RTL-Nieuws: "Steeds meer branden door zonnepanelen: experts slaan alarm".

ook niet zelden valt zo'n monteur door t dak of van t dak, want geen valbeveiliging. ook los de panelen t dak op slepen via de ladder, zeer slim..

vaak zat foto's in boekjes gezien van zonnepaneel boeren in actie, wat ze op die foto aan t doen zijn is niet zelden al niet zoals het hoort.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Op 20 september 2018 22:56:14 schreef Kruimel:
[...]Dude, dat is exact het artikel in de openingspost. Ff lezen graag... :?

als je goed gekeken had had je gezien dat het door een fb pagina genaamd brandweetjes, waar zon beetje alle brandweermannen en vrouwen bij zitten, dus ook die raken in paniek

Op 21 september 2018 10:12:56 schreef Peter112:
[...]

Misschien dat iemand de montagebus herkend, hoewel die wel enigzins geblurd is. Hier heb je beter zicht. http://112nijmegennieuws.nl/2018/09/20/man-geelektrocuteerd-bij-aanslu…

Voorzover de tekst klopt ging het mis bij werkzaamheden in de meterkast en niet met de panelen zelf.

het bedrijf staat geregistreerd als zonnepanelen specialist

Shiptronic

Golden Member

Wie de vraag stelt, zal met het antwoord moeten leren leven.

Wie heeft er geen ram van de 230V gehad?
Bij deze monteur pakt het wat ongelukkig uit.

Bezoek mijn neefjes' site: www.tinuselectronics.nl

ken er wat verhalen van, vooral de oude garde heeft er ervaring mee, gietijzer kasten onder spanning aan elkaar koppelen, onder andere :P

[Bericht gewijzigd door testman op 21 september 2018 22:05:08 (60%)]

waar rook was, werkt nu iets niet meer

het kan ook zijn dat hij een ram heeft gehad van de panelen

Shiptronic

Golden Member

He he , we worden ons eindelijk bewust dat niet kortsluiting maar slecht contact het grootste gevaar is

Wie de vraag stelt, zal met het antwoord moeten leren leven.
ritmeester

Golden Member

Op 11 april 2019 17:42:54 schreef Shiptronic:
He he , we worden ons eindelijk bewust dat niet kortsluiting maar slecht contact het grootste gevaar is

Huh...? De brandweer verteld ons altijd dat het om kortsluiting gaat. Ik heb ze nog nooit horen praten over slechte contacten of andere slechte aansluitoorzaken. Zij zullen het toch moeten weten na "grondig" onderzoek? :-) :-) :-)

I love it when a plan comes together !
pa3gws

Golden Member

Tja ik denk dat de brandweer en zeker de journalisten dit de enige manier vinden om een leek duidelijk te maken dat het probleem in de elektra zat.

Ik ben gestopt met roken nu mijn schakelingen nog.
Sine

Moderator

Installateurs gebruiken het verkeerde gereedschap of hebben geen verstand van zaken, zegt Sinke.

No shit, MC4's "krimp" je niet met een combinatietang

ritmeester

Golden Member

Op 11 april 2019 17:59:22 schreef pa3gws:
Tja in denk dat de brandweer en zeker de journalisten dit de enige manier vinden om een leek duidelijk te maken dat het probleem in de elektra zat.

Inderdaad. Na een zeer grote brand hier in Hengelo (Centrum: Blokker en bovenliggende woningen totaal uitgebrand, lang geleden) had de brandweer een verkoolde draad gevonden van ongeveer 20 centimeter. Conclusie; kortsluiting. Helaas kende ik dat pand "goed" en één ding was zeker, het was allemaal houtje touwtje knutselwerk met de elektra.

