LG 50PC1RR voeding defect?


ben je wel zeker dat het 6x sd20n60 zijn? ik denk eerder dat 2 ervan dioden in een to247 behuizing zijn. en die meten idd 2 kanten op, zwarte meetpen op middenpen en de rode op de buitenste pennen.

dit zijn geen toestellen om met amper ervaring aan te gaan meten en doen, er staat 320V en wrs ook nog 410VDC op in de PFC. het probleem hoeft niet moeilijk te zijn, maar je moet wel weten wat je doet.

veel mosfets hebben een diode over de D en S aansluitingen zitten intern, die kun je meten.

als je je meter op DC zet en dan meet over die 2 die anders meten meet je dan spanning? zo ja moet die spanning eerst weg zijn anders wijkt de meter af. geladen elco's meestal.

anders 1 fet eruit solderen, en ook 1 fet van de 4 die anders meten, ik gok dat ze dan wel hetzelfde doormeten, tussen poot 2 en 3 meet je die interne diode, zwarte pen op de middenpoot.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

ja daar ben ik 100% zeker van, op het middelste zwarte koelblok zitten er 2 stuks, en op het grootste koelblok vlakbij de 10a zekering zitten er 4 stuks.

er staat in grote letters op, SD20N60 met een I logo

*heb zojuist 1 van de 2 ge desoldeerd, en dan meet ik inderdaad geen sluiting. dus dezen zijn goed.

** ik zie nu je gewijzigde versie**

ik heb niet helemaal geen ervaring, ik weet wel wat ik doe. maar ik kom niet verder.

heb ook al meerdere 5.1 en 7.1 receivers gerepareerd met succes en ook daar komen hoge stromen in voor...

[Bericht gewijzigd door sebastiaannorbruis op 20 augustus 2017 16:48:12 (10%)]

zo werd even een warboel in de berichten.

ik heb gemeten van de va uitgang richting de y-sus (zit niks aangesloten op de voeding)
en de ground van de voeding.

hier meet ik niet oneindig, maar met multimeter op stand 200kOhm komt er 29.2 uit.

als ik het juist begrijp zit er dan een kortsluiting tussen de vs naar de ground?

lager als 200K meet je niets? op 20K meet je niks dus? dan heb je 29kohm sluiting wat niet bijster veel is. daar gaat de voeding iig niet op plat lijkt me.

in het service doc zit geen schema van de voeding, dat zal wel een delta zijn, die hebben vaker geen schema in het tv manual.

http://www.plasmaonderdelen.nl/Webwinkel-Product-43636453/LG...0046A.html

85€ voor een gereviseerde voeding, maar dan wel de kapotte voeding retour sturen.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

ja als ik de multimeter op 20K zet meet ik 10.43

en van vs naar ground meet ik op 20k 8.82

[Bericht gewijzigd door sebastiaannorbruis op 20 augustus 2017 18:03:46 (32%)]

Als IDD stap 4 niets meer werkt, is je terugkoppeling van de voeding niet meer OK. Opto's of PWM controller is defect. Meet eens waar je vs/va word teruggekoppeld en meet of dat ook secundair komt van de opto ( Primaire zijde van de voeding).

Op 20 augustus 2017 19:02:41 schreef smd:
Als IDD stap 4 niets meer werkt, is je terugkoppeling van de voeding niet meer OK. Opto's of PWM controller is defect. Meet eens waar je vs/va word teruggekoppeld en meet of dat ook secundair komt van de opto ( Primaire zijde van de voeding).

bij stap 4 werkt inderdaad helemaal niets meer.

oke, zodoende leer ik steeds meer top voor de reacties!

een optocoupler weet ik wat dat is, maar hoe meet je zoiets door?
ik zit eraan te denken om ze alle 8 maar te vervangen, bijelkaar een paar euro dus dat is de gok wel waard.
er zitten momenteel NEC 2571 opto's in, en dezen zijn nog goed verkrijgbaar.

een PWM controller heb ik nog nooit van gehoord.

hoe moet ik meten waar vs/va teruggekoppeld word?

