Lagers vervangen en demonteren van een Miele softtronic W3123

Shiptronic

Overleden

Ja hoor waarom niet, zie de post boven je ;)

Wie de vraag stelt, zal met het antwoord moeten leren leven.
maartenbakker

Golden Member

Ik lees wel vaker aluminium, maar is het geen ZAMAC of dergelijke legering?

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Het lijkt me ZAMAC idd, soort van planned obsolescence engineering, na 11 jaar mag je ook niet klagen.

It's the rule that you live by and die for It's the one thing you can't deny Even though you don't know what the price is. It is justified.
maartenbakker

Golden Member

Niet als je het normaal vindt dat Miele zich tussen de B-merken positioneert. Waarom zou je dan nog 2 keer zoveel betalen als voor een ander B-merk?

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

We hebben dat bij zoveel merken zien gebeuren, zodra management en marketing de tent overnemen holt de kwaliteit achteruit. Daarnaast werd er vroeger over gedimensioneerd, nu kan men met allerlei programma's belasting en sterkte berekeningen doen, en worden onderdelen niet sterker gemaakt dan nodig. Het ZALMAC kruis zal opzich best sterk genoeg geweest zijn, maar niet geschikt voor de omgeving binnen een wasmachine.

It's the rule that you live by and die for It's the one thing you can't deny Even though you don't know what the price is. It is justified.

Op 9 september 2016 20:50:36 schreef A3vp:
In een machine van 20/25 jaar oud zit een stalen kruis dit past ook in deze machine.
Zie er een in de sloop te vinden.

Over welk model of type heb je het dan waarbij dit stalen kruis ook in dit type past? Dan kan ik er eens naar uitkijken.

Ik hoor verschillende leden zeggen dat dit nagemaakt kan worden in b.v rvs of staal, wat zouden de kosten hier wel niet voor zijn om dit kruis te laten aanmaken, en.... wie zou zich de tijd willen nemen om dit werk uit te voeren, dit is toch precisie werk.....

Wat betreft maartenbakker aanhaalt, daar sta ik achter. Miele positioneert zich op de 1ste plaats wat betreft degelijkheid en langere levensduur dan een ander merk, daar is de prijs ook naar. Op het moment dat de levensduur niet meer gegarandeerd kan worden en je toch redelijk wat geld moet ophoesten om een Miele te kopen ben ik ook van mening dat je dan beter met dat geld 2 keren een " B ' merk kunt aanschaffen....
Idd. zal het ook wel voor een deel liggen hoe we er mee om gaan of het gebruik hiervan, maar zoals ik vernomen heb worden alle modellen aan strenge testen en eisen onderworpen, hier gaat men diep in detail. Vind daarom ook dat deze delen beter beoordeelt moeten worden, ze kijken wel dat de machine degelijk is en met andere nieuwe functies op de markt komen, dit integenstelling tot andere merken( alhoewel deze ook flink in opmars zijn) en willen toch de prijs scherp houden, denk dat het materiaal daardoor hier moet inschieten.

Op 10 september 2016 01:13:15 schreef maartenbakker:
Niet als je het normaal vindt dat Miele zich tussen de B-merken positioneert. Waarom zou je dan nog 2 keer zoveel betalen als voor een ander B-merk?

Helemaal mee eens. Miele, ik hoop dat jullie meelezen. De ENIGE reden om voor een Miele te kiezen WAS de kwaliteit. Andere merken wassen net zo goed en gaan tegenwoordig ook zuinig om met de was, energie en water.

Als Miele de kwaliteit verlaagt is er geen enkele reden meer Miele te kopen.

Zelf heb ik een Miele W373, een degelijke met stalen kruis. Na lekken van de rubbers gingen helaas de lagers eraan maar dat mag ook wel na zo'n 10.000 uren (waarvan ik weet dat Miele die intern als design-specificatie heeft). Na reparatie draait hij nu alweer jaren naar volle tevredenheid. Kwaliteit verkoopt! Als ik weer zo'n goede kan kopen doe ik dat. Maar het kan niet.

