professionele vaatwasser

testman deze draad is een ntc die naar de print gaat met nog een voeler tegen de wasbak aan geklemd,deze gaat ook naar de print.

trouwens de elementen meten ohms goed

als de relais voor de verwarming niet schakelen, dan komt toch de ntc als oorzaak in beeld, evt de voeding voor de relais op de print. die kleine printrelais schakelen de grote weer voor de verwarming.

omdat er geen relais inzit met 3 contacten denk ik dat ze de 3 elementen apart kunnen schakelen. met opwarmen ben je dan veel sneller klaar. de nul lijkt op het element sterpunt aanwezig van fabriek uit, dat zou ook op 3 fasen werken dan.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

ik ga morgen weer verder met onderzoek.
eerst allemaal bedankt jullie horen nog van mij.

Of max thermostaat met markering 09 14 schakelt veel te vroeg af.

het programma stond verkeerd.
en steeds de spanning eraf.
en half in het programma uitschakelen.
dit is hoogst waarschijnlijk het probleem.
volgende week uitproberen.

Beste,

Ik wil even dit oude topic heropenen. Ik heb dezelfde vaatwasser tweedehands gekocht. Palux antwoordt echter niet op mijn mails wrs omdat ik particulier ben.

De vaatwasser neemt geen water als de NTC sensoren( die van de boiler en die van de wastank beide ingeplugd zijn), relais klikken niet. Koppel ik beide NTC los, dan klikken de relais en dan vult hij zich met water tot de niveauschakelaar triggert. Nadien wil hij warmen maar dat doet hij niet omdat de temp sensoren losgekoppeld zijn. Als ik ze dan insteek gaat hem verder met warmen. Boiler warmt wel tot 99° wat me zeer warm lijkt.
Ik dacht eerst dat het de NTC zijn dus die heb ik even vervangen door een 10k weerstand maar probleem blijft. Printprobleem? Ik kan wel werken aan printplaten maar wou even luisteren of iemand van jullie nog een ander probleem ziet.

Ik heb geen handleiding ofzo of ik vind dit nergens (enkel een onderdelenlijst)

Alvast bedankt
Kenny

de NTCs, hoe weet je dat die 10K zijn? kan ook 4,7 of 3,3 of PT100 wezen...Elco's condensatoren ok??