onvriendelijk voor o.a. rare snoeshanen e.d. in de techniek

Dit topic is gesloten


evdweele

Overleden

de meesten hebben ook nog een glazen bol in huis.

Vorige week een doos vol met die dingen weggegooid. Een kerstboom is hier al 25 jaar niet in huis geweest ;-)

er worden dingen gevraagd, en er komt geen antwoord op. (En dingen verwijderd, zie ik nu.) Het is een never ending story

Dat topic heb ik geprobeerd te volgen. Het grootste probleem is - denk ik - dat in zo'n geval de TS niet begrijpt dat een ander zijn redenering niet kan volgen en vooral dat hij niet begrijpt wat anderen adviseren.
Of de een Swahili spreekt en verstaat en de ander Chinees.
Toch vreemd terwijl beide partijen van de Nederlandse taal gebruik maken. Daar moet vast wel een psychologische verklaring voor zijn...

Techniek is ervoor gemaakt om ons in de steek te laten. Het blijft een ongelijke strijd tussen de techniek en de technicus.
mel

Golden Member

Heb je wel eens een Fries kunnen verstaan? >:), en we wonen toch allebei in Nederland.. :+ (of Nederlandstalig Belgie). Zuid-Afrikaans versta ik beter dan Fries trouwens,maar dat is weer een ander verhaal..

[Bericht gewijzigd door mel op 2 juni 2017 03:58:18 (40%)]

u=ir betekent niet :U bent ingenieur..

Op 1 juni 2017 16:04:43 schreef Tidak Ada:
@GD:
Leer jij je hond het bijten af door hem steeds een schop te geven? Dan weet ik wel waarom hij bijt....

Nee, zeker niet. Ik laat hem bijten en stimuleer het nog een beetje door hem niet te straffen.Op een dag ziet hij wel zelf in dat hij verkeerd handelt, of wordt hij het gewoon moe. Als ik al eens onzin schrijf, of onleesbaar, dan weet je meteen ook waarom. Tis verdomme niet makkelijk typen met zo'n labrador aan je arm -auw- :-)

Een hond is een sociaal dier. Dacht je dat hij in een roedel waar een strikte hiërarchie heerst door het alfamannetje zou terechtgewezen worden door dialoog of symposium? Goed gedrag wordt beloond, slecht gedrag wordt afgestraft. Zo gaat het al miljoenen jaren. Of ben je ook fan van die belachelijke Amerikaanse huisdierenprogramma's waar honden tot in het absurde behandeld worden als echte mensen.

Net daarom worden mensen zo vaak aangevallen door hun eigen pitbull. Zo'n hond weet dat hij fysiek sterk is, en zolang je hem niet kan overtuigen dat zijn rangorde onder die van de mensen valt, ook van de kinderen die fysiek zwakker zijn, blijft het een sluimerend gevaar.
Door hem een menselijke status te geven zal hij vroeg of laat een goi oden (ik bedoel gooi doen- die verdomde hond toch -auw- )naar het leiderschap. Zeker als hij de verkiezing van Trump meegevolgd heeft op tv ;-)

Rust roest, en nog geen klein beetje, ik kan er van meespreken.

Op 1 juni 2017 22:32:39 schreef evdweele:
[...]Vorige week een doos vol met die dingen weggegooid. Een kerstboom is hier al 25 jaar niet in huis geweest ;-)

Niet nodig toch, het lijkt hier vandaag wel kerstdag met al die mensen van goeden wille ;-)

Rust roest, en nog geen klein beetje, ik kan er van meespreken.
Tidak Ada

Golden Member

Ik mis toch echt die smiley die z'n schouders ophaalt.

Ik weet in ieder geval hoe de Belgische politie omgaat met mensen, die al dan niet vermeend hardhandig met hun 'Fifi' omgaan....