De moderne Miele-machines halen geen 10.000 uren in Nederland, hooguit 5.000. En de moderne machines zijn niet te repareren omdat de onderdelen niet beschikbaar zijn. Sterker nog: het kapotgaan van de machines is een verdienmodel geworden. Als iemand contact opneemt over de problemen met de trommel waarvan bij Miele de problemen 100% bekend zijn wordt er een monteur gestuurd die allang weet wat er aan de hand is. Die monteur concludeert dat de machine kapot is en niet reparabel (omdat Miele de onderdelen niet levert) en rekent dan daarvoor nog een flink hoog bedrag. Dit is puur oplichting. Van tevoren weet iedereen bij Miele al wat er aan de hand is.

Stop met die oplichting. En geef op zijn minst in de folder aan dat de trommels wel of niet een stalen kruis hebben. Geef de mensen een keuze tussen een low of high level Miele. Zodat we toch nog een Miele kunnen kopen en niet verplicht zijn naar Bosch of Siemens over te stappen om nog kwaliteit te krijgen.

[Bericht gewijzigd door Hoeben op zaterdag 10 september 2016 10:12:45 (16%)

wat zouden de kosten hier wel niet voor zijn om dit kruis te laten aanmaken

Kwestie van naar een metaalbedrijf gaan en vragen, kan nog reuze meevallen. Met de juiste gereedschappen ben je echt geen uren bezig.

Desnoods laat je er 5 maken en verkoop de overige 4 op marktplaats, ik verwacht dat je ze binnen no time kwijt bent. Er staan meerdere advertenties op MP met Miele onderdelen te koop ivm gebroken trommel kruis.

It's the rule that you live by and die for It's the one thing you can't deny Even though you don't know what the price is. It is justified.

Roland, tweedehands machines zijn niet zoveel waard. Wat kun je dan voor zo'n kruis vragen? Ik denk niet dat je de kosten eruit haalt. Of denk je van wel?

Stalen kruisen vindt je in de 600 700 800 serie wasautomaten.
Die zijn er voldoende die weg gedaan worden.
Vraag bij een verkoop punt van wasautomaten of je er 1 over kan nemen
ze zijn 5.- euro waard voor de verwijderings-bijdrage.

Ha ja fabrice, dat gaat er ook van komen. Moest ik binnen een tweetal weken niets gevonden hebben gaat deze het stort op, de onderdelen zoals motor, electronica/module enz...zal ik MISSCHIEN te koop zetten. Ik weet het niet, anders blijft het hier maar rondslingeren.....

In dat geval houd ik mij aanbevolen voor de schokdempers als deze ook op de W753 passen, die van mij valt geen band meer mee op te pompen!

Groetjes Hans.

Hoe het werkt is niet belangrijk, als het maar werkt!

Op 11 september 2016 16:36:37 schreef A3vp:
Stalen kruisen vindt je in de 600 700 800 serie wasautomaten.
Die zijn er voldoende die weg gedaan worden.
Vraag bij een verkoop punt van wasautomaten of je er 1 over kan nemen
ze zijn 5.- euro waard voor de verwijderings-bijdrage.

Op 11 september 2016 17:18:55 schreef Zoef de Haas.:
[...]

In dat geval houd ik mij aanbevolen voor de schokdempers als deze ook op de W753 passen, die van mij valt geen band meer mee op te pompen!

Groetjes Hans.

Goedenavond samen,

Na vele telefoontjes gepleegd te hebben, heb ik dan toch die persoon die me eerder de wasmachine verkocht had over de vloer gehad, eerst had hij me gebeld dat hij een Miele zou meebrengen met display, toen hij aankwam bleek het toch weer een ander te zijn. Hij kwam me deze brengen om het goed te maken maar wilde die ander meenemen, toen hij zag dat hij volledig uit elkaar lag schrok hij even, terwijl ik hem toch eerder had laten weten dat ik iemand liet komen om deze na te kijken en niet zonder wasmachine kon zitten. (ikzelf dus hahaha...)

