Accus AAA voor Gigaset C610 - Eneloop en laad patroon?


nou, testen voor de komende jaren dan :P

ik zou overigens denken om de toestellen in de nacht juist te laten opladen, anders steeds een piep tijdens tv kijken ed die het toestel geeft na het in de laadcradle zetten, die piep kan miss in het menu uitgezet worden.

je kunt er 12 uur mee bellen, en 180 uur stby staan op de accu's. 7 uur per nacht laden moet afdoende zijn.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Het gebeurd dat s'nachts het apparaat begint te zoemen, hoge pitch. Mijn vrouw hoort het niet, zelfs niet als ze wakker is, maar ik wordt er gewoon wakker van.
En piep van het erin zetten is niet zo'n probleem.
Maar wel een idee om het in een keer te laden, heb tenslotte nieuwe accu's. Dus standby zou verbeteren tussen de oude situatie van 10 seconden tot een > dag.

brains

Golden Member

Interessant topic, krijg veel draadloze telefoons van lokale telefoon winkel met meestal probleem accu defect, knoppen die niet meer werken of schermproblemen. Ik ben er nog niet helemaal uit wat nu de beste batterijen zijn in dit topic. Ik wil diverse werkende toestellen een 2de leven geven door nieuwe accu's maar welke nu? De speciale varta variant? De IKEA heeft ook oplaadbare AA/was met een laag capaciteit, zouden die gebruikt kunnen worden? Die zijn niet duur en schijnen van goede kwaliteit te zijn (sommige beweren uit de eneeloops of Panasonic fabriek uit Japan)
http://m.ikea.com/be/nl/catalog/products/art/30303883/
Ze hebben een levensduur van circa 1500 ladingen, ik weet niet hoe dat is met die speciale batterijen voor draadloze telefoons.
Zou het niet schelen als je de telefoon niet steeds terug in de cradle zet maar gewoon pas als de batterijen leeg dreigen te raken? Dan maar je ze niet constant bij. Of moet je gewoon voor lief nemen bij standaard oplaadbare batterijen dat ze maar een korte levensduur hebben IPV lange met speciale batterijen die wel veel opgeladen kunnen worden

Ik zit in de napret Rosmalen radiobeurs modus.
maartenbakker

Special Member

Het lijkt er op dat een lage capaciteit misschien voordelen heeft, je zou het allicht kunnen proberen en zelf ook een setje houden zodat je kunt zien hoe het gaat.

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."
brains

Golden Member

Ik ga het zeker proberen, ik had al een setje batterijen gekocht voor vervanging voordat dit topic had gelezen. Maar kan het thuis niet proberen omdat we geen vaste telefoon hebben. Maar eentje zal naar een kennis gaan dus kan het wel in de gaten houden.

Ik zit in de napret Rosmalen radiobeurs modus.

ik zal thuis eens kijken welke cellen in de mijne zitten. ik heb er nog steeds de eerste set batterijen in zitten en heb de telefoon nu al een jaar of 5. de telefoon staat CONTINUE in de lader en is zo een goedkope dect uit de carrefour (29€ dacht ik)

ik hou van werken ..., ik kan er uren naar kijken
brains

Golden Member

Ha, fijn. Ik zat net ook even te kijken op de site van nkon.nl (moet daar nog steeds eens naar toe voor o.a. De bt-3100 lader) daar wordt expliciet eeneloops aangeraden voor dect telefoons. Deze hebben een laadcyclus van 2100. Die van de IKEA 1500. Dus misschien zijn die geen slechte keuze als je naar prijs/kwaliteit kijkt. Wel beetje verwarrend want de Topicstarter had juist eneeloops. Als iemand een plek weet waar je de juiste batterijen in bulk kan kopen rond 1 euro per stuk hou ik me ook aangeraden. Ik denk dat ik wel een stuk of 20-30 draadloze telefoons heb liggen die ik wel weggeven en of verkopen.
update
Ondertussen nog wat batterijen van dect telefoons gekregen uit de batterijenbak van de lokale telefoonwinkel. Soms zitter er nog bruikbare tussen. Ik had ook nog paar nodig om wat batterijenladers te testen die ik had gekregen/gevonden.
Even een foto gemaakt met de diverse merken die er in zaten.
De vorige keer zaten er ook gb's tussen.
Het zijn volgens mij allemaal grote oem merken b.v. suppo, http://www.haopengbattery.com/
http://www.sanikbattery.com/en/
Ik ben benieuwd naar hoeveel je deze batterijen kan herladen maar ik denk dat een spec sheet moeilijk te vinden is van deze batterijen. Estaat ook geen typenummer op.