Edit
Hooligans moet je natuurlijk wèl meppen, maar ja, dat vinden ze dan ook lekker :+
/Edit

Rommelige werkplek? In de natuur is wanorde de meest stabiele toestand; de entropie is dan maximaal. Het handhaven van "orde" kost daarom altijd energie. ----------------------> TUBECOLLECTORSASSOCIATION@yahoogroups.com
evdweele

Overleden

Op 2 juni 2017 13:36:04 schreef grotedikken:
Tis verdomme niet makkelijk typen met zo'n labrador aan je arm -auw- :-)

Ik heb medelijden met de labrador ;) :+

Een hond is een sociaal dier. Dacht je dat hij in een roedel waar een strikte hiërarchie heerst door het alfamannetje zou terechtgewezen worden door dialoog of symposium? Goed gedrag wordt beloond, slecht gedrag wordt afgestraft.

Niet alleen door het alfamannetje, het begint al met de teef die haar puppy's met een knauw afstraft als ze niet doen wat zij wil.
De puppy's reageren daarop door bij de moederhond de bek te likken en op hun rug te gaan liggen om hun onderdanigheid te bewijzen.

Om van de honden terug te gaan naar de mensen; een leraar op de school waar ik zat deed ongeveer hetzelfde. Een leerling die niet oplette of zat te kletsen "besloop" hij zodat de leerling het niet in de gaten had en dan sloeg hij met de achterkant van de houten bordenwisser keihard op de tafel van de leerling.
Arme tere kinderzieltjes. Wat een jeugdtrauma's zullen ze daaraan hebben overgehouden :'(
Ik niet, ik heb nog altijd bewondering voor die leraar.

Op 2 juni 2017 14:59:44 schreef Tidak Ada:
Ik mis toch echt die smiley die z'n schouders ophaalt.

Waarom? GD heeft gewoon gelijk. Zachte heelmeesters (en dan was er nog wat....)

Ik weet in ieder geval hoe de Belgische politie omgaat met mensen, die al dan niet vermeend hardhandig met hun 'Fifi' omgaan....

We hebben het hier niet over dierenmishandeling, maar vertel...

Blijft de vraag hoe dit soort opvoeding op CO in te voeren. Houten bordenwissers zijn waarschijnlijk uitgestorven en bijten is via internet ook al niet makkelijk ;-)

Techniek is ervoor gemaakt om ons in de steek te laten. Het blijft een ongelijke strijd tussen de techniek en de technicus.
fred101

Golden Member

het begint al met de teef die haar puppy's met een knauw afstraft als ze niet doen wat zij wil.
De puppy's reageren daarop door bij de moederhond de bek te likken en op hun rug te gaan liggen om hun onderdanigheid te bewijzen.

Om van de honden terug te gaan naar de mensen; een leraar op de school waar ik zat deed ongeveer hetzelfde.

Hmm, dat wordt tegenwoordig toch moeilijk, leerlingen bijten is al een moeilijk gebied maar je kunt niet verlangen dat daarna de leerlinge met hem gaat tongen of op haar rug gaat liggen. Was zeker een katholieke school >:-)

www.pa4tim.nl, Reparatie van meet- en calibratie apparatuur, ook oud en exotisch
evdweele

Overleden

Je kan alles wel uit z'n verband rukken (moet je in een ziekenhuis ook niet te vaak doen) en dan lijkt het grappig.
Het was beslist geen katholieke school. Dat was onmogelijk met de atheïstische overtuiging van mijn ouders.
Gewoon zoals het hoort: een openbare school.

Techniek is ervoor gemaakt om ons in de steek te laten. Het blijft een ongelijke strijd tussen de techniek en de technicus.

Op 1 juni 2017 14:30:02 schreef GJ_:
[...]Dat is m.i. onhaalbaar en onwenselijk. Justitie kan zijn tijd beter in nuttige zaken steken dan in een verloren oorlog. Met legalisatie en regulering kun je veel meer bereiken.
Dat je steeds vaker van collega's hoort dat kinderen na een lange ziekte overleden zijn geloof ik niet. Ik heb een ruime ervaring op dit gebied, ook met afkick klinieken en zoveel kinderen overlijden er helemaal niet aan de gevolgen van een verslaving.
(overigens komt mijn ervaring niet door eigen harddrugs gebruik).
De meeste incidenten, want dat zijn het, ontstaan juist door het in de criminaliteit dwingen waardoor er gevaarlijke drugs op de markt komen, geen controles meer zijn toegestaan en slechte voorlichting.
De enige harddrug waar echt veel mensen aan overlijden is de enige die wel legaal is, domweg omdat deze maatschappelijk geaccepteerd is.
En onder invloed van welke er zo af en toe ook wonderlijke posts op CO verschijnen. :-)

En ik die dacht dat die griezelfilms waar de zombies alle mensen in hun gelijken willen herscheppen fictie waren. :-)

Er zijn overigens erg weinig rokers gestopt door vriendelijke campagnes en fotos van rotte longen op een pakje. Pas nadat de horeca zware sancties in het vooruitzicht werden gesteld en streng verbod om in openbare gebouwen te roken,is de overlast enigzins verminderd.

