Samsung ue46d630 maakt een tik/klikkend geluid


joe-joe

Golden Member

in jou geval denk ik de ;5038 of de 5105 of 5063
van die laatste twee heb ik er nog een paar ( nieuwe) liggen,moest je niks vinden!
Board nummer van mij tv is: bn41-01587E
joe-joe

Golden Member

toch hardleers? zoals gezegd bn41..... is de printplaat van je mainboard zonder componenten op!
er moet een BN 94..... nummer op staan ,dat is de nummer van je mainboard
maartenbakker

Special Member

Op 28 september 2018 08:02:15 schreef marc1200:
Board nummer van mij tv is: bn41-01587E
Voor je nou zomaar reageert, lees even de tussenliggende berichten en probeer ze te begrijpen, dat helpt een stuk makkelijker! Als je iets niet begrijpt kun je er altijd naar vragen.

Ik had al gevraagd om volledig typenummer en paneluitvoering van het toestel en het samenstellingsnummer (BN94) van het moederbord en joe-joe ook al om dat laatste, dus doe dat eerst even, anders houdt het daar op.
"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose." - Disclaimer: ik post soms vanaf een tablet, het is geen doen om alle autocrrect, ontbrekende spaties en off-by-ones er uit te halen.
sorry voor de late reactie,

het bn94 nummer is:

bn94-05035s

ik heb inmiddels contact opgenomen met de degene van de video die chips flasht dus ik kan hem binnenkort opsturen
Is het al aangetoond dat het de chips zijn ?
Gewoonlijk zijn het rotte condensatoren die de UVLO van de schakel ic repetitief triggeren.
Ja het is bij dit model een bekend probleem
ik zou toch de voeding na gaan kijken , het kan zijn dat door deels defecte buffer condensatoren de voeding niet het vermogen kan leveren die hij zou moeten leveren .
zonder main board net genoeg voor de backlight , met de mainboard gaat hij hikken ( klikken )
het grootste probleem met deze tv`s zijn het niet op starten of in een boot loop blijven hangen wat te maken heeft met de nand en cpu

[Bericht gewijzigd door klaasy op 21 oktober 2018 08:27:59 (21%)]

ik heb het powerboard bekeken maar ik kan geen slechte condensatoren vinden zo op het oog, het probleem is dus als ik de stekker in het stopcontact doe brand het stand by lampje zoals gewoonlijk als ik dan op de aan/uit knop druk gaat die aan en dan is er geen beeld en backlight wel knippert het standby lampje om de 1,5 seconden en in totaal gebeurt dat 5 keer. Daarna begint het clicken en tikken zonder knippering van het standby lampje en geen beeld en geen backlight. Is dit een bekend symptoom?
maartenbakker

Special Member

Als elco's niet zichtbaar stuk zijn, is de volgende stap even de haardroger erop, warmstoken en kijken of hij dan wel vlot aangaat.

Nou verwacht ik het in dit geval niet direct, model is van na de tijd dat er vaak slechte elco's waren, maar je kunt het altijd nog even proberen.

[Bericht gewijzigd door maartenbakker op 29 november 2018 14:31:49 (38%)]

"The mind is a funny thing. Sometimes it needs a good whack on the side of the head to jar things loose." - Disclaimer: ik post soms vanaf een tablet, het is geen doen om alle autocrrect, ontbrekende spaties en off-by-ones er uit te halen.
D series zijn hardnekkig in EEprom problemen en NAND chips die corrupt raken. Dan raken TVs van deze serie in een soort van Bootloop, dit lijkt er verdacht veel op.
Ja maar bootloop is toch dat de tv wel aan gaat en hij telkens blijft hangen bij het opstartlogo toch, maar bij mij is er geen enkel licht en beeld te zien.
Moet ik dan de nand vervangen door een nieuwe , of de eeprom resetten?
Nand vervangen is niet geheel eenvoudig, maar EEprom reset kan wel. Neen een Bootloop wil niet altijd met beeld te wezen.. wat doet backlight als mainboard is afgekoppeld??
Hoe reset ik de eeprom bij dit model?
Mainboard: bn94-05035L

Sorry IPV van S L

[Bericht gewijzigd door marc1200 op 30 november 2018 21:03:44 (17%)]

Backlight gaat aan en blijft aan als ik het mainboard loskoppel van het powerboard maar zodra ik de kabel weer verbind met het moederbord begint de voeding weer te tikken en is het back light uit
op Google en Youtube zijn filmpjes over resetten eeprom te vinden
Maar wat zou ik nog kunnen doen met, misschien nand reflowen? Of zijn er nog meer problemen die met deze symptomen te maken kunnen hebben? ik heb ook al geprobeerd om een koud ijsblokje op de nand te houden maar heeft geen zinzie deze link: http://www.hifi-forum.de/viewthread-151-32721.html

[Bericht gewijzigd door marc1200 op 25 december 2018 12:45:28 (37%)]

@smd heeft uw een apparaat waarmee uw nand chips kunt programmeren?
kan ik misschien proberen om er met de hetelucht erover te gaan?

[Bericht gewijzigd door marc1200 op 26 december 2018 16:02:23 (33%)]

@ Wim, Misschien kan je iets duidelijker zijn welke elco's en kan hij die nog controleren...
Er is een reparatieservice op Ebay voor de d5x serie. Helaas was er met mijn board al geknoeid en resetten van de de eprom bleek juist meer ellende te hebben veroorzaakt. Ik had de bootloop error, komt bij de D57xx serie veel voor als een ''geprogrammeerde' firmware update fout... lijkt het (leve de 'smart'tv... ) Zelf vervangen van een andere NAND en EPROM hielp bij mij ook niet en de reparatieservice kon het ook niet meer herstellen. OOk een Big shame dat Samsung bewust niet deze mainboarden meer kan leveren. En dat in de tijd van meer miliebewust willen zijn en minder co2... zijn de tv's en smartphones bijna niet meer te herstellen zonder openbreekschade... maar wel een grote kans op breukschade...
*hier heb ik geen app voor nodig
g

[Bericht gewijzigd door marc1200 op 12 januari 2019 19:50:52 (99%)]