iemand ervaring met universele lvds controller boardjes?

brains

Golden Member

Heeft iemand ervaring met deze lvds vga bordjes?
https://m.ebay.com/itm/MT6820-B-Universal-LVDS-LCD-Monitor-D...2459461557
Ik heb diverse oude, defecte laptops liggen waar scherm waarschijnlijk nog van werkt. Het lijkt me handig om er eentje te hebben om laptop schermen te testen. Ik weet dat dit soort bordjes zeker niet "heilig" zijn of dat het altijd werkt maar de prijs is ook wel erg laag geworden. Alleen vga is ook geen probleem.
Ondertussen ook nog een andere, interessante website gevonden met meer info. https://sites.google.com/site/lcd4hobby/

[Bericht gewijzigd door brains op 6 december 2017 23:04:00 (12%)]

Ik zit in de napret Rosmalen radiobeurs modus.

De ebay-shop waar je naar linkt is "mijn favoriete chinees": Ik koop daar wel vaker.

Via een soort i2c wordt vanuit de computer op VGA of HDMI aan de monitor gevraagd: Wat voor ding ben je?, wat voor resulutie vind je fijn?
Ik DACHT dat je dat soort dingen in moest stellen. En dat bij dit soort bordjes je dan vantevoren moet opgeven wat de specs van je scherm zijn, zodat ze dat in china er in kunnen programmeren voor je. Maar ik heb er geen directe ervaring mee. Ik zou trouwens liever voor de wat meer "toekomstbestendige" versie gaan: Met HDMI. Dan is en blijft het signaal digitaal ipv dat er een AD conversie op dat bordje moet plaatsvinden.

D'r staat wel leuk 42" bij, maar dat is ruim een hele meter. Bedenk je dat met een scherm resolutie van 3840x2160 er zo'n 8Mpixel per scherm langskomt, en dus voor een verversing van 60 Hz, minimaal 500 M pixels per seconde langs moeten komen. Dat is een behoorlijke bandbreedte! Men is, omdat het steeds lastiger werd om dat goed te krijgen dus veel eerder al overgestapt op een andere manier om data van de PC naar het scherm te transporteren: DVI en HDMI.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Op 7 december 2017 09:58:43 schreef rew:
Via een soort i2c wordt vanuit de computer op VGA of HDMI aan de monitor gevraagd: Wat voor ding ben je?, wat voor resulutie vind je fijn?

Klopt, is letterlijk I2C via een eeprommetje als het DDC2B betreft. Er is nog een andere DDC vorm (exacte naam weet ik zou niet uit mijn hoofd) is een stuk lastiger want dat is een command interface met de controller in je monitor.

Henri's Law 1: De wet van behoud van ellende. Law 2: Ellende komt nooit alleen.