Ik zit in de napret Rosmalen radiobeurs modus.

Mag ik hier even op inpikken?

Ik heb hier een siemens a580ip met 2 toestellen. Beide toestellen vertonen dezelfde kuren. Batterij wordt geladen en zou 'vol' moeten zijn. Op het ogenblik dat de telefoon overgaat of dat je er mee wil bellen valt deze uit.
Ik heb de originele AAA accu's al eens vervangen door 1000mAh Panasonic's. Volgens mij zonder veel beterschap, of toch niet al te lang. Stop ik er gewone alkalines van duracell in dan werkt de telefoon perfect.
Stop ik de oplaadbare accu's nadat hij uitgevallen is in een universele lader dan geeft deze zelfs aan dat ze nog vol zijn.

Iemand tips?

Goede tip; eigen topic maken.

Dat kump er noe van....

Wil ik wel doen, maar gaat eigenlijk over het zelfde toch?

Ruil de 2 handsets om, dan weet je of het aan de handset of basispost ligt...

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - hard en software ontwikkeling: www.arcovox.com

Stop ik de oplaadbare accu's nadat hij uitgevallen is in een universele lader dan geeft deze zelfs aan dat ze nog vol zijn

Dan zijn de batterijen toch wel defect.
Ze hebben nog een capaciteit van 1mAh ;-(
In je lader op 1 sec geladen en in je dect op 1 sec leeg.
Beste ervaring heb ik met Varta type Phone Power, Ready To Use en Ready To Use Recycle.
Batterijen van dects die enkel van de lader komen om te bellen hebben ook geen lang leven.
.

Ruil de 2 handsets om, dan weet je of het aan de handset of basispost ligt...

Wie weet...

dit klinkt echt als een accuprobleem, toestel gaat over en accuspanning keldert daardoor ( display en speaker aan ), ding valt uit en soms raakt daardoor het basisstation ook compleet van de kaart, die is ineens 1 toestel kwijt. de Ri van de cellen doet het, beter nog zijn de oudere nicd cellen, die gingen heel lang mee. toestellen die amper worden gebruikt hebben het meeste last van gare cellen, constant op de lader staan is gewoon slecht. een klokje ertussen ( als het een losse oplader is ) waardoor de accu's 1x daags voor 4 uur worden geladen is genoeg..

waar rook was, werkt nu iets niet meer

een klokje ertussen ( als het een losse oplader is ) waardoor de accu's 1x daags voor 4 uur worden geladen is genoeg..

Dect simpelweg gebruiken tot enkel het laatste batterijbalkje nog aan is en dan pas de lader op (indien mogeljk) tot ze vol zijn.
Regel die heel de familie volgt (anders niet aan mijn oren komen zagen >:) ) en levensduur Varta batterijen geeft tussen 2 en 4 jaar

Bedankt voor de antwoorden.

Beide sets had ik reeds gewisseld, beide hebben het probleem.
Toestel word echt heel sporadisch gebruikt, mss 12 keer op een jaar, al de rest zit hij gewoon in de lader op te laden.
Als ik de handset gewoon naast de lader leg dan is het risico heel reeeel dat hij er een maand later nog ligt, maar dan volledig leeg.

Ik heb er gisteren eens aan gemeten. Spanning die uit de lader komt is 8V onbelast, op het moment dat hij laad wordt dit tss de 4.5 en 4.9V.

Ik zou een ander toestelletje moeten hebben waar die AAA's in passen om eens te testen hoelang de accuutjes daar in mee gaan.

Toestel word echt heel sporadisch gebruikt, mss 12 keer op een jaar, al de rest zit hij gewoon in de lader op te laden.

Dect weg en vervangen door vaste telefoon :)

Oud topic wat ineens weer bovenbubbelt...