Harddrugs die gratis verstrekt worden zullen dan wel het dealen niet meer stimuleren, maar t aantal verslaafden evengoed doen toenemen.
En t zal ook aanzetten tot ongelimiteerd gebruik. Vergelijk met de gepensioneerden die gratis met de bus kunnen. En als hun gratis portie op is, zullen ze evengoed dealers aanspreken.

Enkele vriendinnen zitten op hun kamer samen , en Miep zegt, ook eens snuiven, tis toch gratis en het geeft een enorme kick. En zo verspreiden de zombies zich.
Drugverslaafden functioneren ook zonder diefstallen totaal niet meer in de maatschappij. D

Rust roest, en nog geen klein beetje, ik kan er van meespreken.

Als ik zie waar dit topic begonnen is en waar het nu over gaat kom ik tot de conclusie dat er alleen nog maar ouwe wijven aan het woord zijn. Wat een geouwehoer.

kan dit niet gestopt worden?

Hoeben

Special Member

Toeter, inderdaad.

Verder weet iedereen dat slaan nooit een oplossing is, alleen een uiting van frustratie.. Net als beledigen of smerige dingen schrijven.

Jochem

Golden Member

Op 2 juni 2017 20:39:19 schreef toeter:
Wat een geouwehoer.

Ja wat mij betreft had dit ook al vele posts geleden naar de koffiecorner verplaatst mogen worden (nog niet bij de startpost, die was relevant voor meer dan alleen donerende leden, dus was de koffiecorner geen optie).

Heb geduld: alle dingen zijn moeilijk voordat ze gemakkelijk worden.

Je zou het ook gewoon niet kunnen lezen, toch?

"We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them" - Albert Einstein

Verder weet iedereen dat slaan nooit een oplossing is, alleen een uiting van frustratie.. Net als beledigen of smerige dingen schrijven. Slotje graag!

Waarom een slotje, mag een ander hier soms niet meer op reageren?
Lijkt wel op woordvoerder Spice (je weet wel, van die USA president)
Die kapt ook alle ongewenste reacties direct af.

Er bestaat een onderscheid tussen zinvol en zinloos slaan.
Mijn dochter is nu bijna 30 en ik heb haar 1 maal in haar leven een klap gegeven.
Dat was toen ze als kind uit baldadigheid de weg op rende en bijna onder een auto kwam.
Die klap was direct en proportioneel ten opzichte van het gevaar dat ze liep en maakte voldoende indruk om dat voortaan niet nog eens te doen.
Dat slaan alleen een uitdrukking kan zijn van frustratie vind ik wel een erg geitenwollensokkenbenadering.
(geen slotje graag)

maartenbakker

Golden Member

Hoewel inderdaad meer off-topic posts en een slotje misschien een keer onvermijdelijk is als de thread in de tussentijd geen natuurlijke dood sterft... Vraag ik me bij zo'n stevige roep om een slotje ook wel af of zulke onderwerpen soms confronterend zijn. En ik ben opzich geen tegenstander van confronteren als dat nut kan hebben.

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."

Daar is wel iets van aan, ja. Maar het gaat hier toch om electronica, dacht ik? Ik kijk met stijgende verbazing naar de opstapeling van meningen over het opvoeden van honden en mensen en andere zoogdieren. Stille dood lijkt me inderdaad aangewezen.

hoe beter de vraag geschreven, zoveel te meer kans op goed antwoord
Shiptronic

Golden Member

Op 3 juni 2017 00:44:21 schreef big_fat_mama:
Stille dood lijkt me inderdaad aangewezen.

Vind ik een corrigerende tik toch humaner ;)

Wie de vraag stelt, zal met het antwoord moeten leren leven.

