16f84 stopt in eens

Hallo allemaal

Heb hier een raar probleempje.
Heb een 13 kanaals looplicht gebouwd met een pic16f84a deze word aangestuurd door een rc osc.
Als ik de stekker er in doe werkt het zoals het hoort maar naar ongeveer 4 min stopt die en doet die niets meer.
Als ik dan de stekker eruit haal en weer er in doe gebeurd het zelfde. Weet iemand wat ik fout doe?.

Alvast bedankt

Lijkt op een routine die vastloopt .
Door het wegnemen van de spanning wordt de processor gereset en begint het spel opnieuw bij het terugkeren van de spanning (Power on reset)

Het vreemde is dat die steeds op een ander moment stopt

Hensz

Golden Member

Dat wordt debuggen!
Als het niet al te veel code is, willen we misschien wel helpen. :+
Code plaatsen gaat m.b.v. https://www.circuitsonline.net/images/icons/toolbar_code.png

Don't Panic!
Shiptronic

Golden Member

stack overflow ergens, kan je de code posten?

Wie de vraag stelt, zal met het antwoord moeten leren leven.

Schema heb ik zo niet 123. Code zal ik straks even uploaden staat op comp.en ben nu op tel bezig.

Interrupts aanstaan en geen interrupt vector ingesteld?
Watchdog loopt af? (kan eigenlijk niet want steeds op ander moment)
Voeding niet netjes ontkoppeld?
Niet de juiste RC oscillator ingesteld in het config word?

"We cannot solve our problems with the same thinking we used when we created them" - Albert Einstein
Hensz

Golden Member

Op 19 april 2018 10:40:50 schreef janes:
Code zal ik straks even uploaden staat op comp.en ben nu op tel bezig.

Er zijn toch nog genoeg dingen die je met een telefoon niet of maar moeilijk kunt, blijkt maar. Loslaten van zo'n ding is er één van. :/

Don't Panic!

Ik heb ook ooit lang geleden zoiets gehad. Bij mij hing de MCLR los :-(

Sorry voor late reactie maar heb het al gevonden. Was een slechte soldering op de print.
En waarom ik via telefoon bezig ben is omdatik reizend beroep heb vandaar.

Iedereen bedankt
Gr Jan