Bouwpakket voor autonoom karretje

Beste elektronica enthousiasten,

Ik ben een student industrieel product ontwerpen en ben aan het afstuderen op het maken van een soort basic robotje met sensoren. Het is de bedoeling dat hij net als een robotstofzuiger door het huis rijdt en obstakels ontwijkt. Mijn expertise ligt meer bij het ontwerpen van dingen als frame en behuizing maar hier hoort natuurlijk ook nog een flink stukje elektronica bij. Ik vroeg me af of jullie misschien wat handige tips hebben of plekken waar ik hier meer informatie over kan vinden. Bij voorbaat dank!!

Met vriendelijke groet,
Sebas

meten is weten,gokken is dokken

Neem eens een kijkje op deze site : http://wiki.robotmc.org/index.php?title=Aanbevolen
Hier vindt je heel wat informatie over zelfbouw robots. Ook zijn er al dergelijke robots op de markt : RP6 (conrad), Asuro, Lego Mindstorms en nog vele andere. Ook een interessante site, wel in het duits is : http://www.roboternetz.de/community/forum.php

Arduino is ook een mooi startpunt voor de electronica van zo'n karretje. Standaard board met shield met motoraansturingen. + bergen voorbeeld code in bibliotheke.

Durf wel te stellen dat zoiets zelfs ergens wel online als arduino projectje te vinden is.

Met vriendelijke groet, Rob

Mijn dank voor alle reacties, ik ga inderdaad met een arduino aan de slag, heb op internet al meerdere soortgelijke projecten gevonden die ook met arduino werken. Wat mij wel op viel is dat sommige met alleen een arduino uno werken en sommige met een arduino uno met een motor shield er op. Weet iemand waarom dit is? Alvast bedankt!

Arco

Special Member

Tja,
Da's nou eenmaal zo; als meerdere mensen iets ontwerpen zit alles verschillend in elkaar.
De een gebruikt zo'n shield, een ander lost het op een andere manier op.

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - hard-, firm-, en software ontwikkeling: www.arcovox.com