I love it when a plan comes together !

houtje touwtje installaties zijn er nogal veel in dit land, waar je eigenlijk staat te kijken dat er 30 jaar niks is gebeurd met die bende. ik zie vaker van die nen3140 rapporten voorbijkomen waar de nodige ellende voortijdig is ontdekt. ook staat er veel regeltjes zever in die niet klopt.

evengoed, rotte verbindingen kunnen er menig decennia over doen om zo'n slechte weerstand te krijgen dat de boel oranje aanloopt en fik veroorzaakt.

leuk zijn oa gehuurde winkelpanden waar de vorige huurder een frotjanus was, alleen getwiste draad los op plafonds met netspanning erop, geen aardlek en de zekeringen hebben een blauw dopje en slak erop. daar kun je brand verwachten, er wordt maar bijgeprikt. hetzelfde met huisjesmelkers die een woonhuis verdieping opdelen in 2 woningen met een onaangepaste installatie uit de 60's nog.

waar rook was, werkt nu iets niet meer

Meneer Doekle Terpstra s al jaren druk bezig met winkelnering om woning apk er door te duwen.
Nu ben ik niet tegen keuringen maar wel door zelf gecertificeerde bedrijven die soms ook nog dikke prutsers in dienst hebben.
De mensen die Vara Kassa volgen hebben vast wel de Ferroli cv ketel branden gezien. De ketel is zelf al niet zo'n fijn ontwerp. Echter is er al jaren een wijziging door gegeven om het kijkvenster te vervangen door een stalen plaatje van een paar euro. Een aantal gerenommeerde onderhoudsbedrijven hebben dit niet uitgevoerd!! De meeste mensen hebben dus een onderhoudscontract en dan wil meneer Terpstra nog eens een woning APK de ketel keuren? Ik denk dat eerst die onderhoud bedrijven maar eens gekeurd moeten worden.

't gaat mis bij idd een deel van de bedrijven.

Zolang je voor 40 euro ofzo je als ZZP Elektricien kan inschrijven en aan het werk kan/mag gaan.....

Zonnepanelenwereld is net zo'n cowboysegment. Hip, dus handel en geld te verdienen en de prutsers verzieken de reputatie.
Als echte installateur die z'n personeel schoolt en degelijk materiaal gebruikt kun je dan niet opboxen tegen de amateurs met B-merken automaten enz

Idem bij bv de aircoboeren. Ook genoeg rommel.

Ik verwacht binnen een jaar of 2 wel weer een RTL reportage dat laadpalen brandgevaarlijk zijn....

En dan blijkt onderaan de streep dat er met kroonsteentjes, zonder aandraaimomenten, adereindhulsjes of brakke lasdoppen gewerkt wordt in een systeem waar uren lang 16+ A doorheen gaat.

[Bericht gewijzigd door DJSmiley op 11 april 2019 22:05:23 (11%)]

Op 11 april 2019 21:40:19 schreef Peter112:
Meneer Doekle Terpstra s al jaren druk bezig met winkelnering om woning apk er door te duwen.
Nu ben ik niet tegen keuringen maar wel door zelf gecertificeerde bedrijven die soms ook nog dikke prutsers in dienst hebben.

Zo heb ik me hoogst verbaasd over het EPA (Energie Prestatie Advies), een verplichting in de eerste paar jaar van dit millennium om subsidie op bv. mijn eerste setje zonnepanelen aan te vragen.
Knulletje met een excel invulsheetje op zijn laptop die het verschil niet weet tussen glaswol en steenwol die het rapport opmaakt dat mede beslist of jij subsidie krijgt. Elke, maar dan ook echt ELKE vraag die ik hem stelde over isolatie, groepen, CV, etc. kon hij niet beantwoorden. Als ik dit online in had mogen vullen was het een stuk betrouwbaarder geweest, maar dan had het bedrijf waar hij voor werkte geen 200euro gulden in de zak kunnen steken, met hulp van onze overheid...

Sowieso was dat een vreemde tijd: een kleine installatie van 4000 gulden (600W) genomen omdat ik bang was dat de >20.000 gulden investering voor de 3600W installatie te gortig was als ik niet alle beloofde subsidie zou krijgen... (En terecht want een gedeelte is niet door de staat uitgekeerd).

Metalen constructies en leidingen behoren middels een isolerende vonkbrug aan de bliksemafleider gekoppeld te worden. Anders maken ze juist onderdeel uit van de bliksemafleider. In de richtlijnen voor schrikdraad installaties staat dat ook maar gebeurt bijna nooit. Bij de oude draadantennes voor de middengolf werden ze ook vaak gebruikt.

De spanning is te snijden, welke mes moet ik daarvoor gebruiken?