high-side switch zonder reverse current

Op 3 december 2015 20:09:50 schreef blurp:
Hoe zou je dat willen simuleren?

Op zich is het te doen om de "absolute maximum ratings" van componenten er bij te houden in de simulatie. Als je daar overheengaat, zou het handig zijn om een rood kruisje bij die component te laten zien. Het ZOU kunnen dat ie kapot gaat.

Je doet een simulatie om te voorspellen wat er gaat gebeuren. Als de simulatie zegt: mogelijk gaat ie kapot, kan de engineer alsnog zeggen: ik geloof het wel. Dat is JUIST wat je van een simulatie wilt: vantevoren zien of het gaat werken. Kapot gaan is ook een vorm van "niet werken".

Ik 30 jaar geleden een keer een diode op 5V aangesloten. Niet in sper. Daar kan ie tegen. Het vermogen wat daarmee gemoeid is volgens de simulatie moet je uitdrukken in "zonnen", niet in Watts. :-)

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Pak een LM5050,en je favoriete n-channel MOSFET die voldoende stroom aankan. Chipje detecteerd reverse stroom door FET en trekt dan de gate omlaag mocht er stroom de verkeerde kant oplopen. Wel een nette pcb layout maken want hij sensed een spanning van ong. 20 mV in normaal bedrijf.

Thevel

Golden Member

Pak een LM5050,en je favoriete n-channel MOSFET die voldoende stroom aankan.

Denk dat je het topic niet helemaal gelezen hebt.