Denon PMA/925R versterker, speakerrelais krijgen geen voeding

Alle spanningen aangegeven in de manual zijn t.o.v. massa uiteraard.

Het bezit van de zaak is het eind van vermaak.

Op 12 december 2018 09:58:55 schreef douwebakker:
Alle spanningen aangegeven in de manual zijn t.o.v. massa uiteraard.

Ja dat leek mij ook, maar toch blijft mijn vraag staan hoe kan ik op bv de phone unit 15 +/- volt meten maar betreffende pin aan massa geeft dan geen spanning, deze staan ook in de manual.

Even resumerend. Meet je op de collector van TR609 wel spanning?

Het bezit van de zaak is het eind van vermaak.

Op 12 december 2018 10:09:26 schreef MrDomo:
[...]
Ja dat leek mij ook, maar toch blijft mijn vraag staan hoe kan ik op bv de phone unit 15 +/- volt meten maar betreffende pin aan massa geeft dan geen spanning, deze staan ook in de manual.

Hoe bedoel je. De pin pin naar massa hoort toch nul te zijn.

Het bezit van de zaak is het eind van vermaak.

Op 12 december 2018 10:10:59 schreef douwebakker:
Even resumerend. Meet je op de collector van TR609 wel spanning?

Nee ik heb daar wel gemeten maar geen spanning?

Op 12 december 2018 10:22:20 schreef douwebakker:
[...]
Hoe bedoel je. De pin pin naar massa hoort toch nul te zijn.

nee ik bedoel op het schema wordt aangegeven dat er + en - 15 volt met grn
maar als ik de 15 volt aan chassis meet geen spanning dat bedoel ik, ik heb dit al eerder gevraagd of iemand mij kon uitleggen of dit mogelijk is. Ik dacht dat er binnen een schema dus blijkbaar een gnd kan zijn zonder dat deze aan chassis ligt? Of zols bij de protector aansluiting op mainboard zie foto!

Ik snap niet helemaal wat je bedoeld maar er is maar 1 potentiaal ground (er zijn er wel 2 maar hebben het zelfde potentiaal)

Dus gewoon meten met 1 pen aan het chassis.

Maak met een tandenborstel die rommel eens schoon, lijkt wel corrosie.

De rode lijn moet dus 47VDC zijn

https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q90/922/kR1bty.jpg

[Bericht gewijzigd door nijhuisr op 12 december 2018 11:07:59 (40%)]

Op 12 december 2018 11:00:31 schreef nijhuisr:
Ik snap niet helemaal wat je bedoeld maar er is maar 1 potentiaal ground (er zijn er wel 2 maar hebben het zelfde potentiaal)

Dus gewoon meten met 1 pen aan het chassis.

Is de foto misschien duidelijker!

Oja. je hebt het ding uitelkaar liggen nu en dan is er geen verbinding tussen chassis en ground.

Je kan dan op de RCA/tulp connector de ground pen zetten van je meter.

Op 12 december 2018 11:00:31 schreef nijhuisr:
Ik snap niet helemaal wat je bedoeld maar er is maar 1 potentiaal ground (er zijn er wel 2 maar hebben het zelfde potentiaal)

Dus gewoon meten met 1 pen aan het chassis.

Maak met een tandenborstel die rommel eens schoon, lijkt wel corrosie.

De rode lijn moet dus 47VDC zijn

[afbeelding]

Ja dat was ook het eerste wat ik zag, maar dacht dat het misschien beter was de storing eerst te zoeken, of hij moet natuurlijk voortvloeide uit deze rommel.

Op 12 december 2018 11:14:34 schreef nijhuisr:
Oja. je hebt het ding uitelkaar liggen nu en dan is er geen verbinding tussen chassis en ground.

Je kan dan op de RCA/tulp connector de ground pen zetten van je meter.

ppdate:
Nee ik heb een verbinding gemaakt met chassis en koelrib! Het vreemde is en nu kom ik er toch iedere keer op terug, Alle massa's , en dus ook de buitenkant tulps lijken niet aan elkaar verbonden vandaar ook mijn vorige vraag betreft ground en spanning. Ik dacht met mijn beperkte electronica kennis dat de massa's altijd met elkaar verbonden waren in een schakeling, dus waarom dan de tup chassis niet met chassis is verbonden, heb ik soms een massa probleem? GND ground en massa zijn in principe toch hetzelfde.

BLIJKBAAR maak ik een fout, is de koelrib wel aan massa verbonden! Zie uberhaupt geen plek waar het toestel met mainboard is verbonden, of het moet via het verbinden van het achterpaneel zijn. Blijkbaar moet ik weer opnieuw meten, mischien zijn die spanningen op bv de phone input connector dan wel via chassis tem meten, ideen?

[Bericht gewijzigd door MrDomo op 12 december 2018 11:33:55 (13%)]

Koelrib is niet aan massa verbonden via de print maar via het chassis.

Meten tov de koelrib is geen optie als de hele boel los hangt.

Op 12 december 2018 11:33:44 schreef nijhuisr:
Koelrib is niet aan massa verbonden via de print maar via het chassis.

Meten tov de koelrib is geen optie als de hele boel los hangt.

Ik zie het! Oeps.
lezers sorry voor alle updates en wijzigingen, maar dit verandert alles, moet het chassis ook verbonden zijn aan massa print, ivm trafo oid of kan ik nu wel juist meten!

