Philips cd850 display

Heb hier een Philips CD850 mk1 met een display wat rare tekens geeft en toetsen welke niet meer reageren. Na uit/aan weer andere tekens op het display, of helemaal zwart. Dit willekeurig.

Herkent iemand dit fenomeen maar vooral, weet iemand de oplossing hiervoor? Heb al wat elco's in de voeding vervangen, maar deze meten (uF en esr) eigenlijk wel redelijk goed.

meer over car audio: www.12vhifi.nl

er zitten vaak ook elco's in de display print. ook kan de processor vastlopen en daarom steeds iets anders in beeld laten zien. ding is een 30 jaar oud ondertussen, elco's en gare solderingen zijn voor de hand liggend..

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Zal 's naar de display print kijken. Hij genereerd random tekens op het display en is niet te bedienen.
Toeval wil dat ik deze speler (de mkII) in 1991 zelf gekocht heb en >10 jaar in gebruik gehad heb gehad totdat ie een gelijke fout begon te vertonen. Paar keer aan/uit en dan deed ie het verder goed. Dus maar aan laten staan was een oplossing. Ik heb toen wel het display driverIC vervangen maar dit bleek niet de oplossing. Nooit echt verder naar gezocht en dus ook geen oplossing voor gevonden. Maar kennelijk komt het wel vaker voor, dus wie meer info heeft..heel graag!

meer over car audio: www.12vhifi.nl

kijk eens op mfbfreaks.nl of .com die hebben er meer ervaring mee. heb zelf ook eens de cd850mkI gehad. die zijn echter niet zo gezocht, de cd850mkII was een betere versie..

als de boel wel werkt als het ding warm is, dan zijn gare elco's des te meer kanshebber..

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Het is opgelost, beetje bizar wel. Een vorige eigenaar had kennelijk een modificatie gedaan aan de kill/mute transistoren, en deze (4x) ook op het uP boardje er uitgehaald. Daar ging kennelijk iets van op tilt. 4x nieuwe bc550/560 er in en weer normaal opstarten.
Op de displayprint wel wat slechte solderingen verbeterd en een slecht elcootje vervangen, maar dat was niet de oorzaak helaas. Tussentijds aangezet, maar bracht geen resultaat.

meer over car audio: www.12vhifi.nl