Ik haalde toen aan dat ik een monteur had laten komen (hahaha...) en dat de machine naderhand niet terug gecompleteerd was zodat hij zelf kon zien dat er degelijk stukken aan waren. Eerste instantie wilde hij gelijk de wasmachine (ander) mee terug nemen(dus wat hij vandaag had meegebracht), en terug komen als ik die met het gescheurde trommelkruis weer in elkaar had laten zetten, was voor zijn verzekering haalde hij aan ?? " laat deze maar hier zij ik toen, ik laat de monteur morgen terug komen en dan kan je woensdag de andere meenemen". Waarop hij dadelijk antwoordde " betaal me anders 20 euro en ik neem hem zo mee want ik moet hem ook weer in elkaar zetten, dan doe ik wel die moeite"

Dus zo gezegd zo gedaan, met wat gegrommel van zijn kant. Hij kwam er niet over uit dat de wasmachine volledig gesloopt was, alleen om de trommel te controleren waarop ik aanhaalde dat " de monteur " gezegd had dat hij volledig uit mekaar gehaald moest worden, anders kon hij niet aan de trommel (Hihihii...) Uiteindelijk toen hij alle onderdelen aan het inladen was, zei hij " toch een goede reperateur om zo alles uit mekaar te halen " Op dat moment voelde ik me toch een beetje gevleid, gaf wel een goed gevoel toen ik dat te horen kreeg hahaahaa...

Wel nu, om een lang verhaal kort te maken, hij heeft de gedemonteerde Miele W3123 meegenomen en in de plaats heeft hij me een Miele W327 neergezet, ik ben er wel niet op vooruit gegaan maar beter dat dan niets, hij had evengoed niets meer van zich kunnen laten horen en ik was mijn geld kwijt geweest en geen wasmachine gehad.

Daarom @ Hans : helaas hij heeft alle onderdelen mee, ik had nog gehoopt om die wasmachine te kunnen houden en eens rustig uit te kijken voor een trommelkruis maar hij wilde hem sowieso meenemen, waarschijnlijk voor de onderdelen......

@A3vp: Zoals je leest is het niet meer nodig, veel werk gehad, een dag vrij genomen voor niets. Nadat ik je berichtje gelezen had ( nog voor dat die persoon hier geweest was met een ander wasmachine) ben ik gaan kijken op Ebay, toevallig was er iemand die een stalen kruis aanbood voor de W700, W800 en W900 series. Ik had hem de vraag gesteld als dit kruis paste op een W3123 en gaf inderdaad aan dat deze paste, maar..... had er bijgezet " is niet aanbevolen " wat de reden is weet ik niet.......past wel maar wordt niet aanbevolen ??

een miele W327 is van 2001, en de W3123 is van 2005. zo te zien had ook die machine al een alu trommelkruis. geen voorkant meer die open kan..

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Op 12 september 2016 00:47:41 schreef testman:
een miele W327 is van 2001, en de W3123 is van 2005. zo te zien had ook die machine al een alu trommelkruis. geen voorkant meer die open kan..

Helaas, 4 jaren ouder dus....
Ga me uiteindelijk toch een nieuwe aanschaffen, probeer me nu te behelpen zodat ik tijd heb ( ben trainer van een voetbalclub en heb ontzettend weinig tijd om naar een zaak te gaan...)

Waarschijnlijk geen voorkant die opengaat, de vorige had ook geen draaideur en heb hem volledig uit elkaar moeten halen. Wat ik wel gezien heb is dat het achterste paneel wel volledig verwijdert kan worden zonder obstakels, misschien veel minder werk om onderdelen te vervangen zoals lagers....e.a...

maartenbakker

Golden Member

Jep, als de trommel er niet uithoeft kun je doorgaans alles via de achterkant doen zoals bij de meeste andere merken.

