Solid State relais doet raar

Alleen berichten met de trefwoorden “digitale voeding” worden getoond. Alle berichten tonen

Ik heb mijn huishoudelijke installatie voorzien van een Dominica systeem. Alles werkt goed, alleen lijk ik wat problemen te hebben met mijn in elkaar geknutseld brouwsel:

Omdat ik 3 digitale uitgangen te kort kwam bij lijn domotica heb ik mijn analoge uitgang omgetoverd naar digitale uitgang, dit door de analoge uitgang 0-10volt een relais te Laten schakelen van 3-32 VDC. Als ik de relais laar schakelen door de Dominica, werkt deze en brand er ook een lampje op.
Hang ik nu een lamp aan de relaiscontacten om te schakelen, dan gaat mijn lamp gewoon branden. Het rare is dat als ik meet op mijn lampdraden met de voltmeter, ik bij geschakeld 241 Volt heb (spanning in lijn bord), is de relais niet geschakeld dan meet ik 222 Volt op mijn lampdraden. Het lijkt dus dat hij niet geschakeld toch nog door laat. De lamp brand echter wanneer hij niet geschakeld is niet flauw ofzo, terwijl ik zou denken dat een lamp bij 220 volt toch nog kan branden... Iemand hier een verklaring voor of iets dat ik over het hoofd heb gezien? Gebruikte relais is een Fotek SSR-10DA, solid state type relais. Aansluitingen zijn zeker juist : + : de 10V van de analoge uitgang van mijn Dominica module, -: 0Volt, en te schakelen draad op het schakelcontact.

rbeckers

Overleden

20mA bij 10V is niet veel.
Behalve een extra voeding zou een latch relais misschien kunnen.
Of een gevoelig relais.

Zoek even de datasheet van die ULN2803 op, daar staan gewoon schema's in. Je geeft het ding gewoon voeding (ground en 24V), en dan heeft hij 8 ingangen en 8 uitgangen; een compleet schema is een beetje kansloos, omdat het zo triviaal is. Wel even de ground van de 24V voeding verbinden met de ground van die analoge uitgangen, als dat nu nog niet zo is.

Een manager is iemand die denkt dat negen vrouwen in één maand een kind kunnen maken
mel

Golden Member

is digitale uitgang niet makkelijker? is gewoon aan/uit..

u=ir betekent niet :U bent ingenieur..
Lambiek

Special Member

Hier heb je een voorbeeld hoe je bijv. acht relais kan sturen met een UNL2803. Op het schema klikken voor groter.
http://www.uploadarchief.net/files/download/resized/voorbeeld%20-%20d2thav.jpg
Er staat een spanningsdeler achter de analoge uitgang van de module om het niveau naar 5VDC te brengen voor de ULN, in de datasheet staat dat het ingangsniveau tussen de 3.3 en 5VDC moet liggen. Dus vandaar de weerstanden. De spanning bij V2 hangt af van de spanning die je relaisspoel moet hebben, dus als je 24VDC relais gebruikt moet de spanning op V2 ook 24VDC zijn.

Over de spoelen van de relais hoeven geen vrijloop diodes, die zitten al in de ULN.

Op 4 juli 2015 01:33:30 schreef mel:
is digitale uitgang niet makkelijker? is gewoon aan/uit..

Dat is het probleem, hij heeft geen digitaal meer maar wel analoog.

Als je haar maar goed zit, GROETEN LAMBIEK.

Softwarematig kan ik dit eventueel wel zo programmeren dat mijn analoge uitgang bij hoog 5V is ipv 10V, dan kan het dus zonder de spanningsdelers? Heb ik dan nog een vrijloopdiode extra nodig?

Verkeerd gelezen, vrijloopdiodes dus niet nodig... als ik het goed zie gaat klem 9 en 10 de voedingsspanning van de ULN zelf zijn?

[Bericht gewijzigd door Henry S. op 23 juli 2015 19:26:10 (72%)

De uln heeft geen voedingsspanning nodig, wel de verbruikers die erop aangesloten liggen.
Pin 9 is de gnd en bij gescheiden voedingsspanningen heeft de ingang de GND nodig.
De 10 zijn al de vrijloopdioden die naar de + gaan.

Maar opgelet, met die ULN schakel je naar de GND terwijl er standaard naar de + (relais aan de GND) geschakeld wordt.

Als je nog ergens een ULN2004 kunt vinden mag je die rechtstreeks met 10V aansturen.

LDmicro user.