[Bericht gewijzigd door sebastiaannorbruis op 21 augustus 2017 12:47:23 (13%)]

Vanaf de Vs en Va elco's lopen afgezien naar de stekkers ook spoortjes naar een van de opto's. Andere zijde van de opto's zit een PWM controller die de spanning reguleert naarmate zwaarder belast word.

ik heb inmiddels alle opto's vervangen.

nog steeds niks veranderd, blijft in protectie gaan.

ga nu de pwm controllers vervangen; de
JRC 2374AD en Samsung KA7552

[Bericht gewijzigd door sebastiaannorbruis op 3 september 2017 18:13:14 (13%)]

Ik vermoed dat de PWM controllers wel werken,maar een klein en rottig componentje tussen de primaire en secundaire opto's niet goed meer is. is niet standaard een vast componentje, is meten geblazen...

waar moet ik dan aan denken?

bijvoorbeeld een weerstand of diode?

Op 5 september 2017 18:27:14 schreef smd:
en een transistortje of FETje..

ja hoor bedankt voor de tip!!

ik dacht dat ik alle fetjes en transistors al doorgemeten had..
niet dus.. heb nu alles wat ik doorgemeten heb in een lijstje gezet zodat ik zeker wist dat ik alles gecontroleerd had.

en inderdaad 2 gevonden die defect zijn heb ze uit gesoldeerd en meet geen enkele kant op:

1 met een F logo; B H06 FQPF 27P06 -
zit vast met een schroefje in het koelblok in het VA/VS gedeelte.

en nog een half ronde weet niet hoe je zoiets noemt: K 703 A1266Y - ook in het VA/VS gedeelte,
deze zat direct schuin naast de fet die ik net noemde.

de FET moet in ieder geval iets meten en de @SA1266Y is een niets bijzonders transistor, dus die zou normaal moeten meten.

De fet meet helemaal niets, maakt niet uit welke kant op en hoe.

en de transistor meet ook helemaal niks geen enkele kant op.
terwijl zo'n zelfde andere transistor wel gewoon 1 kant op meet.

lijken mij dan gewoon defect toch?

heb ze beide vervangen maar helaas nog steeds geen werkende voeding.

heb een nieuwe (gebruikte en geteste) voeding besteld.

Ben al reeds lang een mee lezer van verschillende onderwerpen hier.Maar heb mij nu dan geregistreerd.

Om hier zelf nog wat tips/ideen toe te voegen.
Uit de posts kan ik niet halen of de power supply de gehele tijd was verbonden met het logic board.
Voor zover ik het weet (denk te weten) - zal er niets gebeuren met Vs en Va - wanneer het logic board niet is aangesloten met het main board en de voeding.

Natuurlijk moet de voeding en de rest dan ook goed werken.Het is goed mogelijk dat de fout op het logic of mainboard zit (slechte verbinding / foute elco / ic )

De combinatie van de brandende leds op main of logic board geeft de status weer (goed of fout en soms ook waar).

Ik ben geen ervaren tv man , maar heb wel met een paar LG's gewerkt.

Succes

Op 9 november 2017 17:07:20 schreef Zeker_win:
Ben al reeds lang een mee lezer van verschillende onderwerpen hier.Maar heb mij nu dan geregistreerd.

Om hier zelf nog wat tips/ideen toe te voegen.
Uit de posts kan ik niet halen of de power supply de gehele tijd was verbonden met het logic board.
Voor zover ik het weet (denk te weten) - zal er niets gebeuren met Vs en Va - wanneer het logic board niet is aangesloten met het main board en de voeding.

Natuurlijk moet de voeding en de rest dan ook goed werken.Het is goed mogelijk dat de fout op het logic of mainboard zit (slechte verbinding / foute elco / ic )

De combinatie van de brandende leds op main of logic board geeft de status weer (goed of fout en soms ook waar).

Ik ben geen ervaren tv man , maar heb wel met een paar LG's gewerkt.

Succes

dat klopt helemaal, maar heb de voeding ook standalone getest, en ook dan meet ik geen vs en va.

ook zat er een kapotte fet en transistor op.
dezen zijn vervangen.

dan word het allemaal best lastig. Je moet toch wel een ervaren diagnostiek hebben en kunnen filosoferen hoe een schakeling werkt. Zou je niet bij iemand te rade kunnen voor wat hulp?? we zijn 3 pagina's verder maar geen steek wijzer..Niet lullig bedoeld hoor.

Nieuwe voeding of deel je het met het forum??