CO maakt huiswerk?

Ja voor school kan ik niet anders... ik kan niet gaan zeggen tegen leraar dat Pspice sucks he...
Tis een moeilijk programma soms met europese en amerikaanse symbolen, maar eens je het doorhebt kan het toch handig zijn als je problemen hebt met schakelingen, heb ik toch al ondervonden.

High met Henk

Special Member

Op 4 oktober 2004 21:07:40 schreef Wim P.:
Ik heb het ook niet over de theorie maar juist over de praktijk.

Ik heb 15 jaar geleden al met Pspice gewerkt en vond er niets aan.

Wim. Mag ik je erop wijzen dat er in 15 jaar behoorlijk wat veraderd is op simulatie gebied? Daarnaast, je hebt het hier over een MENING. Er zijn mensen die het handig vinden en er zijn mensen die het niet handig vinden! Ik vindt het met transistoren en gains nog weleens makkelijk!

Niet dat ik niet weet hoe te berekenen, maare zo kun je iets testen VOOR je het bouwt of het wel de door jouw gestelde eisen haalt zonder alles 10x door te rekenen

E = MC^2, dus de magnetische compatibiliteit doet kwadratisch mee???

Als het gratis is en goed, zou je kunnen voorstellen het toe te voegen aan de "downloads" op CO.
Vreemd dat het nog niet is gebeurd.
Of heb ik iets gemist ?

kalm mensen, geen ruzie maken over iets wat eigenlijk offtopic aan het gaan is :(

"Theorie is alleen te rechtvaardigen als 'n vorm van praktijk. De praktijk staat niet terecht voor 't hooggerechtshof van de theorie" (Stephan Toulmin)

Eigenlijk was dit een impliciet verzoek.

neenee wim, het programma zelf is niet gratis als je het via legale manier wilt aanschaffen.
Orac heeft een hoge reputatie denkik, als je kijkt naar alles wat ze aanbieden en wat je eigenlijk allemaal kan simuleren.

Jammer, nu kan ik mijn opinie niet herzien.

Anoniem

wij gebruikten afgelopen jaar de studenten versie van pspice. hier zaten een hoop mogelijkheden op.
op zich is het een fijn programma om ff snel een schema'tje te tekenen.

Even vooropstellen ben ik het er mee eens dat deze forum niet gebruikt moet worden om huiswerkzaken op te lossen. Het knippen en plakken van informatie is helaas genoeg door mijn mede klasgenoten als een normale gang van zaken beschouwd. En ik ga dat zeker niet goed praten.

Ik wil alleen even wijzen op de grote hoeveelheid afvallers dit jaar aan de HTS Elektrotechniek van mijn school. Van de 80 eerste jaars zijn er nog 20 over. En dan zijn we pas halverwege het jaar. Dat leerlingen hier komen met hun vragen is aan twee dingen te wijten vanuit mijn oogpunt. 1 De slechte begeleiding van school. 2 Gebrekkige informatie.

De slechte begeleiding vanuit school is niet overdreven. Als ik zie dat ze deze periode (8 weken) 5 verslagen en 4 toetsen van mij kwijt zijn geraakt. En dat als er vragen komen vanuit de klas leraren gewoon zeggen vraag maar aan je klasgenoten. Of hoe serieus moeten we leraren nemen als ze zelf fouten maken bij hun uitleg?

Gebrekkige informatie. Leerlingen krijgen een nieuw programma voor hun neus. Neem bijv. zoals hier al eerder is gemeld ORCAD pspice. Natuurlijk amerikaans en anders. Maar waar haal je er informatie over? niemand op school die wil uitleggen hoe het werkt want leraren zijn drukker met hun houding onder de managers dan met serieus hun leerlingen iets bij brengen.

Ik begrijp waarom mensen hier met hun vragen komen. Hier zit een hele verzameling specialisten en ervaringsdeskunigen Ik zelf heb deze site ook regelmatig bezocht en elke keer voor informatie. Echter voor mij is het mijn hobby.

Maar de manier van werken van studenten ligt niet bij de studenten zelf maar bij de leraren die hun een goede en stabile manier van werken aan moeten leren. En moeten motiveren om alles zelf uit te vogelen.

btw ff mn laaste cijfers
orcad pspice 90
nederlands 23

*verklaart mn gebrekkige taalgebruik*

uhm....

Laatste bericht:
Gepost dinsdag 5 oktober 2004 19:02:54

Hieper de piep!
GJ_

Moderator

Welkom op CO.

Hou je er wel rekening mee dat bijna 3 jaar oude topics kicken hier niet gewaardeerd wordt? Daar was die knalrode waarschuwing voor die je voor het posten bovenin je scherm had.

[Bericht gewijzigd door GJ_ op donderdag 1 februari 2007 21:04:43