Waar oscilloscoop kopen?

Alleen berichten met de trefwoorden “ds1052e” worden getoond. Alle berichten tonen

Mijn DS1052E heb ik bij ARBenelux gekocht. Dat is de Rigol distributeur voor de Benelux. Heb ik goede ervaring mee (ook buiten garantie service).
Ik ben ze ook recent op de beurs van Rosmalen tegengekomen met veel uit het Rigol assortiment.

Op 16 januari 2015 10:33:15 schreef fred101:
Wat dingen om mee rekening te houden.

Er zijn bere veel functies maar ook beperkingen. De review is met alle opties werkend. Let dus op of daar dingen bij zitten die jij wilt. bv: De enorme Memory depth en record functies zijn een optie

Hij gebruikt wel erg veel het woordje relative. De scoop is super voor zijn prijs. Dat is hij zeker maar dat betekent niet dat hij absoluut gezien ook super is. Als je hem straks gebruikt en iets werkt absoluut gezien beroerd en dat irriteert je op dat moment, dan denk je ook niet dat dit niet erg is gezien de lage prijs.

Hij heeft ongelofelijk veel software opties, in mijn ogen, teveel. Voor een beginner is dit verwarrend, als je niet alle termen kent zoek je je een ongeluk, maar ook ervaren gebruiker is nadeling want in de praktijk gebruik je de meeste niet maar even snel iets instellen tijdens gebruik kan een omslachtige handeling zijn.

Geen probe herkenning. Als je dat eenmaal gewend bent wil je niet anders. Zeker bij omschakelbare probes. Als je die per ongeluk omschuift bv merkt de scoop daar niks van.

Mooi scherm, maar het lijkt groter dan het is omdat de menu's altijd aan blijven staan. Zou voor mij persoonlijk niet erg zijn.

4 channel op 1 verticale knop en dan ook nog veel vertraging en geen goede clicks etc. Daar zou ik na een uur al gek van worden.

Fan is bij zijn test al irritant, zoals de 1054

Geen filters, een functie die ik veel gebruik.

DC offset bij extra traces is gewoon niet goed. Dat maakt de hoogste gevoeligheid onbruikbaar. Niet erg voor veel mensen maar voor sommige een drama.

current probe custom trace is cool.

kleine fonts, kan voor oudere een probleem zijn.

Het is 1 digi-ding dat 4 kanalen deelt. Duurdere hebben er 1 per kanaal.

Onbruikbare computer software

Ik heb voor het moment een oude Philips 15MHz scope, elektronica is mijn hobby ik was al een tijdje aan het verzinnen om een digitale scope te kopen en de ds1052e leek mij een goede optie. Maar nu dat de ds1054z er is een maar een 50 tal euro's duurder is denk ik dat dit de beste optie is voor mij.

Er zijn misschien wel wat nadelen voor pro's maar ik denk dit dat deze voor mij een probleem gaan zijn toch zeker niet als ik van een scope kom waarvan de trigger maar half zijn gat werkt :p

PE9SMS

Special Member

Op 16 januari 2015 10:33:15 schreef fred101:
Geen filters, een functie die ik veel gebruik.

Dat is jammer, de DS1052E heeft wel filters.

This signature is intentionally left blank.