Multimeter aanschaffen (Bomen.....bos....help)

Op 7 november 2015 11:11:10 schreef fripster:
Ik vind die chinese Fluke altijd zo lief:

http://www.dx.com/p/fluke-f17b-auto-digital-multimeter-orange-iron-gra…

veel waar voor je geld... en een echte fluke vziw... wel chinese specs, maar meer dan genoeg voor de hobby

Mag ik daar een tip bij geven, let op dat je inderdaad de 17B+ hebt, is een verbeterde versie van de originele 17B.

Ik heb ook een oude 77 die heel lang in de garage woonde. Die gele kap was pikzwart.

Net als de meetsnoeren.
Fout gemaakt door ze schoon te maken met aceton.
Waren heel even mooi schoon, maar bleven daarna constant kleven en werden nog eerder weer vuil.;(

Net vam marktplaats, een Fluke 187. 0,025% 50.000 counts. 175 euro inc bezorging. start snel op, en eindelijk een meetinstrument waarvan ik op aan kan. Met oudere voltcraft en andere meters te vaak gedoe gehad. Juist als je ze nodig had faalt de instel knop en heb ik onduidelijke metingen.
Je moet er gewoon zeker van zijn zijn dat wat je meet ook echt klopt. Mijn ervaring is met goedkope <100 euro multimeters is dat je daar niet op kan vertrouwen.

AKA fry, Stichting EMM, ElectroMagnetic Magnificence

Je moet er gewoon zeker van zijn zijn dat wat je meet ook echt klopt

Dat was voor mij de reden een nieuwe ongebruikte Fluke te kopen, dan maar een model minder dan 2ehands voor die prijs te krijgen is. Ik wilde voor een keer absoluut zeker zijn van de historie van het apparaat.
Voor een keer geen koffie residu, nicotine aanslag en kruimelkoek. Nooit overbelast geweest, en geen extreme val of tril proef gehad.
En inderdaad, het heeft mijn 30+ jaar oude Handykit eindelijk als vertrouwd anker kunnen vervangen. Niet teveel decimalen, voorspelbare constante nauwkeurigheid. Stabiele meetwaarden, overtuigend in gebruik.
Niet een koopje, wel voor mij z'n geld echt waard.

Op 8 november 2015 00:26:56 schreef markce:
[...]
Dat was voor mij de reden een nieuwe ongebruikte Fluke te kopen, dan maar een model minder dan 2ehands voor die prijs te krijgen is. Ik wilde voor een keer absoluut zeker zijn van de historie van het apparaat.

Hier kan ik het alleen maar mee eens zijn.

Uiteindelijk weet je van een marktplaats apparaat helemaal niks.

En na een paar miskopen koop ik eigenlijk liever helemaal niks meer op marktplaats maar dat is een ander verhaal.

[Bericht gewijzigd door JBHC op zondag 8 november 2015 01:02:28 (20%)

Opgeruimd, wat is dat?

Laatst wat rondgekeken voor een Fluke 87V en toen zag ik dat er nieuwe meters worden aangeboden op ebay (Duitsland). Het produktiejaar van die meters is 2012. Ze zeggen dit in de advertentie : Produktionsdatum bei Fluke 2012, jedoch erhalten Sie die volle lebenslange Garantie von Fluke.
Nu heb ik de garantievoorwaarden van deze meters erbij gepakt en ik denk dat die garantie belofte fout is, Fluke zegt dat je de eerste eigenaar moet zijn (dat klopt dan in dit geval) en dat je hem gekocht moet hebben bij een geauthoriseerde Fluke dealer, en dat kun je nergens vinden voor deze verkoper. Weet dus wat je koopt. Het prijsvoordeel afwegen tegen geen garantie.

Ook zie je wel dat verkopers van gebruikte Fluke's de levenslange garantie als verkoopargument geven, dat klopt dus ook niet want je ben niet de eerste eigenaar.

heb best wat fluke's liggen, er zijn er maar 2 nieuw gekocht. Rest van marktplaats. Als je daarmee begint is wat reparatie vaardigheden wel handig, want er zit half kapot spul bij. Heb er ook 1 gehad die een lege batterij had als enige. Doorverbonden zekeringen, frankenfluke uit verschillende meters gebouwd enz kom je tegen. Heb er pas enkele gehad die echt niet beter als onderdeel donoren te krijgen waren.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

En, is de topicstarter al wat verder in de keuze ?
<edit> sorry, keuze was al gemeld. Goede keuze trouwens.

[Bericht gewijzigd door Rolo op dinsdag 10 november 2015 21:03:44 (37%)

Shiptronic

Overleden

Op 7 november 2015 09:08:08 schreef JBHC:
Ondertussen heb ik besloten om een Fluke 177 aan te schaffen.

Daar kan ik komende tijd prima mee uit de voeten en mocht ik op een later moment toch nog meer opties nodig hebben dan schaf ik tegen die tijd wel een extra meter aan.

Iedereen bedankt voor de input. :)

Wie de vraag stelt, zal met het antwoord moeten leren leven.