Elektrisch probleem met zoemend geluid

die dikke zekeringen zijn het niet, lampen en radio, koplampen zitten achter een steekzekering. deze worden in een railtje gestoken waar men een klem ingestanst heeft. de voeding naar dat railtje kan gammel zijn, en die komt wrs van het contactslot via een zekering direct van de accu af.

contactsloten die gammele contacten krijgen is overigens ook niet geheel zeldzaam. je schakelt tenslotte met starten de ACC uit om de startmotor alle accustroom ter beschikking te stellen. dat is na 25 jaar miss wel gammel aan het worden.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Stel dat het probleem zich weer voordoet, dan zal hij erop letten of de binnenverlichting wel goed blijft branden op dat moment (die zit voor het contactslot).

Als het probleem in het contactslot zit, waar zou dat geluid dan vandaan kunnen komen ?

GJ_

Moderator

Op 23 april 2017 14:28:33 schreef MMSoft:...deze auto uit 1992 dat al heeft.

Dan is het geen Del Sol maar een Civic. (beetje kommaneukerij natuurlijk, maar de naam is in Europa pas een paar jaar later veranderd).

Op 23 april 2017 19:21:29 schreef testman: contactsloten die gammele contacten krijgen is overigens ook niet geheel zeldzaam.

Die ellende ken ik met name met Mercedes en Opel. Word eerder veroorzaakt door zware sleutelbossen.

[Bericht gewijzigd door GJ_ op zondag 23 april 2017 19:49:57 (35%)

Dan is het geen Del Sol maar een Civic.

Klopt, maar in de volksmond is het een Del Sol :)

Iedereen bedankt voor het meedenken en voor de reacties.

Momenteel rijden we al weer ruim een week zonder problemen, dus het probleem lijkt verholpen met het schoonmaken van de bekabeling tussen de accu en het chassis en tussen het motorblok en het chassis.

Met vriendelijke groet,
Patrick Megens (zoon van MMSoft :))