L298N en Raspberry pi

Beste Forumleden,

Ik ben een robotje aan het bouwen alleen ik loop tegen een probleempje aan. Ik doe dit met behulp van de Raspberry Pi zodat ik makkelijk de software kan kan veranderen via het netwerk. Ik heb 2X 12V knex motor, een Pi en een printplaat van de L298N (beetje lui ik weet het) http://www.ebay.com/itm/161129458525?ssPageName=STRK:MEWNX:I...1439.l2648

Als ik het aansluit volgens mijn schema (zie tekeningetje) dan werkt het goed totdat ik de motoren aansluit. Ik werk met een pwm signaal en als ik meerde ledjes aansluit werkt het goed. Ook de open klem spanning klopt. Allen wanneer ik een motor aansluit doet hij niks. Ik heb verschillende motoren geprobeerd maar hij doet niks. Als ik de motor direct op de accu aansluit werkt het natuurlijk wel. Ik heb trouwens 2X NiMh 2200 MAH 7,2V

Wie kan mij helpen? https://www.dropbox.com/s/dmzog5cwxpou19r/Schema.jpg?dl=1

[Bericht gewijzigd door Henry S. op 21 juni 2014 16:57:22 (1%)]

Misschien de processor van de stuurmodule ook 5 V geven ? kies wit dan heb je gelijk een verschil met je +12 V om verwarring te voorkomen

Wie de vraag stelt, zal met het antwoord moeten leren leven.

Oké moeten de 4 ingangen eigenlijk 5V krijgen dan?

Volgens de datasheet (had je zelf makkelijk kunnen vinden) ziet hij alles vanaf 2,3V als een logische 1. Je RPI geeft ongeveer 3,3V, dus dat zit wel snor.

Het enige wat ik kan bedenken is dat de stroombegrenzing verkeerd staat afgesteld. LEDs gebruiken weinig stroom, dus werken wel, maar de motor gebruikt te veel en werkt daarom niet.

Magnetische flux loopt altijd in gesloten paden, elektrische stroom niet per se (volgens de wet van Ampère), want: elektrische lading kan ophopen.

De logical voltage van je stuurprint is 5V.
De Raspberry stuurt maar 3,3V.

De 3.3V van een output die nauwelijks belast wordt zal wel redelijk 3.3V zijn. Als de threshold van de L298 inderdaad onder de 2.3V ligt, zou dat moeten werken. Maar niks is beter dan het uit te testen....

In je "schema" heb je niks op de enable pins aangesloten. Gaat dat goed? Hmm. die jumpers staan misschien toch iets te jumperen en niet in "parkeer" stand?

In je "schema" heb je een blokje met "5V" getekend in de buurt van de SPI pinnen. Waarom? Wat bedoel je daarmee?

Testen: Motor aansluiten, 12V aansluiten en dan met 5V van de raspberry pi een INx op 5V brengen. (raspberry pi GPIO dan dus even loshalen!)

Als de motor dan gaat draaien, probeer je het met de 3.3V van de rpi.... Gewoon weer de voedingspin pakken. Als dat werkt, ga je de RPI programmeren om de 3.3V te sturen, maar meet je het signaal na.... Is het wel echt 3.3V?

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/