@ testman, ik heb bij Daalderop gewerkt 
@ mel, een lagedruk kraan is mogelijk, TS heeft op de vraag over de inlaatcombinatie echter (nog) geen antwoord gegeven.
@ Catman, de opbouw van Inventum boilers en de boilers van Daalderop is vrijwel identiek. Ze hebben beide open elementen. Vocht komt in de buizen waar het element in schuift niet voor, zelfs geen condens. Zou dit wel zo zijn dan zou de stapelsteen waar de verwarmingsspiraal op zit daar sporen van laten zien en die staan er niet op. Verder zou de aardlekschakelaar protesteren omdat er dan een aardlekstroom ontstaat.
Het hele verhaal over de problemen met de boiler is vol van aanname's: de monteur zou een leerling kunnen zijn, dit is niet vast gesteld. De boiler kan een overspanning hebben gehad, we weten niet eens of er krachtstroom in de goepenkast zit. Geen krachtstroom in de groepenkast betekend ook geen krachtstroom op de meter. Indien er 400 V op de boiler heeft gestaan was het element bij de eerste opwarming echt stuk gegaan. Je hebt de boiler immers koud getapt. De opwarmtijd is volgens Inventum 4 1/2 uur. In de eerste periode is het element goed gekoeld maar als het water opgewarmd is wordt er niet meer genoeg gekoeld. De buis waar het element ingeschoven is zal dan scheuren of het element brandt door. De groene aanslag uit jouw voorbeeld is trouwens van soldeerflux. Het boilertje heeft deze aanslag op alle soldeernaden. Typisch geval van niet spoelen na het hard-solderen. De zichtbare witte aanslag is kalk. De lasnaden zijn lek. Is niet raar want de lasnaden op de bodem en top zitten op de plaats waar de meeste rek- en strek in het materiaal zit. Als je ergens geen lasnaden wilt hebben dan is het op die plekken 