of is het gewoon simpel tijdgestuur.

Ik heb hem weer gemonteerd, we zullen binnenkort zien of het in orde is.

Heb maar 1 pressostaat kunnen ontdekken die via een slangte wordt aangestuurd.
De andere zat aan het pomphuis. Deze schakelt ook de bruine draad die naar de verwarming loopt. Echter deze was niet voorzien van een 10mm slang. Maar ging direct in het pomphuis. Was min of meer 1 constructie.

Het is de G665 SC die wij hebben. jan. 1998 in gebruik genomen.

als de verwarming wel inschakelt werkt de pressostaat wel. maar je hebt kans dat de print niet meer weet dat de temperatuur is bereikt. dan stookt de verwarming door tot de thermistor eruit knalt. meestal veroorzaakt door een falende ntc sensor of de kabels naar de print in de deur zijn gebroken. ook kan het relais op de print slecht zijn, of het relais zit onderin de machine, sommige ( meestal miele) hebben het relais voor de verwarming daar zitten.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Bij deze toestellen staan er op het verwarmingselement 2 thermische sensoren: 1 schakelt (onderaan), de andere is een veiligheid (in het midden). Aanleiding waarom de thermische veiligheid uitvalt is nogal vaak kalkafzetting. Gebruik je zout ? Alles in 1 tablet ?

Oooh jee Mr Miele, dat denken de meeste mensen IDD dat met een 3 in 1 tabletje alles goed is. Jammer dat er nog steeds een zoutreservoir en glansspoel in zit, waarom??? Het blokje is bij het eerste gedeelte van het programma verdwenennnnn

we gebruiken een 3 in 1 tablet. Maar vullen zout en glansmiddel wel gewoon bij. Dus het zal wel dubbelop zijn.

Die thermostaat is de onderste beveiliging. maar die knalt er toch alleen uit als het element zelf te heet wordt?

Hoe kan het apparaat nu dan 65 gr of 55 gr. meten?
Of is de spoeltijd bij 65 gr. langer?

Ik zou verwachten dat er een temperatuurmeting moet zijn, die aangeeft dat de watertemperatuur op de gewenste waarde is.

Er zit een NTC voeler in die de temperatuur meet, maar zover komt de machine niet dus. Meet in het verwarmingsproces de voeding naar het element. Is deze kort aanwezig zonder ites verandert, is er iets mis met de NTC regeling. Komt deze geheel niet, is er iets met pressostaat,beveiliging, relais aan de hand.
Overigens is het niet overbodig om bij een 3 in 1 tabletr alles bij te vullen.

Hallo,
ik ben nieuw op dit forum en hoop dat ik in de juiste groep terecht gekomen ben.
Mijn vaatwasser Miele g665sc pompt ook geen water meer op. De waterstop werkt perfect na uittesten doch wanneer hij water moet toestaan krijgt hij geen stroom.
Op de stroomdraad die naar de waterstop leidt meet ik enkel een piek en dan niets;
Heeft er iemand raad?
Grtjs, Jan

Op 25 september 2013 17:33:51 schreef Steen:
Probleem opgelost. De pressostaat die de verwarming inschakelt was wat verlopen en stond veel te zwaar afgesteld. Daardoor werd er te weinig druk opgebouwd om het contact om te laten gaan. De stelschroef anderhalve slag lichter gezet en het werkt weer naar behoren.

Precies hetzelfde probleem gehad, op hetzelfde type machine. Voorop gesteld, de instelling van een goede pressostaat verloopt nagenoeg niet. En een kapotte pressostaat 'repareren' door de instelling te wijzigen is niet erg professioneel. Zal bovendien slechts tijdelijk soelaas bieden. Bij mij zat er behoorlijk wat zwarte smurrie in de schakelaar, aan de onderkant van het membraan. Daardoor was de effectieve oppervlakte hiervan gewijzigd, met gevolg dat hij geen vrijgave meer gaf voor het verwarmingselement. Ik kan me nog herinneren dat schoonmaken bij mij niet het gewenste resultaat had opgeleverd en nadat ik de gehele schakelaar had geopend, was er helemaal geen land meer mee te bezeilen. Heb toen bij een witgoed handelaar een goede gebruikte kunnen kopen, letterlijk tegen een fooi. Dat deed ik met plezier want een nieuwe - mocht die al verkrijgbaar zijn - koste toen € 80. Mijn machine was toen 22 jaar oud en behoudens dat euvel, nog als nieuw. Simpele besturing, geen elektronica en met het schema erbij kun je storingen gemakkelijk vinden.

Op 14 maart 2015 15:46:47 schreef vaudi:

De andere zat aan het pomphuis. Deze schakelt ook de bruine draad die naar de verwarming loopt. Echter deze was niet voorzien van een 10mm slang. Maar ging direct in het pomphuis. Was min of meer 1 constructie.

Het is de G665 SC die wij hebben. jan. 1998 in gebruik genomen.

Die aan het pomphuis geeft de verwarming vrij wanneer er voldoende water wordt rond gepompt. Die moet je waarschijnlijk hebben en kun je zo uit het pomphuis trekken.

Op 2 juli 2019 15:00:25 schreef JanDSQS:
Hallo,
ik ben nieuw op dit forum en hoop dat ik in de juiste groep terecht gekomen ben.
Mijn vaatwasser Miele g665sc pompt ook geen water meer op. De waterstop werkt perfect na uittesten doch wanneer hij water moet toestaan krijgt hij geen stroom.
Op de stroomdraad die naar de waterstop leidt meet ik enkel een piek en dan niets;
Heeft er iemand raad?

Grtjs, Jan

De waterstop krijgt spanning onder de volgende condities: de hoofdschakelaar is gesloten, de deurschakelaar is gesloten, er staat geen water op de onderplaat (niveauschakelaar), de programmaschakelaar staat in de juiste stand en het maximale waterniveau (drukschakelaar) is nog niet bereikt.

die pressostaat is vaak lek, water komt door een lek membraam in de pressostaat terecht. omdat het ding 24V schakelt, gaat de aardlek niet eruit. door de hoge druk van de pomp lijdt deze altijd meer als de andere proessostaat.

waar rook was, werkt nu iets niet meer