low power arduino -> FET -> 433MHz transmitter @ 12V

Ik gebruik een 3V3 Pro Mini om 433MHz transmitter (het eenvoudige type) aan te sturen. (pin 10 voeding en pin 11 data). Dat gaat al heel prima. En via power-down kan dat met batterijen.

Om maximaal bereik te halen dacht ik een step-up voltage converter te gebruiken en de transmitter met 12 Volt te voeden. Gaat ook goed als de ingangsspanning voor de step-up van de 3V3 Vcc komt. Maar dit neemt natuurlijk teveel continu stroom.

Ik kan met wisselend succes via pin 10 een step-up voltage converter van spanning voorzien, die dan met 12V de 433MHz transmitter (het eenvoudige type) van voeding voorziet. Gaat soms goed, maar vast niet binnen specs.

Nu dacht ik dat ik beter een FET zou kunnen gebruiken, die dan aangestuurd door pin 10 op de gate de step-up converter via de Source van voltage voorziet (Drain aan Vcc 3V3)

Vraag: welke FET zou ik moeten gebruiken, en moet ik nog een weerstand tussen pin 10 en gate gebruiken? De maximale stroombehoefte van de transmitter schijnt 40mA te zijn.

Onderdelen:
https://www.ebay.com/itm/DC-3-3V-3-7V-5V-6V-to-12V-Voltage-R...SwnKdbT5mn

https://www.ebay.com/itm/433Mhz-RF-transmitter-and-receiver-...rk:12:pf:0

De zenderdata ingang werkt prima op 3.3V het is een transistor ingang met 27K in de basis.
Uw probleem zal wel ergens anders liggen, nl. de 'AGC' van de ontvanger.

Sorry, de vraag volledig gemist

Edit, als de transmitter 40mA verbruikt op 12V dan zal uw DC converter een veelvoud verbruiken, minimaal 12/3.3 keer.

Gebruik een >=2A logic level P-mosfet met een 100ohm naar de gate.

LDmicro user.

Ik heb nog nooit gehoord dat die dingen het doen op "meer dan 5V". Ik zou niet zomaar 12v er op durven zetten. (als ik hem heel moet houden).

Waar heb je vandaan dat je ze kan voeden met 12V?

N-fets zijn makkelijker te maken. Als je met een N-fet de GND aansluiting van je DCDC converter schakelt, dan komt het hele ding incl transmitter op 3.3V te zitten als die uitstaat. Maak je data output "hoog" of "float" en dan is dat geen probleem. Dan kan je ook een logic level N-fet gebruiken.

four NANDS do make a NOR . Kijk ook eens in onze shop: http://www.bitwizard.nl/shop/