Glasvezelpen

Die rood-met-zwarte heb ik ook. Komt van Nedis, dat zal de reden zijn dat je ze overal kunt krijgen. Ik wilde destijds een paar navullingen hebben, zag ze op de Jutberg maar de handelaar in kwestie (ik zal geen namen noemen) wilde er per borsteltje meer voor hebben dan ze per 5 bij Nedis kosten. Een beetje marge vind ik geen punt, maar dat ging me te ver.

De houder gaat al heel lang mee en vervult z'n taak goed, maar de borsteltjes slijten inderdaad al als je ernaar kijkt.

If you want to succeed, double your failure rate.

Op 12 februari 2017 22:57:46 schreef fred101:
In van die witte vierkantige weerstanden zit een glasvezel staafje wat een mooi klein fiber borsteltje is. Steeds het weerstanddraad een beetje verder afwikkelen.

Heb je daar een foto van?

1-st law of Henri: De wet van behoud van ellende. 2-nd law of Henri: Ellende komt nooit alleen.
fred101

Golden Member

Even een update, ik heb bij Farnell nieuwe "vullingen" voor mijn pen gekocht. Ze passen en zien er het zelfde uit. De werking is echter compleet anders.

Eerste probleem: Ze slijten veeeeeel harder. De originele heb ik 2 jaar gebruikt en als ik hem niet voor zijn laatste klus had "misbruikt" was hij nog jaren mee gegaan.
Gisteren de soldeerlipjes van een 2x6 draaischakelaar gereinigd en ik zag het ding gewoon korter worden.

Maar nu snap ik het andere probleem, alles zit onder de haartjes, inclusief in mijn handen. Eerst onder de microscoop en met een pincet zitten plukken maar je ziet ze bijna niet, plakband werkte beter. Vreselijk irritant. Mijn vorige was gewaxed of gelijmd ofzo. Eens kijken of ik deze zelf ergens mee kan behandelen.

Derde probleem, ze zijn veel agressiever dan de vorige. Daar kon je echt mee polijsten, en daar gebruikte ik ze voor. De huidige gedragen zich als grof schuurpapier. Voor veel mensen vast de bedoeling maar niet voor mij.
Helaas kan ik niet achterhalen wat mijn vorige pen was. Ik denk dat ze wat veranderd hebben aan de website, ik ben 1 complete favorieten lijst kwijt (ijzeren voorraad onderdelen) en de helft mijn tweede favoriete lijst (verbruiksmateriaal) Ik kan ook nog maar 19 orders terug vinden, de oudere geschiedenis is ook verdwenen. :-(

@Henry, sorry, jou vraag heb ik gemist. Ik heb geen foto, zat me later wel af te vragen of het wel glasvezel is.

www.pa4tim.nl, www.schneiderelectronicsrepair.nl, Reparatie van meet- en calibratie apparatuur, ook maritieme en industriele PCBs

NIEUW bij de site van farnell: reduceer het aantal onderdelen in een categorie met een paar filters, selecteer dan een sorteermethode en.... je filters zijn weg!

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

@rew
Klopt. Had ik gisteren ook maar ik dacht dat het aan mijn lokale cache lag en heb maar "omheen gewerkt."

I love it when a plan comes together !
Thevel

Golden Member

Hier geen last van.
Maar de zoekmachine zoekt vreemd, bijvoorbeeld op relevantie zoeken naar een BC549 komt de BC559CTA bovenaan staan, de BC549 juist onderaan!

EricP

mét CE

Ik meen uit Fred z'n verhaal op te mogen maken dat er blijkbaar verschillende varianten zijn van 'dezelfde' stift.

Het voordeel van Farnell is dat je (voor zover ik weet) hetzelfde krijgt als je hetzelfde bestelnummer opgeeft. Een andere variant heeft een ander nummer.

Ik vrees dat er voor Fred dan niks anders op zit dan her en der wat kopen en kijken of dat 'de goede' is. En dan ook gelijk 'voorraad' inslaan.

Ik weet dat Baco ze heeft. Ook een soort van 'geplakt'. *Ik* ben er wel tevreden mee, maar wellicht omdat ik ze voor veel lompere dingen dan Fred gebruik - de μA relais komen hier eigenlijk nooit voorbij :).

@rew: ik had er van de week nog geen last van. Gelukkig.