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Kruis in zamac, volgende besparing een kuip in kunststof?

maartenbakker

Golden Member

Op 12 september 2016 19:08:22 schreef fabrice:
Kruis in zamac, volgende besparing een kuip in kunststof?

Effectief was dat even goed of slecht geweest, of misschien zelfs nog wel beter dus ze hebben duidelijk een besparingskans laten liggen bij Miele. Hoeven ze niet eens hun eigen fabriek voor om te bouwen, gewoon met de trein uit Slowakije laten komen ofzo, daar staat een van de grootste kunststofkuipenfabrieken.

www.elba-elektro.nl | "The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Kan iemand van jullie me zeggen als een Miele W830 dezelfde onderdelen heeft als een W327 ?
Zoals afvoerpomp, motor, inlaatventiel, schokbrekers, e.a.....

groetjes,

Meeste wel, alleen electronica niet. Jammer, er is namenlijk op Marktplaats een leveracier van gebruikte goede (stalen) kruizen voor 5 tientjes. op Ebay ook. En dat weet die monteur ook en daarom wou hij hem graag hebben. Zet er weer een goed kruis in en verpatst ze weer....

Misschien een oude topic, maar ik vraag me af of alleen Miele die alu kruizen werkt of tegenwoordig alle (of meeste) merken?

Denk dat de andere merken er eerst mee begonnen zijn, designed to fail

een jaar of 5-7 geleden heb ik eens een programma gezien op de Duitse TV over een bedrijf dat zich gespecialiseerd had in het maken van onderdelen voor auto's. niets speciaals denk je.
De directeur legde uit dat er bij veel (en ook dure) auto's onderdelen worden gebruikt die gemaakt zijn om defect te gaan binnen een X-tijd. Op een gegeven ogenblik begon dit zo extreem te worden, dat het fabriceren van een goed onderdeel winstgevend werd voor hem. Zijn zaak liep goed.
Ze maakten allerlei onderdelen zoals wielophangingen, aandrijfassen en dat soort zaken.
Er werd een constructie-afdeling getoond waar een werktuigbouwkundige op een pc het design liet zien van een ingewikkeld mechanisch onderdeel, wat ze hadden nagemaakt van een origineel onderdeel, maar DAN vervaardigd van dikker metaal en betere kwaliteit.

Het is me altijd al opgevallen dat defecte wasmachines (en drogers) erg gewild zijn. Ze nemen ze graag mee voor een paar tientjes.
Volgens mij is er ook ergens wel iemand die trommelkruizen kan maken. Ik denk dat het bedrijf hierboven genoemd nog goud kan verdienen door trommelkruizen te gaan maken voor bekende wasmachines. Geen idee hoeveel verschillende kruizen er zijn. Mogelijk is er een standaard, of gebruiken merken bv altijd hetzelfde type kruis.

Ooit heb ik eens opgezocht of bepaalde merken ook ALLE reserve-onderdelen aanbieden, en als deze redelijk betaalbaar zijn. Zo zou een kruis niet meer dan 150 euro mogen kosten denk ik. Her kost nl een monteur een halve dag om de machine van een nieuw kruis te voorzien. En uiteraard vervang je dan de lagers mee.

Er ist wieder da...

Zijn die inox kruizen geschikt voor alle wasmachines? Ik lees maar over vervangen van alu door inox... Dan nog kost (kruis. Deftige!!! Lagers. Deftige!!! Borage. Kuipdichting...) Dan nog verscheten tijd. Dan nog een toestel met behoorlijk wat uren (aan een jong toestel zelden, eerst goed afgeleefd). Geen fan hoor.

Instruction manual? You mean the manufacturers opinion?

Was toch staal vroeger die kruizen, nog geen inox(legering) gezien?