De 24V vaste voeding kan 10A leveren.
Dat is een erg grote stroom die je zelden nodig zult hebben. Een stroom voldoende om iets zoals je zegt krokant te bakken. Dat betekend dus ook je breadboard wordt gebakken. Die kan echt geen 10 ampere aan.
Ik raad je aan om een kleine regelbare experimenteer voeding van maximaal zo'n 1 a twee ampère te bouwen. Die is dan ook makkelijk klein en hanteerbaar. Voor je breadboard is 1 Ampere zelfs als groot. Maar de schade wel een stuk minder mocht het fout gaan.
Dit is een leuke eenvoudige bijvoorbeeld:
http://www.circuitsonline.net/schakelingen/32/voedingen/lm-3...eding.html
Het is echt niet nodig om grote dure zware labvoedingen te hebben. Ik gebruik al jaren een kleine voeding die ik ooit zelf gebouwd heb. Regelbaar van 3 tot 27 volt en maximaal 1,5 ampere. De meeste schakelingen die ik bouw en test doen het hier prima op. Als ik eens een groet stroom nodig heb pak ik een oude blokvoeding van Delta. 12 volt 10 ampere of een van 24 volt 12 ampere. Net wat nodig is.
En experimenteren doe ik dus via het luchtbouw/web/spider/zweef of hoe je het ook noemt principe. Van hele dunne strookjes print knip ik vierkantjes (3x3mm groot) die ik met superlijm (action) op een grondprintplaat lijm. Dan krijg je dus een groot aardvlak met opgelijmde soldeer vierkantjes. Een ic kan op zijn rg gemonteerd worden maar meestal zet ik ze rechtop. Met een dremel freesje deel ik een dunne printstrook op in van elkaar geisoleerde secties koper die die ic pen afstand hebben. Die strookjes lijm ik ook op koper print. En op die strookjes soldeer ik dan weer het is.
Een methode die mij prima bevalt. Het is zo stabiel dat als je een tijdje geen zin hebt om te experimenteren en het in ene hoek gedonderd hebt, het na een paar maanden tussen de zooi gewoon nog werkt. Daarom ook liever de ic's rechtop. Dan kun je een jaar later tenminste nog lezen welk ic het ook al weer was. En als je REW's reactie ziet, zie nog een reden om ze rechtop te zetten. Een fout maken is echt heel makkelijk.
Er is wel een andere reden om ic's op hun rug te leggen en dat dat je door het aardvlak dicht bij het ic (de chip dus) te brengen, ruis en storing kunt verminderen.