UPS batterijen weggooien ?

heb hier een 18Ah accu staan, daar staat op initial current, 3,9A evengoed is dat ook van de laadmodus afhankelijk, stby charge of cycle use. stby is 13,5-13,8v. cycle is 14,4-15v .

edit: accu even getest gezien dit al 2 jaar geleden was. in 2012 gaf deze nog 9Ah met een last van 2,5A. nu was het met een last van 2A nog 9,5Ah dus de capaciteit is gelijk gebleven. sinds de laadspanning 13,5v is blijven de accu's langer goed. op 13,8v stby laden ging er merkbaar meer capaciteit verloren.

waar rook was, werkt nu iets niet meer
Tidak Ada

Golden Member

In het algemeen wordt er bij een loodaccu uitgeggaan van een laadstroom van 1/10 C, als veilige grens.
'C' Is de capaciteit van de accu in Ah

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----> TUBE COLLECTORS ASSOCIATION - †
maartenbakker

Golden Member

@othello: 3,6A is de initieele stroom. Na een tijdje is het spanningsverschil kleiner en neemt ook de stroom wat af. Je kan een iets hogere laadspanning gebruiken zoals 14,5V (zoals testman aangeeft) om de stroom wat langer hoog te houden, maar aan het einde moet je toch zakken naar max. 13,8V en je accu slijt er wel wat sneller van (tenzij het een calcium of zilvercalciumaccu is, daar is een hogere spanning juist goed, maar dat is hier niet aan de orde) In de praktijk zal het dus langer dan 5 uur duren om met 1/5C een accu vol te laden.

Wat het meten van de stroom betreft: het kost je wat spanning, dus laden zal wat minder snel gaan.

@TA: is die vuistregel 1/10C niet meer voor nikkelaccu's? Ik heb hem wel eens in verband met lood gezien, maar nooit met bronvermelding en niet op de accu's zelf die ik in handen had. Daar staat meestal een initial current op zoals testman aangeeft, en dan vaak ook ergens in de buurt van 1/5C.

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

De eerste Loodaccu bij Conrad die ik vond: javascript:showLayer('LinkToArticleLayer');

FUCK wat een kutsite is die conrad.nl Dat is dus de "link naar dit product" link. http://www.conrad.nl/ce/nl/product/250202/

Ook de tweede loodaccu bij Conrad heeft 0.4C max laadstroom: http://www.conrad.nl/ce/nl/product/250153/

Dan even bij Farnell gekeken. De eerste accu die ik daar vond heeft geen spec. De tweede die ik vond, een panasonic, heeft wederom 0.4C.

Kortom, Ik ga voor de stelling: "veel fabrikanten specificeren 0.4C, maar om veilig te zitten zou je onder de 0.2C kunnen blijven".

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/