juiste vervangclixon gezocht


O,ja ik vergat nog dat je eerst toch moet kijken of de leidingen de
de lucht en >>STOF<< verwerken >GOED< schoon moeten zijn.!

blacky44

Is de andere (lagere) clixon nog wel heel?

Arco - "Simplicity is a prerequisite for reliability" - hard en software ontwikkeling: www.arcovox.com

126 Graden is de juiste en de max clixon ( de tweede) is 160!!! Niet mee lopen klooien IVM brandgevoeligheid....

Als er origineel T175 opstaat ,moet je ook DIE vervangen.
Als je er een kleiner type inplaatst ga je meer warmte cre-eren om dat de droogtijd waarschijnlijk langer gaat duren om de was droog te maken

Vakmensen houdt het origineel, omdat misschien ooit later een verzekerings-maatschappij er moeilijk over gaat doen!!! bij brand

Uit proberen en hobby mag natuurlijk maar wat je doet, je Blijft
AANSPRAAKELIJK !!

blacky44

@CVT en @smd: ik lees hier tegenstrijdige berichten: enerzijds 126C en 140C en anderzijds 126C en 160C.

@blacky44: er staat T175K op maar ik denk niet dat dat op de temperatuur duidt, enerzijds omdat volgens Google er clixons met verschillende temperaturen zijn die alle dat label hebben en anderzijds omdat dat ook niet overeen komt met wat CVT en smd schrijven.

Maar wat er ook van zij: ik heb er nu een ingestoken van 135C, lager dan de bovenvermelde hogere temperaturen, en hoger dan die van de onderste clixon (126C volgens CVT en smd, ik kan dat niet verifiëren op de clixon zelf) en dan denk ik niet dat dat onveilig is.

Ik heb de machine een tijd laten draaien en spanningen en temperaturen gemeten, en dit vind ik: de weerstand blijft telkens voor een vijftal minuten aan en schakelt dan even af, en dat wordt geregeld door een timer, denk ik, want ik hoor iets klikken en de spanningen over beide clixons (in serie met de weerstand) blijven altijd ongeveer nul. De clixons moeten dus blijkbaar niet werken. De temperatuur aan de luchtuitlaat loopt ten hoogste op tot 54 graden, en de achterwand wordt wel warm maar niet heet en ik kan er mijn hand gemakkelijk op leggen. De weerstand zelf gloeit wel. Ik denk dus dat alles veilig is en dat ik de machine weer in handen van mijn vrouw mag geven.

Valt hier nog iets over op te merken, zie ik nog iets over het hoofd? Denken jullie ook dat het veilig is?

Dit is nog het enigste wat de fabrikant heeft.
Het is een onderdeel lijst, verder niets meer.
Wrs te oud om nog iets mee te doen

[Bericht gewijzigd door CVT op 14 maart 2017 22:19:47 (14%)]

Op 14 maart 2017 22:17:42 schreef CVT:
/Users/valktechniek/Desktop/TRA862CD.pdf

Dit is nog het enigste wat de fabrikant heeft.
Het is een onderdeel lijst, verder niets meer.
Wrs te oud om nog iets mee te doen

En waar vind ik dat pdf bestand?

Kan de timer regelen, maar is niet echt normaal. er zit ook een clixon in de circulatie buis aan voorzijde, deze kan ook continu afschakelen.

Ah, dat wist ik niet. Het kan inderdaad ook die voorste clixon zijn die schakelt, en dat de klik die ik hoor een relais is (ervan uitgaand dat die voorste clixon niet in serie staat met de andere clixons en de weerstand). Ik heb geen schema dus ik weet niet hoe alles precies in elkaar zit.

Tot nu toe blijkt alles goed te werken, maar ik zou voor de zekerheid de clixon onderaan aan de achterzijde wel willen testen, als iemand mij kan uitleggen hoe ik dat goed en gemakkelijk kan doen. Het lijkt me dat ik daarvoor naast een multimeter nog een verwarmingselement nodig heb en een thermometer. Dat lijkt me allemaal niet zo handig.

Is trouwens de doorstroming qua lucht nog goed en zijn filters niet verkalkt/ verzeept??