[Bericht gewijzigd door MrDomo op 12 december 2018 11:43:15 (25%)]

Op 12 december 2018 11:00:31 schreef nijhuisr:
Ik snap niet helemaal wat je bedoeld maar er is maar 1 potentiaal ground (er zijn er wel 2 maar hebben het zelfde potentiaal)

Dus gewoon meten met 1 pen aan het chassis.

Maak met een tandenborstel die rommel eens schoon, lijkt wel corrosie.

De rode lijn moet dus 47VDC zijn

[afbeelding]

Hallo nijhuisr, allereerst weer dank voor de info en plaatje, zoals je mischien gelezen had heb ik aangenomen dat een verbinding tussen koelrib en chassis voldoende was, ik vond het al raar vandaar mijn steeds terugkerende vraag over dat ik op het main board wel spanning kon meten maar niet als de min aan het chassis was verbonden? Nu klop alles weer, maar wel met een ander resultaat, even op een rij

ik heb opnieuw gekeken of er dc op de luidspreker uitgangen staat, dat was nu makkelijker vanaf de onderkant print, de rode en witte dikke draad die naar de speaker selector gaat, ik heb daar geen nauwelijks dc spanning gemeten. (zijn toch wel de goede punten?)

Voor de zekerheid op de speaker print gemeten of ik daar wat kon meten, nee dus, eerste meting overigens zat het toestel nog in elkaar bij de eerste metingen.

Vervolgens weer de door jouw (huiswerk gemaakt) gestuurde punten gemeten, voor de zekerheid maar op alle pootjes aan de transistors. Ik meet nergens spanning op TR609 na !! op het middelste pootje volgens mij het juiste meetpunt geen spanning en op de andere twee 50 volt!
O ja en het nieuwe huiswerk gedaan daar staat alles netjes op 50 volt!!
Hoe nu verder? Alvast dank.

TR609 gaat dus niet in geleiding.

Dan de volgende spanningen checken

https://imagizer.imageshack.com/v2/800x600q90/923/52fHAo.jpg

Op 609 meet je 50V op de emitter en de basis? en op de collector(de middelste niets) wat meet je op de basis van TR615?

Het bezit van de zaak is het eind van vermaak.

Op 12 december 2018 13:03:31 schreef douwebakker:
Op 609 meet je 50V op de emitter en de basis? en op de collector(de middelste niets) wat meet je op de basis van TR615?

Ik heb alle pootjes gemeten en het middelste poot je geeft ca 0.18 volt de andere nul, ik zie dat ik op een lager stand moet meten ik verwachte 50 volt.. iets te grof dus!

dus
TR603 0 - 0,2 - 0.12
TR606 0 - 0 - 0.19
TR605 0 - 0.23 - 0

TR604 0 - 0.18 - 0
TR615 0.03 - 0.18 - 0 <<--

op foto links naar rechts, boven naar beneden.

nijhuisr ik heb mijn huiswerk af, hoop de juiste lokaties gevonden te hebben.

R613 - R615 = 0.22 volt

tr607 = 50 - 0 - 50 -- > lijkt me niet in orde

R617 - r618 = 0 volt

ZD601 0 - 0.2 welke aan --> (TR610)

Ik hoop dat het klopt, maar dan zit er wel het een en ander fout.

nb. Toen ik aan de zener 601 meette en met mijn vochtige hand de print aanraakte begonnen de relais te klapperen.

Op 12 december 2018 15:33:48 schreef nijhuisr:
R614 270k lijkt wel defect.

Op de print gemeten ca. 170K het zwabbert wel van 80k tot over mijn 200K bereik, meest stabiel rond 80K

R615 lijkt op de print wel helemaal geen weerstand te meten 0.00 ohm

[Bericht gewijzigd door MrDomo op 12 december 2018 16:13:42 (31%)]

Maar op het kruispunt van R613 614 615 meet je niks?

En de 270K krijgt wel 50VDC?

Op 12 december 2018 16:03:50 schreef nijhuisr:
Maar op het kruispunt van R613 614 615 meet je niks?

En de 270K krijgt wel 50VDC?

zal nog es checken! op het kruis punt 0.02 volt en aan de andere zijde 50v.

R615 op beide kanten 0.02 volt en volgens mijn meter 0.00 ohm over de weerstand. Als ik dat pepertje gebruik op de meter piept ie dus, lijkt mij dus geen weerstnd dit lijkt mij niet okay, of zou het komen omdat hij nog in de print zit?
update R613 ca 50 ohm!!

zijn 4.7ohm en 47ohm dus dat klopt wel.

Of de elco 100uf 10v heeft sluiting, of 1 van de protectie torren 603 604 606 615 heeft sluiting of word toch aangestuurd.

Op 12 december 2018 17:55:45 schreef nijhuisr:
zijn 4.7ohm en 47ohm dus dat klopt wel.

Of de elco 100uf 10v heeft sluiting, of 1 van de protectie torren 603 604 606 615 heeft sluiting of word toch aangestuurd.

Okay ik had niet gezien dat de R615 maar 4.7 ohm was ik zag 4.7 k stom.
Wat kan ik nu dan nog doen?

De elco C604 neem ik aan, op de print meet ik geen sluiting over de elco?

Voor de zekerheid ook maar mee
TR612 0.7 0.01 - 0 volt
TR611 0.76 - 0.42 - 0 volt
TR610 0 - 49 - 0 volt

[Bericht gewijzigd door MrDomo op 12 december 2018 19:07:23 (11%)]

Je schrijft "tr607 = 50 - 0 - 50 -- > lijkt me niet in orde"

Weet je dat zeker? is een beetje tegenstrijdig met je andere meetingen.

Het zou 0 - 50 - 0 moeten zijn.