berekenen remweerstand

Beste
Ik heb een ferqentie regelaar van 2,2 kw met een 3 pk motor met een vertraging van 28 Omw /min Wat is dan de maximale remweerstand. Het gewicht is circa 3000 kg.
Van toeren tot o is ongeveer 15 sec

GJ_

Moderator

verplaatst vanuit een oud topic.

het is ook wel handig om te weten hoe die 2000kg aan de as hangt. Als ik zo mag gokken heb je niet eens persé een remweerstand nodig, het hangt er een beetje vanaf hoeveel energie je tijdelijk in je tussenkring kwijt kunt.

Je kunt het gewoon even proberen natuurlijk. Als je een overspanning op je tussenkring krijgt meldt die regelaar het vanzelf. Hoe belangrijk is die 15 seconden? Want een beetje regelaar kan bij oplopende spanning de remtijd verlengen.

Welk merk/type regelaar heb je?

[Bericht gewijzigd door GJ_ op 16 augustus 2018 08:55:45 (89%)]

Je geeft onvoldoende gegevens om eea uit te kunnen rekenen. Belangrijk is hoeveel inertie die drieduizend kg heeft. Als alles in het midden zit (een lange as van 3000kg) dan is het weinig, zit alles zo ver mogelijk weg van de as, dan is het veel (dikke massive O-ring met magere spaakjes)

Eea kunnen we schatten als we iets meer weten. Bijvoorbeeld als jij een ton met "spul" hebt en d'r gaat max 3 ton (gewicht) in en de diameter van de ton is 2m, dan zit het materiaal maximaal op 1m van de as, met 2.8 rad/sec aan snelheid gaat het materiaal dan 2.8m/s en dan is de energie die daarin zit uit te rekenen.

Andere optie om te gaan schatten: Hoe lang duurt het voordat ie op toeren is? Hoeveel stroom trekt ie uit het net als ie stabiel draait?

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/