Aristona receiver is het ontvangst niet goed

Aristona receiver AR6610 en van deze is het ontvangst op de FM niet helemaal goed, ontvangt alleen de sterke zenders en via de kabel, wel in stereo trouwens.
De signaalsterktemeter geeft maximaal 2 op schaal van 5 aan.

deze oude dingen ontvangen doorgaans op een stukje draad al heel veel zenders. soms wil het op de cai niet goed werken als ze teveel signaal krijgen overigens..

kan een probleem met de afc zijn, helpt op mono zetten?

waar rook was, werkt nu iets niet meer
Bert jan

Special Member

Mogelijk is ie wel goed. Je zult een echte FM antenne moeten gebruiken voor ruisvrije stereo ontvangst voor zo'n wat ouder apparaat.

Mono of stereo maakt niet uit, op een stukje draad kan je alleen de sterke zenders ontvangen. ( condensator is al vernieuwd van de discriminator )

Bert jan

Special Member

Dat lijkt me vrij normaal. Zeker op de begane grond van een huis zijn de signalen vaak helemaal niet zo sterk. Op een zolder of in een flat al veel sterker.
Ook je locatie / afstand t.o.v. de zwakke zenders speelt allemaal een rol.
Om deze stations te ontvangen zul je minimaal over een verticale dipool of rondstraler moeten beschikken.

Als er alleen nog sterke zenders doorkomen zit meestal de eerste transistor (HF versterker) in de FM tuner "dood". Sterkere zenders "kruipen" daar overheen, de wat zwakkere stations komen er niet meer door. Ook ruist de ontvanger dan wat minder hard tov wat je gewoon bent.

groeten

Kris

De receiver met een betere antenne aangesloten, en het ontvangst is een stuk beter geworden, ontvangt zelfs de lokale omroep op meerdere frequentie's...