Auto-installatie op netstroom zetten...

Dat wordt 't dus: een 350W of 400W voeding op 13.8V!
En dan enkel nog een deftige, enigszins draagbare behuizing ontwerpen en bouwen. Dat klink nu al als een ideaal winterprojectje... :-D

Greetz,

Fré.

If it's worth doing, it's worth overdoing!

Dat gaat hem niet worden zonder een accu of flinke condensator, beetje bas en je voeding stort in.

Wie de vraag stelt, zal met het antwoord moeten leren leven.

en dan ook nog de juiste smps voeding kiezen, want een pc voeding opschroeven naar 13,8V heeft vaak nog het probleem dat deze niet ineens een bult elco's kan laden. zeker niet met opstarten, dan gaat ie in protect..

een server voeding die een 70-80A levert maakt meer kans..

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Op 11 september 2018 12:14:21 schreef SmartopiX:
Dat wordt 't dus: een 350W of 400W voeding op 13.8V!

Dat kan/moet je "snel" proberen voordat je de maten van de kast gaat bepalen.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/

Op 12 september 2018 00:24:17 schreef Shiptronic:
Dat gaat hem niet worden zonder een accu of flinke condensator, beetje bas en je voeding stort in.

Hoezo? Als mijn versterker bij 14.4V maximum 22A vraagt (zie datasheet), moet een voeding die bij 13.8V 25A of meer levert toch volstaan?

Fré.

If it's worth doing, it's worth overdoing!
buckfast_beekeeper

Golden Member

Een datasheet kan je zoiets bezwaarlijk noemen. 22A bij 2Ω max music power. Hoe is dat bepaald? Hoe lang? Wat is max music power? Is dat de absolute piek of is dat het maximum vermogen over wat langere tijd? Kan best zijn dat de versterker gedurende enkele minuten die 22A kan consumeren maar dat de korte pieken nog serieus hoger liggen. Bij een motor wordt ook opgegeven hoeveel Watt deze verbruikt. De aanloopstromen zijn vele malen groter dan het nominale vermogen.

Als de spanning inzakt, gaat de stroom omhoog. Waardoor de spanning nog verder zakt, .... Alleen testen kan je leren wat je echt nodig hebt aan vermogen. Test het dan niet heel conservatief maar test het serieus met deftige bassen. Die nemen tenslotte het gros van het vermogen voor hun rekening.

Honing kan je importeren, bestuiving niet.

Alle metingen die ik voorbij zie komen van zowel verbruik van de versterker als dB's per watt, zijn gemeten in de fabriek en met ruis. Niet met pieken.

Ter info, er staat hier een 2cv'tje voor de deur met een 2x50w rms voor hoog, en een 100w rms subje. Als deze flink open gaat, zie ik nog steeds de verlichting dimmen op het ritme. Met draaiende motor, 45Ah accu en versterker rechtstreeks op de accupolen aangesloten.