Inductiekookplaat op een tafelmodel koelkast

Ik wil graag een vrijstaande inductiekookplaat op een tafelmodel koelkast plaatsen.

Kan dit zonder problemen?
Op mijn inbouw inductiekookplaat staat dat ie minimaal 5cm van een oven af moet zitten, maar dat lijkt me voor een los model niet relevant. Ik zou zeggen dat het gewoon moet kunnen.
four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
Je ziet wel vaker dat een inbouw inductiekookplaat verzonken is in het aanrecht en 5cm er onder een kunstof bestekbak zit.
Inductiekookplaat heeft volgens mij aan de onderkant wel ventilatoren, maar dan zal het niet heel heet worden, anders zou deze constructie niet kunnen.
inductieplaten moeten idd lucht aan kunnen zuigen voor de fans, echt heet worden ze niet van onder, daar zitten doorgaans grote plastic delen in zelfs.
waar rook was, werkt nu iets niet meer
Inductie kookplaten moeten lucht kunnen aanzuigen voor de ventilatie.
Ze worden echter ontworpen met componenten voor 85 graden.
Dus de normale bedrijfstemperatuur zal daar onder liggen.
Als er een luchtspleet blijft aan de onderkant lijkt het mij geen enkel probleem.
"Stupidity is also a gift of God, but one mustn't misuse it." - Pope John Paul II
Zo'n tafelmodel heeft pootjes als ie van onderen lucht moet aanzuigen. Dus zolang je hem op een vlakke ondergrond zet en niet moedwillig de pootjes er af gaat zagen, moet het kunnen.

Worst case heeft ie pootjes die net links en rechts van de koelkast afvallen, zodat ie met z'n onderkant direct op de koelkast komt te zitten. Dat moet je dus niet doen.
four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
Als er toch teveel warmte ontstaat, wat is dan een goed materiaal om tussen de koelkast en kookplaat te plaatsen?
triplex of zoiets. MDF komen bij warmte vervelende gassen uit. Anders "echt" hout.

[Bericht gewijzigd door rew op 6 april 2017 10:42:47 (14%)]

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/
Als een inductiekookplaat te warm wordt dan zal hij zichzelf uitschakelen. Bij die van mij zie je dan niet echt iets op het display of zo maar de inductieplaten die te heet zijn worden gewoon niet meer aangestuurd.

Heb eens met 4 pannen tegelijk pannenkoeken gebakken op ons vierpittertje voor een kinderfeestje.

Dat ging maar kwartiertje goed. Heeft nog erg lang geduurd voor ik door het klaargemaakte beslag heen was.

Onze magnetronoven zit er ook nog onder. Als je die ook nog aan hebt tegelijkertijd kan ik het helemaal schudden.

Inductie heeft zo zijn beperkingen maar ik vind de voordelen ruim opwegen tegen de nadelen.
inductie blaast vaak aan de voorzijde uit, dat is tegen het front waar normaal een lade zit. ik heb dat hier wat ruimer gemaakt, zodat er warme lucht langs weg kan.

in de eerste modellen zat er een opstaande rand boven de pitten die de aanzuigkant voor de fans was. echter kwam er door die sleuf ook rijst, bloem en dergelijke mee wat op de print belande. vandaar dat die sleuf er 2 jaar later al niet meer inzat.

als je 2 pitten vol open zet bij een 4 pits inductieplaat, loopt er al 16A weg bij grote pannen, zeker als je goede inductiepannen gebruikt loopt de boel dan wel warm, evt de lade tijdelijk eruit halen voor extra koeling kan helpen..
waar rook was, werkt nu iets niet meer
Waarom staat dat dan niet in de specs,CQ de gebruiksaanwijzing?
u=ir betekent niet :U bent ingenieur..
De meeste elektronica heeft een hekel aan hitte dus ik stond ook weer niet heel verbaasd.

Na mijn pannekoekendebacle nerm ik bij oververhitting nu wel maatregelen. Het ventilatieroostertje tussen magnetronoven en kookplaat kan er simpel uit geklikt voor meer koellucht en is dit nog niet voldoende; koel ik met koude natte doeken de glazen plaat waar geen pannen staan. Zeker de bedieningsdisplay moet je koel houden anders reageert die ook nergens meer op bij te hoge temperatuur.

Werkt echt goed.
als je plaat vrij strak in een dik keukenblad zit, dan kan de koellucht niet uit de plaat, die gaat voor of achter weg, maar op de zijde van het fornuis. als het keukenblad dus dik is, of er zit een lat tegen die rand aan, kan de koellucht niet weg..
waar rook was, werkt nu iets niet meer
Ik vond bij Pelgrim deze handleiding van een vrijstaande kookplaathttp://213.160.196.149/docs/PELGRIM/PKI154RVS_GBA_561328_NL-...-FR-DE.pdf
Daarin staat dat hij rondom 25 mm vrij moet staan (pagina 19) en nog meer aanwijzingen voor de plaatsing.
Bedankt voor alle info!

Ik heb nog een andere vraag:
Is inductie altijd zuiniger dan electrisch en keramisch of hangt het samen met wattage en manier van gebruik?
Op 10 april 2017 15:45:28 schreef epacta:
Bedankt voor alle info!

Ik heb nog een andere vraag:
Is inductie altijd zuiniger dan electrisch en keramisch of hangt het samen met wattage en manier van gebruik?


Volgens mij is het altijd zuiniger, de truuk is namelijk dat de bodem van de pan wordt warm gemaakt en dat is ook het enige dat je warm wil hebben. Er is wel wat verlies in het apparaat en de tussen(glas)plaat maar de eerste minuut heb je al meteen vollop hitte en na 5 minuten kan je je hand weer op de kookplaat leggen.

Bij elektrisch/keramisch/halogeen e.d. wordt een element warm gemaakt en die warmte moet worden doorgegeven aan de pan (via een glasplaat). Hier is veel meer verlies, de eerste minuut gebeurt er nog weinig en leg zeker niet je hand op de plaat na 5 minuten!
Mee eens. Kookplaat kan rustig bovenop een koelkast.