In aanvulling op mijn vorige post: inmiddels een jaar lang eneloop Lite in een gigaset dect in gebruik, en ze doen het nog. (In gebruik met veel laden en weinig leegbellen - ik weet dat dat niet ideaal is voor de accu's, maar het gebruikersperspectief is hier belangrijker en mijn ouders willen een volle telefoon, dus zetten ' m al bij 2 streepjes* terug. Prima, dan brengt de goede Sint af en toe nieuwe accutjes... Vandaar dus dat ik weet dat ze er sinds December in zitten...)

Ik heb het idee dat de "gewone" (niet lite) eneloops als ze ouder worden vooral een hoge interne weerstand krijgen, maar verder nog goed zijn. En het dus niet meer zo lekker doen in camera' s etc. maar prima in klokken/thermostaat/kookwekker. (De oude "gewone witte" eneloops die na dagelijks herladen / bijna leeggebruiken het opgaven na ongeveer het gespecificeerd aantal cycli, zit nu al enige jaren in de kookwekker. Niet eens hoeven herladen, dus zelfontlading is nog steeds laag. Maar interne weerstand gaat inmiddels in tientallen Ohms ipv miliOhms.)

Hoge interne weerstand is ook wat ervoor zorgt dat een dect telefoon in standbye het nog prima lijkt te doen op zo' n accu, maar uitvalt zodra ermee gebeld wordt of het ding moet "rinkelen". (Wat Testman al zegt: Ri)


Nonserieus (Maar wellicht niet geheel onbruikbaar):

*)Electronica werkt op streepjes, als de streepjes op zijn, werkt het niet meer en moet je nieuwe streepjes in de accu laden... >:) :P Je hebt voor elk accutype een andere lader nodig, die de juiste soort streep erin laad. Als je de verkeerde soort streep in een accu laad, gaat ' ie stuk :P

Hoe groter de accu, hoe groter de streepjes die erin passen.

Bij een hoge zelfontlading, ontsnappen er stiekem streepjes uit de accu, als warmte.

Bij een hoge interne weerstand, willen de streepjes juist de accu niet meer uit. En bij te weinig streepjes werkt electronica niet meer :P

[Bericht gewijzigd door Lucky Luke op 8 december 2019 22:46:24 (11%)]

Eluke.nl // Backwards Lightspeed Bus: i*i=-1, so iic=-c.

Ik heb er nu deze inzitten:

link: https://www.conrad.be/p/oplaadbare-aaa-batterij-potlood-panasonic-nimh…

Mss niet echt geschikt voor dect.
Dan mss beter overschakelen op die eneloops (die stiekem ook van panasonic zijn), en er een timer opzetten.

maartenbakker

Special Member

Ik zou ze gewoon opgebruiken, tenzij je ze ergens anders in nodig hebt.

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

De accu's uit de link zijn degene waar ik nu de problemen mee heb, deze zijn +/- een jaar oud.

Dat zijn de oude Sanyo Twicell batterijen, die zijn prima. (normaliter)...

https://i.ebayimg.com/thumbs/images/g/wykAAMXQNo5TYVxL/s-l225.jpg

Ik neem aan dat de kwaliteit niet te lijden heeft gehad door de overname door Panasonic... ;)

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - hard en software ontwikkeling: www.arcovox.com

Ik gebruik deze (wel de AA variant) in mijn fototoestel met een 100% tevredenheidsscore. In de dect toestellen is dit wat minder blijkbaar tenzij dat het laden de doodsteek geeft.
Zou ik deze opnieuw kunnen aanschaffen, gecombineerd met een timer?

joopv

Golden Member

Ik heb een Dect setje gehad met geen of een slecht laad management - dat kon je direct voelen aan de temperatuur van het batterijcompartiment, en indirect aan de levensduur van de NiMH cellen die je er in deed.

De 2 Siemens Gigasetjes die ik nu in gebruik heb blijven koud bij het batterijcompartiment. Wat mij betreft is dat een goed teken. Ik zal vanavond even kijken welke modellen dat exact zijn.

Als je nog een ouderwetse (niet 'denkende') NiCd/NiMH lader hebt, kun je proberen ze daar eens in te laden.

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - hard en software ontwikkeling: www.arcovox.com