Op 16 maart 2017 18:40:10 schreef smd:
Is trouwens de doorstroming qua lucht nog goed en zijn filters niet verkalkt/ verzeept??

Neen, dat is allemaal redelijk goed onderhouden. Bij verder gebruik van de machine ervaar ik nu wel dat de achterwand nog iets warmer wordt. Ik kan er nog net mijn hand op leggen. Ik kan niet vergelijken met een andere droogkast van hetzelfde type dus weet ik niet of dit normaal is.

Dat klopt wel dat je je hand er nog (net) op kan leggen.Maar het continu aan/ uitschakelen klopt niet helemaal. Wat diet de droger leeg zonder filters op een tijdprogramma??

175K staat dat niet voor 175Kelvin wat zo'n 98graden Celcius is?

175 Graden slaat op de behuizing wat deze max aankan. Kleurstip was de temperatuur....

Op 17 maart 2017 19:01:47 schreef smd:
Dat klopt wel dat je je hand er nog (net) op kan leggen.Maar het continu aan/ uitschakelen klopt niet helemaal. Wat diet de droger leeg zonder filters op een tijdprogramma??

Er is een schakelaar met twee standen die de temperatuur regelt. Mogelijk stond die schakelaar bij mijn eerste meting op de lage temperatuur (ik heb er toen niet op gelet). Als hij op de hoge temperatuur staat dan blijft de weerstand minstens een halfuur aan één stuk warmen (daarna ben ik gestopt met de test). Intussen heb ik ook een service handleiding gevonden met schema's en daarin zie ik dat het verschil tussen de twee temperatuurstanden zit in het omschakelen tussen een 60C of 50C clixon in de luchtstroom. De temperatuur wordt dus blijkbaar geregeld door een clixon in de luchtstroom en niet door de clixons die bij de weerstand zitten.

Shiptronic

Golden Member

Op 17 maart 2017 19:34:47 schreef Jorn:
175K staat dat niet voor 175Kelvin wat zo'n 98graden Celcius is?

Ja bijna , alleen dan wel 98 °C vorst ;)

175K = -98 °C

Wie de vraag stelt, zal met het antwoord moeten leren leven.

Ik heb een vraag mbt de clixon van mijn Saro vitrinekoelkast.

Onderdeel is kapot; de kabels waarmee hij aangesloten was waren verbrandt (ik heb blikseminslag gehad en denk dat het daarmee te maken heeft). Ik heb als test kabels doorverbonden en dan werkt hij weer.

Ik kan echter nergens een clixon vinden met dezelfde waarden (zie afbeelding in bijlage B 80-120; weet iemand wat die waarden betekenen?).

(Ik ben totaal leek op gebied van elektronica maar een onderdeeltje erin solderen lukt me nog wel. Als er iemand in de buurt van Nuenen woont die het voor me op een veilige manier wil en kan fixen levert dat enkele liters zelf gebrouwen bier op, dat is waar ik de kast voor gebruik).

Iemand tips hoe op te lossen.

[Bericht gewijzigd door John1967 op 9 juli 2020 09:27:57 (15%)]

Dit is geen clixon ,maar een stroombegrenzer/ windingprotector van een compressor, als compressor niet start IVM overdruk aan perszijde,schakelt deze af. Wat is het type/merk compressor?? Dan kan ik deze opzoeken voor je...

Als deze defect is, is je startrelais ook defect,dus laat niet doorgelust anders einde compressor!! Heeft niets met blixem te makes

[Bericht gewijzigd door smd op 9 juli 2020 18:57:47 (23%)]

Zie foto in bijlage.

Dank je voor je antwoord; klinkt aannemelijk. Als ik op het web kijk wordt het een clixon genoemd (ik ben 100% leek).

Ik zie in mijn koeler niet iets dat op een startrelais lijkt;

John, het is een startweerstand, het doosje op de twee onderste 2 pennen van de compressor. Meet deze na en anders schud deze eens, rammelt deze, is schijfje intern defect

@smd ik heb onderdeel los gemaakt. Als ik het schud, is het niet echt rammelen maar hoor wel een tikkend geluid

Kijk of je het kapje er voorzichtig af kan wippen, indien schijfje intact, ben al bezig met winding protector te achterhalen, is 1PK compressor..