Programmer To Go Maar dan voor STM32?

Beste forumleden,

ik ben op zoek naar een mogelijkheid firmware op een STM32 microcontroller te krijgen. Het enige bijzondere is dat ik met een andere microcontroller dit wil gaan automatiseren. Dus de programmer in kwestie moet op commando een vooringeladen firmware op de STM32 kunnen zetten.

Ik ben meer van de Microchip en weet dat de pickkit in programmer to go modus kan worden gezet. De pickkit bevat een knopje en status ledje die je zou kunnen aansturen/uitlezen om snel firmware te kunnen uploaden op meerdere chips.

Ik heb nu met de ST-link gespeeld en heb een programmer van segger geprobeerd maar deze moet je echt vanuit windows/usb aansturen en kunnen niet in stand alone modus worden gezet volgens mij.

Iemand die een idee heeft welke programmer dat wel kan?
Ik denk dat deze programmer zo iets heeft;

https://www.segger.com/flasher-portable.html

maar misschien heeft iemand hier er al ervaring mee en wil die met mij delen?

Thanks! :)

Ik zou een "dikke" stm32 nemen en die het bootloader protocol leren. Er zijn open source programmas om met de bootloader te babbelen, dus je hebt iets om van uit te gaan.

Maar iets kant en klaars? Nee dat ken ik niet. Sorry.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Je kunt de bestaande, ingebakken bootloader gebruiken, zelf een bootloader schrijven, of een andere (open-source) bootloader gebruiken. Flashen hoeft niet perse via de JTAG interface, dat kan ook over een andere communicatiebus.

Je kunt het zelfs via een SD kaart doen, of een bootloader maken die zelf een nieuwe versie van een USB memorystick haalt; de F4 heeft niet voor niets een USB OTG interface.

Een manager is iemand die denkt dat negen vrouwen in één maand een kind kunnen maken

Heb al wat gevonden. Je kan de STM32 chips allemaal debuggen/programmeren via de SWD pinnen. Segger heeft een programmer die vooraf ingeladen hex files kan laden in stand alone modus en deze met eend druk op de knop via de SWD pinnen kan uploaden naar de STM32 microcontrollers.

Ik heb het nu getest met een segger J-link pro, maar ga de flasher portable aanschaffen en als het goed is zou bovenstaande verhaal dan moeten werken.

https://www.segger.com/flasher-portable.html