Op 3 juni 2017 01:08:04 schreef Shiptronic:
[...]

Vind ik een corrigerende tik toch humaner ;)

Maar wel ouderwets, als er ook elektronische hulpmiddelen zijn :+
https://nl.agrarking.com/vee-drover-magic-shock-3800v-met-ba...ocker.html

Voor mij mocht het allang dicht, alleen stoorde het eenzijdige gevlooi me een beetje.
Quod erat demonstrandum. Je ziet duidelijk welke richting het uitgaat als je over sociale onderwerpen discuteert. Er ontstaan twee groepen die lijnrecht tegenover elkaar staan en binnen de kortste keren ontaard het in een scheldpartij met drieletterwoorden uit onmacht het eigen standpunt te verdedigen.

Mooi dat sommige leden met een kleine beperking hier hun gebrek demonstreren. Ongetwijfeld met het doel meer krediet te krijgen. Maar op een forum neem je de gedaante aan die je zelf wil.
Misschien ben ik wel een heel klein mager ventje die heel zijn leven als postbode heft gewerkt.

Ik geloof ook niet dat zware autisten hier hun kwaal gaan vermelden om geduld op te wekken.
Het zijn doorgaans heel intelligente mensen die op een forum juist goed functioneren door de anonimiteit.

Maar op een forum posten waarin je de vragensteller altijd moet gelijk geven omdat ie aangeeft een beperking te hebben en daarmee eigenlijk wil zeggen dat zijn idee perfect is en hij daarop geen kritiek wil, sta je als beantwoorder gewoon in een patstelling.
Vaak zit er geen foutje in, maar is het hele concept knudde. En wie dat niet kan of wil inzien heeft de verkeerde hobby gekozen. Ik denk dat niemand voldoening heeft van iets dat niet werkt of kan werken.

Als iemand op dit forum niet wil aanvaarden dat een MOT levensgevaarlijk is, en zeker voor beginners, en als ik dat dan niet met alle middelen mag proberen duidelijk te maken, dan hoeft het voor mij niet meer.
Moet ik dan zeggen, ah nee, voor mensen met een beperking is het niet gevaarlijk. je bent goed bezig want tenslotte doet ieder waar hij zin in heeft en wat ie maar leuk vindt. En natuurlijk isoleren je zweetpantoffels voldoende. En ja, gedistilleerd water heeft een di-elektrische constante van 80 en is dus de beste isolator...
Vergeleken met jouw was Einstein een idioot...

Rust roest, en nog geen klein beetje, ik kan er van meespreken.
maartenbakker

Golden Member

Tsja, mijn mening is sinds het starten van het topic in elk geval niet veranderd. Recht voor z'n raap iets zeggen is nuttig, maar op momenten dat het niet nuttig is moet je het niet overdrijven. Het ging me minstens zoveel over effectief communiceren als met rekening houden met eventuele beperkingen. Dat laatste kan helpen bij het eerste.

En wat dat waarschuwen betreft: beter dan je best doen kun je niet. Waarschuwen en wat tips om het zo veilig mogelijk te doen. Dan is het meer zijn probleem als iemand niet luistert en bovendien zou hij het zonder die tips ook wel doen. Ik weet dat er minstens 1 persoon hier is weggelopen omdat hij een beetje iebel werd van iedereen die overelkaar tuimelde om te melden hoe onveilig hij wel niet bezig zou zijn.

[Bericht gewijzigd door maartenbakker op 3 juni 2017 03:01:12 (38%)]

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose."
evdweele

Overleden

Het afdwalen naar afwijkingen die als niet-gemiddeld worden beschouwd heeft met het onderwerp in de startpost volgens mij maar heel weinig te maken.
Opvoeding des te meer.

Sommigen weigeren te aanvaarden dat hun idee niet het beste is, en willen alleen een bevestiging van hun "geweldige uitvinding". Daar valt niet tegenop te redeneren.
Zulke topics eindigen dan in een voor beide partijen onbevredigende patstelling.

Als hen als kind was geleerd dat zij helemaal niet zo bijzonder zijn en moeten aanvaarden dat anderen soms over meer kennis beschikken, was er al veel gewonnen.
Maar als de ouders continu beweren dat hun Pietje of Marietje hyperintelligent is en dat de rest van de wereldbevolking daar niet aan kan tippen ligt vooringenomenheid van Pietje en Marietje voor de hand.
Soms lukt het zulke genieën met beide benen op de grond te laten belanden, maar in evenzoveel gevallen blijft het "genie" in zijn/haar ivoren toren zitten.

Techniek is ervoor gemaakt om ons in de steek te laten. Het blijft een ongelijke strijd tussen de techniek en de technicus.

Op 3 juni 2017 01:58:02 schreef grotedikken:
Ik geloof ook niet dat zware autisten hier hun kwaal gaan vermelden om geduld op te wekken.
Het zijn doorgaans heel intelligente mensen die op een forum juist goed functioneren door de anonimiteit.

hoeven ze ook niet te melden. en hun 'kwaal' hoeft ook niet direct een probleem te zijn. iedereen is gewoon verschillend en dat moeten we maar aanvaarden.

Op 3 juni 2017 01:58:02 schreef grotedikken:

Maar op een forum posten waarin je de vragensteller altijd moet gelijk geven omdat ie aangeeft een beperking te hebben en daarmee eigenlijk wil zeggen dat zijn idee perfect is en hij daarop geen kritiek wil, sta je als beantwoorder gewoon in een patstelling.
...

Als iemand op dit forum niet wil aanvaarden dat een MOT levensgevaarlijk is, en zeker voor beginners, en als ik dat dan niet met alle middelen mag proberen duidelijk te maken, dan hoeft het voor mij niet meer. ...

sommige mensen willen gewoon niet luisteren, hoe goed je het hun ook wil uitleggen. Darwin award springt in mijn gedachten. en de genomineerden daar zijn toch ook niet altijd 'dom'.
het beste is daar volgens mij niet op reageren na enige tijd. als er geen reacties meer komen op zijn topics, gaat die ook niet veel verder meer geraken. allerhande reply's van: "het kan niet"..."onmogelijk" gaan de TS dan misschien aanzetten om toch zijn punt te halen

ik hou van werken ..., ik kan er uren naar kijken
High met Henk

Special Member

Je mag realistisch zijn, maar als iemand zijn beperkingen/handycap aangeeft kun je dit wel beter accepteren.

Wij sturen afgelopen 2 jaar 50% van onze leerlingen naar een andere opleiding, omdat ze niet willen. Echter met mensen die van goede wil zijn willen wij best verder gaan.

en als je er klaar mee bent, mag je dat laten weten dat dat zo is. onbeperkt zijn beperking. Mits het op een normale manier gebeurd. Andere optie is niet meer reageren.

Edit: op hieronder: daarom engineer ik zelf nog en loop nog storingen
.1 heb ik binding met praktijk
.2 blijkbaar is er behoefte.

echter gezondheid laat dat niet langdurig toe...
Extra reden is, dat je de studneten ook kunt vertellen wat je in praktijk mee maakt en hoe ze zaken beter kunnen aanpakken.

to all newbies: RTFM/D of google eens (p.s. RTFM/D = Read the f*cking manual/datasheet).

leerlingen die je tegenwoordig krijgt van scholen krijgt zijn idd totaal niet geinteresseerd, of zien het werk niet, vergroeid met smartphone, kunnen nog geen 6 treden trapje tillen, raken hun gereedschap kwijt, gebruiken het ERG verkeerd, komen 3 dagen in de week te laat op de klus aan, ook al erbij gehad die 3 treden hoog al last van hoogtevrees hadden. of bang van spinnen waren ( tja, dan ben je beter geen elektricien ). uit elke 10-15 leerstages haal je 1 goede die je wat jaren later met een diploma op een bus kunt zetten en zelfstandig kan werken met wat geluk.

nu is er niet aan volk te komen, zelfs de 60+ monteurs die alleen kunnen draadtrekken willen ze maar al te graag hebben.

waar rook was, werkt nu iets niet meer
klein is fijn

Moderator

Ik denk dat iedereen wel zijn of haar mening heeft kunnen ventileren, dus het is tijd om er een slot op te hangen. Als iemand de discussie voort wil zetten in de koffiecorner dan mag dat.

Dit topic is gesloten